Διαστρέβλωση δήλωσης του Κ. Σβαμπ από τον Κ. Βελόπουλο για τις εκλογές και την ΤΝ στο μέλλον

You are currently viewing Διαστρέβλωση δήλωσης του Κ. Σβαμπ από τον Κ. Βελόπουλο για τις εκλογές και την ΤΝ στο μέλλον

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και δημοσιεύματα, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Κλάους Σβαμπ, είπε πως δεν θα χρειάζεται να γίνονται εκλογές.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Κλάους Σβαμπ είπε εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) δεν θα χρειάζεται να γίνονται εκλογές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Σβαμπ δεν προτείνει ή προβλέπει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, εκφράζει το φόβο του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παράδειγμα ανάρτησης στο προφίλ του Κυριάκου Βελόπουλου:

Τι ισχύει

Στο απόσπασμα που παρατίθεται, ο Κλάους Σβαμπ ακούγεται να λέει:

Η τεχνολογία τώρα είναι, οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν κυρίως αναλυτική ισχύ. Τώρα πάμε σε μια προγνωστική ισχύ και έχουμε δει τα πρώτα παραδείγματα και η εταιρία σας ενεπλάκη σε αυτό. Έτσι το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι να μπείτε σε μια κανονιστική λειτουργία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να έχετε εκλογές πια γιατί μπορείτε ήδη να προβλέψετε, να προβλέψετε και μετά να πείτε, “γιατί χρειαζόμαστε τις εκλογές;” αφού ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Το βίντεο προέρχεται από συζήτηση του Σβαμπ στο Νταβός το 2017 με τον επιχειρηματία Σεργκέι Μπριν. Ωστόσο, οι ανωτέρω δηλώσεις τίθενται εκτός πλαισίου και έχουν περικοπεί. Στην πραγματικότητα ο Σβαμπ αρχίζει λέγοντας:

Ένας φόβος που έχω ακούσει η τεχνολογία τώρα είναι, ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν κυρίως μια αναλυτική ισχύ. Τώρα πηγαίνουμε σε μια προγνωστική ισχύ και έχουμε δει τα πρώτα παραδείγματα και η εταιρία σας ενεπλάκη σε αυτό. Έτσι το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι να μπείτε σε μια κανονιστική λειτουργία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να έχετε εκλογές πια γιατί μπορείτε ήδη να προβλέψετε, να προβλέψετε και μετά να πείτε, “γιατί χρειαζόμαστε τις εκλογές;” αφού ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να φανταστείτε έναν τέτοιο κόσμο;

Συνεπώς, ο Κλάους Σβαμπ δεν επικροτεί την αντικατάσταση των εκλογών με κάποιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Αντιθέτως, εκφράζει το φόβο του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.