Πλαστό το εξώφυλλο του Charlie Hebdo με τον Μακρόν και τη σύζυγό του

You are currently viewing Πλαστό το εξώφυλλο του Charlie Hebdo με τον Μακρόν και τη σύζυγό του

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, έχει στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας, το ζεύγος Μακρόν, με τον Εμμανουέλ να δείχνει τα γεννητικά όργανα της Μπριζίτ και να λέει «Δεν είναι τρανσέξουαλ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός πως η Μπριζίτ Μακρόν έχει γεννηθεί άνδρας, είναι μια (ανυπόστατη) θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί σε ακροδεξιούς κύκλους και στερείται τεκμηρίωσης. Το επίμαχο εξώφυλλο κατασκευασμένο και ψευδές.

Το “εξώφυλλο” παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο:

Στο “εξώφυλλο” βλέπουμε τον Εμάνουελ Μακρόν να λέει, δείχνοντας τη σύζυγό του:

Δεν είναι τρανσέξουαλ! Εξακολουθεί να είναι άνδρας!

Αναρτήθηκε επίσης από τη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά, η οποία όμως αφαίρεσε τη δημοσίευση λίγο αργότερα:

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός πως η Μπριζίτ Μακρόν, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, έχει γεννηθεί άνδρας είναι μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Είχε λάβει περισσότερη προβολή το 2021, όταν η Μπριζίτ Μακρόν προχώρησε σε μήνυση εναντίον δυο γυναικών που είχαν ανεβάσει βίντεο στο YouTube, όπου προέβαλαν αυτό τον ισχυρισμό. Οι δυο γυναίκες καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο. Μέχρι και ο ίδιος ο Μακρόν αναγκάστηκε να μιλήσει και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για αυτές τις φήμες.

Η θεωρία συνωμοσίας απέκτησε πάλι απήχηση τις τελευταίες εβδομάδες και ακόμη περισσότερο την περασμένη εβδομάδα, όταν διατυπώθηκε στην εκπομπή της συντηρητικής παρουσιάστριας Κάντας Οούενς, που έχει στο παρελθόν προβάλλει και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Όσον αφορά το “εξώφυλλο’ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, πρόκειται για ένα κατασκευασμένο εξώφυλλο που άρχισε να κυκλοφορεί στις 12 Μαρτίου 2024 στα ΜΚΔ. Σύμφωνα με αυτές τις ψευδείς αναρτήσεις, πρόκειται για το τεύχος 1652 με ημερομηνία δημοσίευσης στις 13 Μαρτίου 2024, δηλαδή μια ημέρα μετά.

Το πλαστό εξώφυλλο

Στην πραγματικότητα, το εξώφυλλο που δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2024 είναι το N° 1651 και δεν έχει καμία σχέση με το πλαστό.

Το πραγματικό εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός πως η Μπριζίτ Μακρόν έχει γεννηθεί άνδρας είναι μια (ανυπόστατη) θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί σε ακροδεξιούς κύκλους και στερείται τεκμηρίωσης. Το επίμαχο εξώφυλλο είναι κατασκευασμένο και ψευδές.