Λίστα διορθώσεων/ενημερώσεων (οι διορθώσεις και οι ενημερώσεις αναφέρονται στο τέλος κάθε άρθρου, με σχετική επισήμανση).

Λαμβάνουμε υπόψιν τις επισημάνσεις σας και σας καλούμε να είστε οι αυστηρότεροι κριτές μας. Αν πιστεύετε ότι έχουμε σφάλει, στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας και θα φροντίσουμε να σας στείλουμε απάντηση εντός 48 ωρών. Πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πατήστε εδώ για να διαβάστε την πολιτική διορθώσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ισραηλινό ΜΜΕ δεν ανέφερε πως ελικόπτερα Apache σκότωσαν συμμετέχοντες στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ελλιπής πληροφόρηση: Τι συνέβη με το “μπέρδεμα” της σημαίας της Παλαιστίνης με αυτή γερμανικής πόλης στην Πρέβεζα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Η φωτογραφία δεν δείχνει άρμα Leopard στην Ουκρανία, βυθισμένο και με ρωσική σημαία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ρωσική προπαγάνδα: Από την “αποναζιστικοποίηση” στην “αποδαιμονοποίηση” της Ουκρανίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΔΕΝ υπάρχει στέλεχος της Pfizer που ομολόγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Όχι, η τιμή της ασπιρίνης δεν αυξήθηκε από 1,80 σε 3,90 πριν λίγες ημέρες

 

 

 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε ακριβείς πληροφορίες. Όμως δεν διεκδικούμε το αλάθητο.

Για λόγους διαφάνειας και βελτίωσης της δουλειάς μας, οφείλουμε να εξηγήσουμε συνοπτικά τις διαδικασίες που ακολουθούμε για να παρέχουμε πιο ακριβές περιεχόμενο. Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις και τα λάθη μας και μαθαίνουμε από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα:

Τον Ιανουάριο του 2023, δημοσιεύσαμε άρθρο που αν και είχε σωστό συμπέρασμα, είχε φτωχή παράθεση πηγών. Αποφασίσαμε στο μέλλον να χρησιμοποιούμε περισσότερες και αναλυτικότερες πηγές. (https://www.factchecker.gr/2023/01/07/video-doesnt-show-a-j20-fighter/).
Τον Μάρτιο του 2023, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο που περιείχε έναν λανθασμένο ισχυρισμό. Διορθώθηκε αμέσως και αποφασίσαμε να είμαστε πιο διεξοδικοί στο μέλλον, καθορίζοντας αυστηρότερες οδηγίες, όπως πιο λεπτομερή ανασκόπηση από άλλα μέλη της ομάδας μας πριν από τη δημοσίευση. (https://www.factchecker.gr/2023/03/05/fake-picture-of-leopard-tank-allegedly-in-ukraine/).
Τον Οκτώβριο του 2023, εξετάσαμε έναν ισχυρισμό και μας διέφυγαν λεπτομέριες που θα μπορούσαν να δώσουν μια πιο ακριβή και λεπτομερή εικόνα στους αναγνώστες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε την βαθμολογία μας και να προσθέσουμε μια ενημέρωση. (https://www.factchecker.gr/2023/10/31/flag-of-gelsenkirchen-not-mistaken-for-flag-of-palestine-in-preveza/).

Τα λάθη και οι ενημερώσεις μας περνούν από εσωτερικές συζητήσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε τις μεθοδολογικές και συντακτικές μας διαδικασίες.