Ο ψυχίατρος Δ. Σούρας ΔΕΝ είπε ότι τα εμβόλια έχουν barcode μέσα και μας ελέγχουν ανά πάσα στιγμή

You are currently viewing Ο ψυχίατρος Δ. Σούρας ΔΕΝ είπε ότι τα εμβόλια έχουν barcode μέσα και μας ελέγχουν ανά πάσα στιγμή

Σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και διάφορα δημοσιεύματα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ανέφερε πως τα εμβόλια περιέχουν baracode και μέσω αυτού μας ελέγχουν.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: “Βόμβα” από τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα: “Τα εμβόλια έχουν barcode μέσα και μας ελέγχουν ανά πάσα στιγμή”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Δημήτρης Σούρας είπε ότι τα στοιχεία των πολιτών υπάρχουν ήδη σε barcode το οποίο χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της εμβολιαστικής κατάστασης.

Το είδαμε στο προφίλ του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη του FocusFM, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, στο attikanea.info, choratouaxoritou.gr, karditsastakra.com.

Τι ισχύει

Ο Δημήτρης Σούρας είναι Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan” και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου.

Ο Δημήτρης Σούρας έχει μιλήσει πολλές φορές για την ψυχοσύνθεση των αρνητών των εμβολίων:

Αρνητές του αυτονόητου, των απόψεων, των θεωριών, των νόμων, της ηθικής, των θεραπειών, των εμβολιασμών.
Άτομα δύο μεγάλων κατηγοριών, ιδιαίτερα επικίνδυνα.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΕΙΣ: Λίγο από επιστήμη, περισσότερο από ιδιοσυγκρασία, κάτι από επικαιρότητα και πολιτικοκοινωνικοπροσωπική ανάλυση κι όλα μαζί φτιαγμένα από βαρύγδουπες λέξεις, δύσκολα νοήματα πασπαλισμένα με την άχνη της καταγγελίας.
Άνθρωποι που προβάλλουν το «εγώ», πουλούν έξυπνα τον εαυτό τους δημιουργώντας φανατισμό κι οπαδούς στηριζόμενοι στη λαϊκή άγνοια και τον ανθρώπινο φόβο.
Οι ακόλουθοι είναι συνήθως άτομα καχύποπτα, εμμονικά και επικριτικά προς τα περισσότερα τεκταινόμενα του κοινωνικού συνόλου.
Μεγάλη προσοχή σε όλους αυτούς, γιατί όπως λέει κι η λαϊκή σοφία «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός».
ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ: Ενα μίγμα «ξερόλων» και «μπορόλων» οποιουδήποτε επαγγέλματος και κοινωνικής τάξης, συνήθως άτομα που μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για αλλά θέματα και προσπαθούν να ξανακερδίσουν τα «15 λεπτά δημοσιότητας».
Ο τρόπος πολύ απλός. Μια ατελείωτη προπαγάνδα του αντιθέτου, του φαύλου, του αβάσιμου, χωρίς να σκέφτονται ότι στην πραγματικότητα τα λεγόμενα τους προσβάλουν τους ίδιους και καταργούν την οποιαδήποτε καλή ανάμνηση είχε αποτυπωθεί στον νου και στις καρδιές μας. Η επικινδυνότητα μικρότερη από τους πρώτους γιατί τους λείπει ο τίτλος κι η επιβεβαίωση.
Αρνητές τριγύρω μας, ανάμεσα μας, απέναντι μας. Η πιο δόλια ιδιότητα: Αρνητές ζωής.

Όσον αφορά τον υπό εξέταση ισχυρισμό, προέρχεται από απόσπασμα ενός βίντεο όπου ο Δημήτρης Σούρας, μίλησε για το θέμα. Ο κ. Σούρας εμφανίστηκε στην εκπομπή Alpha Τώρα, στις 23/8/2023 και συμμετείχε σε συνομιλία για τις αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια κατά των νέων ταυτοτήτων, μιλώντας μεταξύ άλλων με τον Παναγιώτη Δαβίλλα, αρνητή των νέων ταυτοτήτων.

Ο κ. Σούρας είπε στην εκπομπή:

Το ξέρετε ότι τα εμβόλια έχουμε κάνει έχουν όλα barcode; τα πράσινα είναι αυτοί που έχουμε κάνει, τα κίτρινα είναι αυτοί που έχουμε κάνει και πρέπει να ξανακάνουν, και τα κόκκινα είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει, δηλαδή όλα είναι καταγεγραμμένα. Πώς αλλάζουν αυτά; είμαστε ήδη καταγεγραμμένοι. Γιατί παλεύουμε; παλεύουμε για κάτι το οποίο έχουμε δει;

Επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Σούρα για να μας εξηγήσει και ο ίδιος τι εννοούσε:

Καλησπέρα. Το έχω εξηγήσει ότι όταν κάναμε τα εμβόλια είχαν όλα τα στοιχεία μας σε barcode! Δηλαδή όνομα, επώνυμο κ.λ.π. Τι άλλο να πω; Η στάση μου γνωστή. Το διευκρίνισα και στην τηλεόραση. Ας δουν όλοι το βίντεο.

Ο κ. Σούρας μιλούσε για τον έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού μέσω της ειδικής εφαρμογής που μπορεί να κατεβάσει ένας ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος καταστήματος. Συγκεκριμένα, το πράσινο θα αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, το κίτρινο θα «πιάνει» την περίπτωση των τεστ και το κόκκινο θα αφορά τα μη έγκυρα πιστοποιητικά. Ο ίδιος προχώρησε σε σχετική διευκρινιστική ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook:

Ο Δημήτρης Σούρας δεν είπε ότι τα εμβόλια περιέχουν barcode, αλλά ότι τα στοιχεία των πολιτών υπάρχουν ήδη σε barcode (σ.σ. QR Code) το οποίο χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της εμβολιαστικής κατάστασης.