Αυτές ΔΕΝ είναι οι οδηγίες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση νηπίων στα σχολεία της Ευρώπης από τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ

You are currently viewing Αυτές ΔΕΝ είναι οι οδηγίες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση νηπίων στα σχολεία της Ευρώπης από τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ

Μια φωτογραφία από παιδικό βιβλίο, κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα με τον ισχυρισμό πως προέρχεται από τις οδηγίες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση νηπίων στα σχολεία της Ευρώπης από τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Αυτές είναι οι οδηγίες για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση απο 0-4 ετών στα σχολεία της Ευρώπης απο τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Τι ισχύει

Στην εικόνα, μπορούμε να διακρίνουμε πως τα σκίτσα και το κείμενο, προέρχονται από το βιβλίο “It’s Perfectly Normal“. Ολόκληρος ο τίτλος είναι “It’s Perfectly Normal: Changing Bodies, Growing Up, Sex, and Sexual Health” (μτφ: Είναι απόλυτα φυσιολογικό: Αλλαγές στο σώμα, μεγάλωμα, σεξ και σεξουαλική υγεία).

Είναι ένα παιδικό βιβλίο που γράφτηκε από την Robie Harris με απεικονίσεις του Michael Emberley. Ο σκοπός του βιβλίου είναι να ενημερώσει τα παιδιά στην προεφηβεία σχετικά με την εφηβική ηλικία, εξετάζοντας διαφορετικούς ορισμούς του σεξ, την αντισύλληψη, τους κινδύνους του HIV κτλ. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον εκδοτικό οίκο Candlewick Press στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τότε έχει επανεκδοθεί με νέες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν διδάσκεται σε κάποιο σχολείο, ούτε έχει σχέση με τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ. Πρόκειται για ένα βιβλίο που πωλείται σε βιβλιοπωλεία και online, έχοντας πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, έχοντας μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώσηση, που κυκλοφορεί από το 1994, δεν διδάσκεται σε σχολεία και δεν σχετίζεται με τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ.