Ελλιπής πληροφόρηση: Τι συνέβη με το “μπέρδεμα” της σημαίας της Παλαιστίνης με αυτή γερμανικής πόλης στην Πρέβεζα

You are currently viewing Ελλιπής πληροφόρηση: Τι συνέβη με το “μπέρδεμα” της σημαίας της Παλαιστίνης με αυτή γερμανικής πόλης στην Πρέβεζα

Σε ιστοσελίδες και ΜΚΔ, διαδόθηκε ο ισχυρισμός πως κάτοικοι της Πρέβεζας, έκαναν το λάθος να αναρτήσουν τη σημαία γερμανικής πόλης, αντί της Παλαιστίνης.

Δείτε ενημέρωση του άρθρου μας στο τέλος.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ στην Πρέβεζα για να ανεβάσουν της Παλαιστίνης. Μόνο που μπέρδεψαν τις σημαίες και ανέβασαν… της γερμανικής πόλης Gelsenkirchen!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το οπτικό υλικό, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για τη σημαία της Παλαιστίνης.

Για παράδειγμα, το είδαμε στο ellada24.gr και el.gr.

Απίστευτο: Κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ στην Πρέβεζα για να ανεβάσουν της Παλαιστίνης. Μόνο που μπέρδεψαν τις σημαίες και ανέβασαν… της γερμανικής πόλης Gelsenkirchen! (video)
Να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης θέλησαν διαδηλωτές από Σωματεία της Πρέβεζα με πρωτοβουλία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Κατέβασαν λοιπόν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», θέλοντας στη θέση της να βάλουν την παλαιστινιακή.
Μόνο που τελικά… αυτό δεν πήγε πολύ καλά, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε ο 902.gr, μάλλον μπερδεύτηκαν και η σημαία που ανέβασαν δεν είναι της Παλαιστίνης, καθώς λείπει το γνωστό κόκκινο τρίγωνο, αλλά της πόλης Gelsenkirchen Gelsenkirchen, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας!

Πολλές σχετικές αναρτήσεις υπάρχουν και στα ΜΚΔ:

Τι ισχύει

Στις 29 Οκτωβρίου 2023, διαδηλωτές Σωματείων της Πρέβεζας, προχώρησαν στην έπαρση της σημαίας της Παλαιστίνης έξω από το δημαρχείο της πόλης, κατεβάζοντας αντίστοιχα τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα υπό εξέταση δημοσιεύματα και αναρτήσεις, αναφέρουν πως η σημαία που αναρτήθηκε, είναι της γερμανικής πόλης Gelsenkirchen. Η σημαία της πόλης αποτελείται από 3 οριζόντιες λωρίδες, με τα χρώματα μαύρο, άσπρο και πράσινο.

Η σημαία της Gelsenkirchen

Το 1964 η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) αναγνώρισε τη σημαία την παρακάτω σημαία, ως επίσημη του παλαιστινιακού λαού. Στις 15 Νοεμβρίου του 1988 η Οργάνωση αυτή υιοθέτησε τη σημαία αυτή, ως σημαία του Κράτους της Παλαιστίνης. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρύτατα για να αντιπροσωπεύσει τις περιοχές που διοικούνται από την Παλαιστινιακή Αρχή. Η σημαία αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος μαύρου, λευκού και πράσινου, από πάνω προς τα κάτω, με ένα κόκκινο ισοσκελές τρίγωνο να βρίσκεται στο μέρος από το οποίο κυματίζει η σημαία.

Η παλαιστινιακή σημαία

Αν δούμε προσεκτικά το βίντεο που συνοδεύει τα υπό εξέταση άρθρα και αναρτήσεις, μπορούμε να διακρίνουμε το κόκκινο τρίγωνο της παλαιστινιακής σημαίας στη μια πλευρά. Είναι κάτι που δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό, εξαιτίας της χαμηλής ποιότητας και της γωνίας λήψης του βίντεο και που δεν αναφέρεται από τα υπό εξέταση άρθρα.

Κυκλοφόρησαν επίσης φωτογραφίες από αντίθετες οπτικές γωνίες, όπου το κόκκινο τρίγωνο διακρίνεται ξεκάθαρα:

Συμπέρασμα

Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το οπτικό υλικό, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για τη σημαία της Παλαιστίνης που αναρτήθηκε στην Πρέβεζα και όχι της γερμανικής πόλης Gelsenkirchen.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 1/11/2023 (λόγω ελλιπούς πληροφόρησης εκ μέρους των υπό εξέταση άρθρων): Ο τίτλος του άρθρου άλλαξε από “Πρέβεζα: Όχι, δεν μπέρδεψαν τη σημαία της Παλαιστίνης με αυτή γερμανικής πόλης” σε “Ελλιπής πληροφόρηση: Τι συνέβη με το “μπέρδεμα” της σημαίας της Παλαιστίνης με αυτή γερμανικής πόλης στην Πρέβεζα”. Ομοίως, άλλαξε και η εικόνα εξώφυλλου από “ΨΕΥΔΕΣ” σε “ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ”. Η αλλαγή έγινε διότι η μια πλευρά της σημαίας δεν φαίνεται να έχει το χαρακτηριστικό κόκκινο τρίγωνο, όπως η σημαία της Παλαιστίνης.