Η αντιγραφή – επικόλληση κειμένου στο Facebook δεν αναιρεί τυχόν χρεώσεις

You are currently viewing Η αντιγραφή – επικόλληση κειμένου στο Facebook δεν αναιρεί τυχόν χρεώσεις

Τις τελευταίες ημέρες διαδίδεται στο Facebook, ένα κείμενο που καλεί τους χρήστες να το αντιγράψουν και να το κοινοποιήσουν, προκείμενου να μη χρεωθούν 4,99 ευρώ το μήνα από τη Meta. Αφορμή είναι η ανακοίνωση πως από τον Νοέμβριο στην Ευρώπη οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν συνδρομή στις πλατφόρμες της Meta, για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τη χρήση τους χωρίς διαφημίσεις.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Κρατήστε το δάχτυλό σας πάνω από αυτό το μήνυμα και αντιγράψτε το. Δεν μπορεί να κοινοποιηθεί. Δεν δίνω άδεια στο Facebook να χρεώνει $4.99 το μήνα στον λογαριασμό μου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη, πρέπει να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στις εν λόγω πλατφόρμες χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν, αλλά θα βλέπουν τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτές. Η αντιγραφή – επικόλληση ενός κειμένου στο Facebook, δεν αναιρεί τους όρους χρήσης που έχει αποδεχτεί ο χρήστης όταν δημιούργησε τον λογαριασμό του.

Τι ισχύει

Η Meta ανακοίνωσε στις 30 Οκτωβρίου ότι θα χρεώνει τους χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη για να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες πλατφόρμες χωρίς διαφημίσεις, ξεκινώντας τον Νοέμβριο. Οι συνδρομές θα κοστίζουν από € 9.99 έως και € 12.99 για αγορά και χρήση μέσω εφαρμογών στα κινητά. Τα συνδρομητικά πακέτα θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία. Η νέα αυτή ρύθμιση έρχεται ως απάντηση στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές, αλλά και σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν, αλλά θα βλέπουν τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτές.

Οι υπό εξέταση αναρτήσεις αναφέρουν ότι το Facebook θα αρχίσει να χρεώνει τους χρήστες με 4,99 δολάρια το μήνα, ξεκινώντας (γενικά και αόριστα) “από τη Δευτέρα”, με βάση ανακοίνωση στο Channel 4 News. Οι αναρτήσεις δεν παρέχουν κάποιο λινκ προς τη συγκεκριμένη, ή κάποια άλλη πηγή. Οι αναρτήσεις αναφέρουν επίσης ότι οι χρεώσεις μπορούν να αποφευχθούν εάν οι χρήστες αντιγράψουν και επικολλήσουν το κείμενο στους λογαριασμούς τους, δηλώνοντας ότι δεν δίνουν στο Facebook την άδεια να τους χρεώσουν και ότι “όλες οι φωτογραφίες μου είναι η ιδιοκτησία μου και όχι το Facebook”.

Η αντιγραφή – επικόλληση ενός κειμένου στο Facebook, δεν υποχρεώνει τη Meta να το λάβει υπόψιν. Όλοι οι χρήστες, έχουν αποδεχτεί τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, τη στιγμή που δημιούργησαν τον λογαριασμό τους και όταν αυτοί έχουν τροποποιηθεί, κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισής τους. Δεν μπορούν να τους αναιρέσουν και αν δεν συμφωνούν, μπορούν απλά να σβήσουν τον λογαριασμό τους.

Η φήμη περί χρώσης των χρηστών του Facebook, κυκλοφορεί και έχει διαψευστεί τουλάχιστον από το 2009.

Συμπέρασμα

Οι χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη, πρέπει να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στις εν λόγω πλατφόρμες χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν, αλλά θα βλέπουν τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτές. Η αντιγραφή – επικόλληση ενός κειμένου στο Facebook, δεν αναιρεί τους όρους χρήσης που έχει αποδεχτεί ο χρήστης όταν δημιούργησε τον λογαριασμό του.