Παραπληροφόρηση στην Ολομέλεια της Βουλής από τον βουλευτή του κόμματος “ΝΙΚΗ” Νίκο Παπαδόπουλο

You are currently viewing Παραπληροφόρηση στην Ολομέλεια της Βουλής από τον βουλευτή του κόμματος “ΝΙΚΗ” Νίκο Παπαδόπουλο

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ν.Παπαδόπουλος: «Σοκ στο στίβο. Νεκρός στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου. Θεωρείτε φυσιολογικό στα 29 τους κάθε μέρα αθλητές;»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν έχει προσκομιστεί καμία απόδειξη πως ο Σον Μπάρμπερ πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου. Ο γενικός ισχυρισμός περί αυξήσεως των θανάτων αθλητών, μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, έχει διερευνηθεί και καταρριφθεί επιστημονικά. Ο βουλευτής δεν έχει απαντήσει σε σχετικό μας ερώτημα.

Σε pronews.gr και katohika.gr, διαβάζουμε:

Ν.Παπαδόπουλος: «Ο Σον Μπάρμπερ πέθανε από το εμβόλιο κατά Covid – Θέλετε να εμβολιάσετε τον κόσμο μέχρι θανάτου»!
Ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων με αφορμή το θέμα των εμβολιασμών αναφέρθηκε στον θάνατο του 29χρονου αθλητή Σόν Μπάρμπερ και είπε ότι συνδέεται με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Τι ισχύει

Στις 17 Ιανουαρίου 2024, ο Καναδός πρωταθλητής του 2015 στο επί κοντώ Σον Μπάρμπερ, πέθανε σε ηλικία 29 ετών. Ο ατζέντης του, μιλώντας δημόσια για το χαμό του νεαρού αθλητή, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την αιτία θανάτου του και επεσήμανε ότι αυτός προήλθε από ιατρικές επιπλοκές από πρόβλημα υγείας του αντιμετώπιζε, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ήταν αυτό.

Ο θάνατος του νεαρού αθλητή προκάλεσε ερωτήματα μεταξύ διάφορων χρηστών των ΜΚΔ, αναφορικά με το ρόλο που μπορεί να έπαιξε ο εμβολιασμός του κατά της COVID-19. Η εμβολιαστική κατάσταση του αθλητή δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, όλη αυτή η φημολογία δεν υποστηρίζεται από τα στοιχεία. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως ο θάνατός του προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Στις 22 Ιανουαρίου 2024, απευθύναμε ερώτημα προς τον κ. Παπαδόπουλο μέσω της πλατφόρμας Vouli Watch:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφερθήκατε στον θάνατο του 29χρονου αθλητή Σον Μπάρμπερ υπονοώντας ότι συνδέεται με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Έχετε αποδείξεις για αυτό τον ισχυρισμό;
Επίσης, έχετε αναρτήσει στο προφίλ σας στο Facebook ένα άρθρο με τίτλο “Γενετικό δηλητήριο τα εμβόλια Covid”. Που στηρίζετε αυτό τον ισχυρισμό; Υπάρχουν έγκυρες αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν πως είναι “γενετικά δηλητήρια”;
Καθότι δεν συμμερίζομαι τους ισχυρισμούς σας και τους θεωρώ αντιεπιστημονικούς, θα ήθελα να δώσετε δημόσια απαντήσεις για όσα υποστηρίζετε.
Ευχαριστώ

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (1/3/2024), δεν έχουμε λάβει απάντηση. Με απλά λόγια, ούτε ο βουλευτής της “ΝΙΚΗΣ” έχει προσκομίσει το παραμικρό στοιχείο για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής, ούτε στο ερώτημα που του υποβάλαμε πριν ένα και πλέον μήνα.

 Ο γενικός ισχυρισμός περί αυξήσεως των θανάτων αθλητών, μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, έχει διερευνηθεί και καταρριφθεί από οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων, όπως το Politifact και το factcheck.org. Οι NYT, αναφέρουν πως σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους, οι συσχετισμοί μεταξύ εμβολίων και θανάτων αθλητών είναι αβάσιμοι και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο προκαλεί περισσότερους θανάτους ή τραυματισμούς στους αθλητές. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν έχουν αναφέρει καμία αύξηση σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως όσοι θάνατοι αθλητών έχουν καταγραφεί, οφείλονται σε κάποιο εμβόλιο. Δηλαδή, δεν υπάρχουν διπλές-τυφλές, τυχαιοποιημένες μελέτες που να έχουν αποδώσει τους θανάτους αθλητών στον εμβολιασμό.

Συμπέρασμα

Δεν έχει προσκομιστεί καμία απόδειξη πως ο Σον Μπάρμπερ πέθανε από επιπλοκές του εμβολίου. Ο γενικός ισχυρισμός περί αυξήσεως των θανάτων αθλητών, μετά τον εμβολιασμό για την COVID-19, έχει διερευνηθεί και καταρριφθεί επιστημονικά. Ο βουλευτής δεν έχει απαντήσει σε σχετικό μας ερώτημα.