Το βίντεο με το παιδικό “βραχιολάκι” παρακολούθησης είναι σατιρικό

You are currently viewing Το βίντεο με το παιδικό “βραχιολάκι” παρακολούθησης είναι σατιρικό

Κυκλοφόρησε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει μια συσκευασία που υποτίθεται περιέχει “βραχιολάκι” αστραγάλου, σαν αυτό που φοράνε οι κρατούμενοι και που πωλείται για την παρακολούθηση, εντοπισμό και τιμωρία παιδιών με ηλεκτροσόκ μέσω εφαρμογής στο smartphone.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Πωλείται προϊόν που τοποθετείται στον αστράγαλο για την παρακολούθηση και τιμωρία παιδιών μέσω ηλεκτροσόκ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το βίντεο και το “προϊόν” δημιουργήθηκαν από δυο χρήστες κοινωνικών δικτύων ως σάτιρα.

Παραδείγματα αναρτήσεων:

Τι ισχύει

Με βάση τα όσα βλέπουμε στο βίντεο, η μάρκα του υποτιθέμενου προϊόντος, αποκαλείται “My First ANKLE MONITOR”, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Το πρώτο μου “βραχιολάκι παρακολούθησης”. Το “προϊόν” υποτίθεται ότι προκαλεί μικρό ηλεκτροσόκ εάν το παιδί είναι άτακτο. Η “συσκευή” υποτίθεται πως χρησιμοποιείται μέσω smartphone, με τη χρήση της εφαρμογής Kid-A-Rest, η οποία δεν υπάρχει.

Κάνοντας αναζήτηση αυτής της πρότασης μέσω Google, διαπιστώσαμε πως πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, αλλά και διάφορες ιστοσελίδες, επισημαίνουν πως δεν είναι αληθινό, αλλά δημιουργηθεί ως προϊόν σάτιρας.

Δημιουργός του βίντεο είναι ο σατιρικός λογαριασμός @legbootlegit στο TikTok. Το βίντεο έχει κατέβει αλλά το λινκ του μπορεί να βρεθεί αρχειοθετημένο εδώ. Μπορούμε ωστόσο να το δούμε στον λογαριασμό του στο X.

Ο @legbootlegit αναφέρει πως δημιούργησε το “προϊόν” σε συνεργασία με τον χρήστη shampoooty, κάτι που φαίνεται και στο κάτω δεξιά μέρος της συσκευασίας. Από την περιγραφή, είναι προφανές πως πρόκειται για σάτιρα.

O δημιουργός αναφέρει “Για να είστε σίγουροι πως το κακομαθημένο σας θα μείνει στο δωμάτιό του!” Και συμπληρώνει “Προετοιμάστε τον απόγονό σας για τους μελλοντικούς κατ’ οίκον περιορισμούς“.

Στην ανάρτηση στο Χ, ο δημιουργός απαντά σε σχόλια χρηστών πως πρόκειται για “κωμωδία” και “αστείο”.

Συμπέρασμα

Το “προϊόν” My First ANKLE MONITOR, δημιουργήθηκε και προβλήθηκε από δυο λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, ως σάτιρα. Από την περιγραφή και τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι προφανές πως δεν είναι αληθινό.