Αυτό το βίντεο δεν δείχνει μετανάστη να κάνει μπάνιο σε βαγόνι του μετρό

You are currently viewing Αυτό το βίντεο δεν δείχνει μετανάστη να κάνει μπάνιο σε βαγόνι του μετρό

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Βρωμάνε, φωνάζετε. Κάνουν μπάνιο στο τρένο πάλι φωνάζετε. Τι θέτε επιτέλους?

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο άνδρας που πλένεται στο μετρό δεν είναι παράτυπος μετανάστης, αλλά YouTuber από τις Ηνωμένες Πολιτείες που συχνά κάνει και βιντεοσκοπεί φάρσες.

Η ανάρτηση στο Χ (Twitter), αναδημοσιεύει και σχολιάζει ανάρτηση βίντεο από τον λογαριασμό “Radio Genoa”, που αναφέρει:

Πολιτισμικός εμπλουτιστής στις ΗΠΑ γδύνεται και κάνει ένα ντους στο μετρό. Η υγιεινή είναι σημαντική.

Η φράση “πολιτισμικός εμπλουτιστής” (cultural enricher), είναι ένας νεολογισμός, που χρησιμοποιείται συχνά στο εξωτερικό ως ένας ειρωνικός υποτιμητικός όρος για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο λογαριασμός Radio Genoa είναι ένας ακροδεξιός λογαριασμό, του οποίου δεκάδες ισχυρισμοί έχουν ελεγχθεί και καταρριφθεί από διάφορους άλλους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων στο παρελθόν. Παραδείγματα εδώεδώ και εδώ. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός προβάλει αποκλειστικά αντιμεταναστευτικό, ομοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό περιεχόμενο. Ψευδείς ισχυρισμοί του Radio Genoa έχουν φτάσει και στο παρελθόν στην Ελλάδα και τους έχουμε καταρρίψει εδώ και εδώ.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπουμε κάποιον παράτυπο μετανάστη να πλένεται στο μετρό, αλλά έναν γνωστό YouTuber από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για τον Princezee, που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο για πρώτη φορά στο YouTube ως φάρσα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2018:

Ο Princezee, που το πραγματικό του όνομα είναι Zeeshan Saroya, κάνει συχνά τέτοιες φάρσες που τις καταγράφει και τις ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα ΜΚΔ. Για παράδειγμα, το 2021, προσποιήθηκε ότι υπέστη κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να σπεύσει ασθενοφόρο. Κατόπιν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδή αναφορά περιστατικού, παρεμπόδιση των αρχών και απρεπή συμπεριφορά.

Συμπέρασμα

Ο άνδρας που πλένεται στο μετρό δεν είναι παράτυπος μετανάστης, αλλά YouTuber από τις Ηνωμένες Πολιτείες που συχνά κάνει και βιντεοσκοπεί φάρσες.