Δεν ισχύει πως ανεμβολίαστες γυναίκες έχουν προβλήματα στην περίοδο μετά από επαφή με εμβολιασμένους

You are currently viewing Δεν ισχύει πως ανεμβολίαστες γυναίκες έχουν προβλήματα στην περίοδο μετά από επαφή με εμβολιασμένους

Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα και Κύπρο, οι ανεμβολίαστες γυναίκες έχουν προβλήματα στην περίοδο μετά από επαφή με εμβολιασμένους.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΌΣ: Γυναίκες δεν είχαν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μέχρι που ήρθαν σε στενή επαφή με κάποιον που εμβολιάστηκε πρόσφατα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό. Σύμφωνα με τη γιατρό Κάρμεν Τζόλερ, η μετάδοσης πρωτεϊνών ακίδων των εμβολίων, δεν λαμβάνει χώρα μέσω καμίας οδού, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής.

Το είδαμε στο el.gr, pronews.gr, anixneuseis.gr, choratouaxoritou.gr, attikanea.info, romios.online, mainlynews.gr, ygeiamasnews.gr, anazitiseis.gr, gegonotstomikroskpio.com, aitoloakarnanianews.gr, triklopodia.gr, aetos-apokalypsis.com, ksipnistere.com.

Στα ανωτέρω δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Ο Δρ Τζέιμς Θορπ είναι ειδικός στο OBGYN και στη μητρική εμβρυϊκή ιατρική που υπηρέτησε στο Σύστημα Υγείας SSM στο Saint Louis του Μιζούρι των ΗΠΑ. Έλαβε το πτυχίο ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Wayne State και εργάζεται για περισσότερα από 40 χρόνια. Αποκαλώντας τα εμβόλια mRNA «βιολογικό όπλο», τονίζει πως «είναι πολύ ανησυχητικό» ότι οι μη εμβολιασμένες γυναίκες αναφέρουν προβλήματα εμμήνου ρύσεως μετά από «στενή επαφή με κάποιον που εμβολιάστηκε πρόσφατα».

Τι ισχύει

Ο Τζέιμς Θορπ βασίζει τους ισχυρισμούς του σε μια “μελέτη” που συνέγραψε και η οποία δεν έχει περάσει αξιολόγηση από ομότιμους “peer-review” για να εξακριβωθεί κατά πόσο έχει επιστημονική βάση. Το μόνο “επιστημονικό” περιοδικό που την ανάρτησε, ήταν η της οργάνωσης Association of American Physicians and Surgeons στην ιστοσελίδα της. Πρόκειται για μια οργάνωση που δημοσιεύει θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικά θέματα. Οι “μελέτες” που δημοσιεύει, δεν συμπεριλαμβάνονται σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων όπως το PubMed. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει το παραμικρό επιστημονικό δεδομένο ή απόδειξη που να στηρίζει τον ισχυρισμό πως οι ανεμβολίαστες γυναίκες που έρχονται σε επαφή με εμβολιασμένους άνδρες, έχουν προβλήματα στην έμμηνο ρύση τους. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Θορπ είναι μέλος της εταιρίας The Wellness Company, που πουλάει απατηλά σκευάσματα με τον ισχυρισμό πως μπορούν να “υποστηρίξουν” τον οργανισμό εναντίον της πρωτεΐνης ακίδας των εμβολίων.

Επικοινωνήσαμε με την οικογενειακή γιατρό, επικοινωνιολόγο της επιστήμης και βουλευτή της Εσθονικής Βουλής, Κάρμεν Τζόλερ, σχετικά με τον υπό εξέταση ισχυρισμό:

Η μετάδοση μέσω εμβολίου (vaccine shedding) από το ένα άτομο στο άλλο μπορεί να συμβεί μόνο σε κάποια εμβόλια με αποδυναμωμένο ζωντανό ιό. Τα εμβόλια κατά της Covid δεν περιέχουν ζωντανό ιό, επομένως η μετάδοση (συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης πρωτεϊνών ακίδων) δεν λαμβάνει χώρα ούτε μέσω της αναπνευστικής οδού ούτε της σεξουαλικής επαφής ούτε μέσω άλλων οδών. Το εμβόλιο προκαλεί σχηματισμό ακίδων πρωτεΐνης στον μυ που έγινε η ένεση και λίγο μετά τον εμβολιασμό μπορεί να βρεθεί στο αίμα σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες. Ωστόσο, καθώς ο ιός που προκαλεί Covid χρησιμοποιεί πρωτεΐνη ακίδα για την πρόσβαση σε ανθρώπινα κύτταρα (η πρωτεΐνη ακίδα είναι σαν ένα κλειδί για την είσοδο στο κύτταρο), η πρωτεΐνη ακίδα είναι αβλαβής χωρίς τον ιό, όπως ένα κλειδί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άνθρωπο.
Κάθε γυναίκα βιώνει εμμηνορροϊκές ανωμαλίες κατά τη διάρκεια ορισμένων χρονικών περιόδων στη ζωή της. Οι περίοδοι μπορούν να επηρεαστούν από πολλά πολύ συνηθισμένα πράγματα: η διατροφή, η άσκηση, το άγχος, η έλλειψη ύπνου κλπ. Καθώς τα εμβόλια της Covid είναι νέα εμβόλια, μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα έχει ληφθεί προς αυτά και κάθε είδους ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο έχει αναφερθεί. Πολλοί επιστήμονες έχουν αξιολογήσει όλα αυτά τα συμπτώματα στην έρευνά τους και δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ του εμβολίου και των ανωμαλιών της περιόδου. Αντίθετα, η ίδια η Covid έχει επιδείξει επίδραση στην περίοδο.
Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για την προστασία μας από σοβαρές επιπλοκές της Covid-19.

Πηγές:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9294036/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X23006813
https://www.manitobavaccine.ca/answers/do-vaccinated-people-shed-spike-proteins-or-the-virus-could-be-harmful-to-others/

Τι είναι η πρωτεΐνη ακίδα

Ο ισχυρισμός πως τα εμβόλια mRNA είναι βιολογικά όπλα, στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης. Τα εμβόλια που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA σε προστατεύουν από τη νόσο COVID-19 χωρίς να εκτεθούμε στον ιό. Δεν περιέχουν εξασθενημένους ή αδρανοποιημένους ιούς. Αντ’ αυτού, περιέχουν ένα είδος γενετικής πληροφορίας (που λέγεται mRNA) με οδηγίες για τη δημιουργία αντιγράφων της πρωτεΐνης «ακίδας» του κορωνοϊού.

Το σώμα δημιουργεί πρωτεΐνες ακίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του mRNA του εμβολίου. Το ανοσοποιητικό σύστημα ανιχνεύει τις ξένες πρωτεΐνες και παράγει αντισώματα και ανοσοκύτταρα που τους επιτίθενται. Οι πρωτεΐνες και το mRNA καταστρέφονται και εξαφανίζονται από το σώμα σου μέσα σε λίγες ημέρες. Το σώμα έχει μάθει πώς να καταπολεμήσει αυτές τις πρωτεΐνες εάν τις ξανασυναντήσει.

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για την πρόκληση προβλημάτων στην έμμηνο ρύση ανεμβολίαστων γυναικών που έχουν έρθει σε επαφή με εμβολιασμένους άνδρες. Ο Τζέιμς Θορπ συνεργάζεται με εταιρία που πουλάει σκευάσματα που υπόσχονται “υποστήριξη” εναντίον της πρωτεϊνικής ακίδας. Σύμφωνα με τη γιατρό Κάρμεν Τζόλερ, η μετάδοσης πρωτεϊνών ακίδων των εμβολίων, δεν λαμβάνει χώρα μέσω καμίας οδού, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής. Τα εμβόλια mRNA δεν είναι βιολογικά όπλα.