Ατεκμηρίωτος ισχυρισμός για απειλές κατά πολιτών από μετανάστες στην Κύπρο συνοδευόμενος από άσχετες φωτογραφίες

You are currently viewing Ατεκμηρίωτος ισχυρισμός για απειλές κατά πολιτών από μετανάστες στην Κύπρο συνοδευόμενος από άσχετες φωτογραφίες

Σύμφωνα με ανάρτηση που εμφανίστηκε στη σελίδα “Επιτηρητές Χλώρακας”, μετανάστες απείλησαν τη ζωή πολιτών εάν κάποιος από αυτούς συλληφθεί και απελαθεί.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Μετανάστες ανακοίνωσαν σε δικους μας οτι αν συλλάβουν για απελαση, καθε ενα δικο τους θα σκοτώσουν 10 από εμας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Αστυνομία δεν έχει λάβει καταγγελία για απειλές εναντίον Κύπριων πολιτών.

Η παραπάνω ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες αλλοδαπών σε συμπλοκές:

Όλες οι ανωτέρω φωτογραφίες προέρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και δεν είναι πρόσφατες, ούτε έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Κύπρο. Η πρώτη φωτογραφία κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2015, η δεύτερη και η τρίτη από το 2010.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια ακόμη φωτογραφία, η οποία προέρχεται από ταραχές στη Νότια Αφρική το 2016 και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω άρθρο:

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας και ρωτήσαμε αν έχουν γνώση του ισχυρισμού περί απειλών κατά της ζωής Κύπριων πολιτών από μετανάστες:

Δεν έχουμε ακούσει ότι έχουν υπάρξει απειλές από αλλοδαπούς εναντίον Κύπριων πολιτών. Δεν έχουμε καμία τέτοια καταγγελία.

Ο ισχυρισμός περί απειλών δεν έχει εμφανιστεί σε κάποια ενημερωτική ιστοσελίδα και δεν κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα όπως στο Twitter και στο Facebook, πέρα από την ανάρτηση στη σελίδα “Επιτηρητές Χλώρακας”.

Συμπέρασμα

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν τεκμηριώνεται ο ισχυρισμός πως μετανάστες απείλησαν τη ζωή πολιτών, εάν κάποιος συλληφθεί και απελαθεί. Οι φωτογραφίες της ανάρτησης δεν είναι από την Κύπρο, αλλά από το Ισραήλ και δεν είναι πρόσφατες.