Ο Άλμπερτ Μπουρλά δεν είπε “Στόχος μας μέχρι το 2023 να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 50%”

You are currently viewing Ο Άλμπερτ Μπουρλά δεν είπε “Στόχος μας μέχρι το 2023 να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 50%”

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο CEO της Pfizer Άλπερτ Μπουρλά, δήλωσε πως “Στόχος μας μέχρι το 2023 να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 50%”.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Άλπερτ Μπουρλά, δήλωσε πως “Στόχος μας μέχρι το 2023 να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 50%”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην πραγματικότητα ο Άλμπερτ Μουρλά είπε “… μέχρι το 2023, θα μειώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων στον κόσμο που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά μας κατά 50%”.

Ο ισχυρισμός κυκλοφόρησε και σε βίντεο στο YouTube:

Τι ισχύει

Αποκόπτοντας ένα στιγμιότυπο οθόνης και με αντίστροφη αναζήτηση εικόνας, διαπιστώσαμε πως το υπό εξέταση βίντεο, είναι από ομιλία του Άλμπερτ Μπουρλά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), στις 25 Μαΐου 2022.

Ολόκληρο το βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube. Σε αυτό το βίντεο, στο 02:51, ο Άλμπερτ Μπουρλά λέει:

“… μέχρι το 2023, θα μειώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων στον κόσμο που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά μας κατά 50%, νομίζω ότι σήμερα αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα”.

Το υπό εξέταση βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία και έχει αφαιρεθεί η φράση “…που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά μας…”.

Συμπέρασμα

Ο Άλμπερ Μπουρλά δεν είπε “Στόχος μας μέχρι το 2023 να μειώσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 50%”. Είπε “… μέχρι το 2023, θα μειώσουμε τον αριθμό των ανθρώπων στον κόσμο που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά μας κατά 50%”. Το υπό εξέταση βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία για να απαλειφτεί η φράση “…που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά μας…”.