Greece Fact Check

Έρευνα: «Δρ.» Μουρούτης και ΠΛΑΣΤΑ πτυχία – Update

Ενημέρωση (8 Μαΐου 2017): Κατόπιν νεώτερης ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Βόλφγκανγκ Γκαίτε, προς τον Δρ. Κ. Α. Καρατζά, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.

Ενημέρωση (30 Απριλίου 2017): Μετά το αρχικό δημοσίευμα για τα ανύπαρκτα πτυχία του κ. Μουρούτη, περιήλθαν στη κατοχή μας περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουρούτης, ισχυρίζεται πως κατέχει πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας παρείχε ο Δρ. Ανδρέας Καρατζάς του Πανεπιστημίου Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου τη βοήθεια ζητήσαμε, ο ισχυρισμός είναι αναληθής. Ο ίδιος επικοινώνησε με το Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε επίσημη διαβεβαίωση πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί:

Μετάφραση: “Αγαπητέ Δρ. Καρατζά. Λάβαμε επιτέλους απάντηση για το email σας, από το ακαδημαϊκό γραφείο (της βιολογίας). Ο Κώστας Μουρούτης, είναι απόλυτα βέβαιο πως ουδέποτε έλαβε πτυχία βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας…

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο παλιό βιογραφικό του, που υπάρχει στο biblionet.gr, ο κ. Μουρούτης για κάποια χρόνια, δίδασκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο, απάντησε σε σχετική ερώτηση του Δρ. Καρατζά ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά “εξωτερικός συνεργάτης” σε κάποιες διαλέξεις, στο πλαίσιο του “Πανεπιστημίου της Δευτέρας”. Η συγκεκριμένη δράση, έχει ως στόχο, τη προσφορά γνώσης σε εκλαϊκευμένη μορφή, στο ευρύτερο κοινό και κατ’ επέκταση τη δραστηριοποίηση του Κολεγίου, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Με απλά λόγια, το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε αίθουσα για διαλέξεις, όμοιες με αυτές που κάνει σε όλη την Ελλάδα. Η ουσία πάντως είναι πως ουδέποτε υπήρξε λέκτορας ή καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο, όπως αναφέρει στο παλιό του βιογραφικό.

Επιπλέον

Ο κ. Μουρούτης ισχυρίζεται πως εργαζόταν για 10 χρόνια στο Ινστιτούτο Βαρέων Ιόντων του Νταμσταντ στη Γερμανία (GSI). Ο Δρ. Καρατζάς, μίλησε με τον διευθυντή του GSI, καθηγητή Karlheinz Langanke, ο οποίος τον διαβεβαίωσε προφορικά, πως ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε αποτέλεσε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού του Ινστιτούτου GSI.

Αρχικό δημοσίευμα

Ο «Δρ.» Κων/νος Μουρούτης είναι γνωστός σε πολλούς συμπολίτες μας ανά την επικράτεια, για τους χειμαρρώδεις λόγους του σε αμφιθέατρα (όχι πανεπιστημιακά), αίθουσες εκδηλώσεων, τηλεοπτικά πάνελ (μέχρι και στην ΕΡΤ) ακόμη και σχολεία, όπου καταπιάνεται, μεταξύ άλλων, με θέματα υγείας, βασιζόμενος στα «πτυχία» που ισχυρίζεται ότι διαθέτει. Πόσο αληθινά είναι όμως αυτά τα πτυχία;

Η παρούσα έρευνα έγινε με σκοπό να θίξει τα κακώς κείμενα στο θέμα της προάσπισης της δημόσιας υγείας και δεν αποσκοπεί στη στοχοποίηση ανθρώπων.

Ας δούμε το βιογραφικό του, όπως αυτό εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του:

http://archive.is/1RV9U

Το ανωτέρω βιογραφικό, έχει «ψαλιδιστεί» από τον ίδιο το κ. Μουρούτη. Σε παλαιότερο αποθηκευμένο λινκ, πάλι από την ιστοσελίδα του, είναι πιο επεξηγηματικός:

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, είναι εξαιρετικά φειδωλός αναφορικά με τα πανεπιστήμια κτήσης των τίτλων του, κάτι που δε συνηθίζεται από επιστήμονες ανάλογου κύρους.

Αναζητώντας πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα πτυχία του κ. Μουρούτη, παρακολουθήσαμε αρκετές ομιλίες του στο Youtube και αλιεύσαμε τα 2 παρακάτω αποσπάσματα, όπου απαριθμεί τα πανεπιστήμια από τα οποία τα απέκτησε:

Πέρα από τις ασυνέχειες των ισχυρισμών (αναφέρονται διαφορετικά πανεπιστήμια σε κάθε βίντεο), ο απολογισμός έχει ως εξής:

α) Βιολογία(4 χρόνια),

β) ιατρική (5 χρόνια – Φρανκφούρτη),

γ) κατόπιν ειδικότητα ως φυσίατρος με διδακτορικό τίτλο,

δ) μάστερ με δεύτερο διδακτορικό στις ΗΠΑ (συμπεριφορικές νευροεπιστήμες – Ross University),

ε) τρίτη διδακτορική διατριβή στο Ηνωμένο Βασίλειο (Robert Gordon University), παράλληλα εργαζόταν για δέκα χρόνια στο μεγαλύτερο κέντρο για την ασφάλεια της ακτινοβολίας (Νταμσταντ – Γερμανία).

στ) ακόμη ένα πτυχίο στη θεολογία το 2008 και ένα master στο MIT (!), ή στο Μαξ Πλανκ (ανάλογα το βίντεο), στην αστροβιολογία.

Στο πρώτο βίντεο, τη θέση του διδακτορικού από το Ross University, παίρνει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Graz.

Ας πάρουμε τα πτυχία με τη σειρά:

Διδακτορικό από το Robert Gordon University

Ο κος Μουρούτης ισχυρίζεται πως κατέχει διδακτορικό τίτλο από το αγγλικό πανεπιστήμιο Robert Gordon University, ένα από τα γνωστότερα του Ηνωμένου Βασιλείου. Επικοινωνήσαμε με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, μέσω email, , ρωτώντας εάν ο κος Μουρούτης κατέχει οποιοδήποτε τίτλο από αυτούς.

Η απάντηση μας ήρθε σε λίγες ώρες από τη κα Anna Duthie, υπεύθυνη επικοινωνίας του Robert Gordon University και ήταν σύντομη και περιεκτική: «Δεν υπάρχει στο σύστημά μας οποιοδήποτε αρχείο για τον Δρ. Κων/νο Μουρούτη«.

Διδακτορικό από το Ross University

Απευθυνθήκαμε και στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, ρωτώντας αν ο κος Μουρούτης κατέχει διδακτορικό ή οποιοδήποτε άλλο τίτλο από αυτούς.

Το Ross University μας επιβεβαιώσε, αρχικά μέσω facebook και στη συνέχεια με email, πως «… ο Κωνσταντίνος Μουρούτης δεν έχει φοιτήσει στην ιατρική σχολή μας. Ενημερώσαμε σχετικά το νομικό μας τμήμα – ευχαριστούμε για την ενημέρωση«.

Η ίδια απάντηση μέσω email:

 

Πτυχίο από West Clayton University

Το West Clayton University είναι ένα ακόμη πανεπιστήμιο, από το οποίο ο ίδιος ο κος Μουρούτης ισχυρίζεται (στο δεύτερο βίντεο) πως έχει πτυχίο. Σύμφωνα με την έρευνα μας και όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από μια πρόχειρη έρευνα στη Google, πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο “μαϊμού” που έδρασε στις ΗΠΑ μέχρι το 2012, με τους εγκεφάλους της κομπίνας να έχουν έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Πακιστάν. Ήταν αλλιώς γνωστό και ως Belford University και σύμφωνα με το Texas Higher Education Coordinating Board (πολιτειακή υπηρεσία που επιβλέπει τη 3βάθμια εκπαίδευση στο Τέξας), πρόκειται για ανύπαρκτο «πανεπιστήμιο», όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα, το οποίο, πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο, χορηγεί πλαστά πτυχία στον οποιονδήποτε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια-απάτες, στους κάτωθι συνδέσμους:

http://www.thecb.state.tx.us/?objectid=EF4C3C3B-EB44-4381-6673F760B3946FBB

https://en.wikipedia.org/wiki/Belford_University

https://hedd.ac.uk/viewInstitution?id=689

https://www.nytimes.com/2015/05/18/world/asia/fake-diplomas-real-cash-pakistani-company

https://www.geteducated.com/diploma-mill-police/degree-mills-list/belford-university-accreditation

Διδακτορικά από Πανεπιστήμιο του Graz (Αυστρία) και Ινστιτούτο Βόλφγκανγκ Γκαίτε (Γερμανία)

Στο πρώτο βίντεο που παραθέσαμε στην αρχή, ο κος Μουρούτης παρουσιάζει μέσω προβολικού δύο διδακτορικούς τίτλους που ισχυρίζεται πως κατέχει, ένα από Αυστρία και ένα από Γερμανία (προσέξτε τις υπογραφές).
Πανεπιστήμιο Graz, Αυστρία
Πανεπιστήμιο Graz, Αυστρία
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, Γερμανία
Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, Γερμανία
Αμέσως παρατηρούμε πως οι υπογραφές των καθηγητών στο κάτω μέρος των τίτλων είναι ίδιες, αν και μιλάμε για διαφορετικά πανεπιστήμια από διαφορετικές χώρες. Πως είναι αυτό δυνατό;

Στην έρευνα μας, ανακαλύψαμε πως οι «υπογραφές» ανήκουν στους Dr. Sebastian Grundner και Dr. Johann Loner.
Η αλήθεια είναι πως βρήκαμε τις υπογραφές στην ιστοσελίδα berufszertifikate-und-diplome.teleclip.net, που κατασκευάζει και πουλάει πλαστά πτυχία προς 9,99 το κομμάτι.

Έτσι φτιάξαμε και εμείς ένα διδακτορικό ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Graz, σαν αυτό του κου Μουρούτη και το αφιερώνουμε… στη μνήμη του Αλμπερτ Αινσταν που δεν υπήρξε ποτέ γιατρός. Προσέξτε τις υπογραφές:
 Το υδατογράφημα «MUSTER» μπορεί να αφαιρεθεί έναντι 9,99 ευρώ και έτσι έχουμε έναν ωραιότατο τίτλο (PhD), από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο επιθυμούμε με οποιοδήποτε τίτλο διατριβής θέλουμε. Στη προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιήσαμε τον ίδιο τίτλο με αυτό της διατριβης του κου Μουρούτη.
 

Απευθύναμε ερώτημα στο Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main και λάβαμε απάντηση από τη Dr. Anke Sauter, πως μετά από μια αρχική έρευνα, η ιατρική σχολή τους, δε μπορεί να επιβεβαιώσει το διδακτορικό του κ. Μουρούτη. Η ίδια μας παράπεμψε σε μελλοντική επικοινωνία μετά από ενδελεχέστερη έρευνα πάνω στο ίδιο το πτυχίο του.

 Επιπλέον, σύμφωνα με επικοινωνία του Δρ. Καρατζά με το συγκεκριμένο ίδρυμα, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.

Τα άτομα που υπογράφουν

Όπως αναφέραμε, το πρώτο διδακτορικό του κου Μουρούτη από τη Γερμανία, το δεύτερο από την Αυστρία και το κατασκευασμένο δικό μας, επίσης (υποτίθεται) από Αυστρία, φέρουν τις υπογραφές των “καθηγητών” Sebastian Grundner και Johann Loner. Το επόμενο λογικό βήμα ήταν η αναζήτησή τους μέσω Google, δεδομένου πως τέτοια ονόματα θα πρέπει να είναι πασίγνωστα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Ο Sebastian Grundner είναι χημικός του πανεπιστημίου του Μονάχου και δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο του Graz και την ιατρική. Επομένως είναι αδύνατον να έχει υπογράψει τις διδακτορικές διατριβές του κου Μουρούτη.

 Όσον αφορά τον Dr. Johann Loner, πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο, τουλάχιστον ως καθηγητής πανεπιστημίου ή ακαδημαϊκός.

 

Σύνοψη

Από την έρευνά μας, προέκυψαν τα κάτωθι:

α) Ο κ. Μουρούτης λέει πως διαθέτει διδακτορικό από το Robert Gordon University. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

β) Ο κ. Μουρούτης λέει πως έχει διδακτορικό από το Ross University. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

γ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει πτυχίο θεολογίας από το West Clayton University (diploma mill). Το West Clayton, είναι ένα ανύπαρκτο πανεπιστήμιο.

δ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία. Αν και δε λάβαμε ποτέ απάντηση από το συγκεκριμένο ίδρυμα, οι υπογραφές στο «πτυχίο» του είναι πλαστές, άρα και ο ισχυρισμός ανεπιβεβαίωτος.

ε) Ο κ. Μουρούτης μιλάει για διδακτορικό από το Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main, στη Γερμανία. Οι υπογραφές για το τίτλο που παρουσίασε σε ομιλία του είναι παραδόξως οι ίδιες με αυτές του Γκρατς και είναι ανύπαρκτες και με βάση αρχική έρευνα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, το όνομά του είναι ανύπαρκτο. Επιπλέον, κατόπιν επικοινωνίας του Δρ. Καρατζά με το εν λόγω ίδρυμα, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε φοίτησε εκεί.

στ) Ο κ. Μουρούτης αναφέρει διαφορετικούς τίτλους, σε διαφορετικές ομιλίες. Παράδειγμα, αλλού αναφέρει διδακτορικά από Γκρατς (Αυστρία), Wolfgang Goethe (Γερμανία) και Robert Gordon (Ηνωμένο Βασίλειο) και σε άλλη ομιλία, αναφέρει τα Wolfgang Goethe (Γερμανία), Robert Gordon (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ross University (ΗΠΑ). Επομένως, ή έχει τέσσερα διδακτορικά, ή κακή μνήμη, ή τίποτα από όλα τα ανωτέρω.

ζ) Ο κ. Μουρούτης, ισχυρίζεται πως κατέχει πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Το Πανεπιστήμιο τον διαψεύδει.

η) Σε παλαιότερα βιογραφικά του κ. Μουρούτη, βλέπουμε τον ισχυρισμό πως δίδασκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ουδέποτε υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού, αλλά προσκεκλημένος ομιλητής σε δράσεις, ανοιχτές στο κοινό.

θ) Σύμφωνα με την έρευνα του Δρ. Καρατζά, ο κ. Μουρούτης, ουδέποτε εργάστηκε στο GSI.

Ποιος είναι ο κ. Μουρούτης (γνωστός αντιεμβολιαστής)και γιατί όλα τα ανωτέρω έχουν σημασία 

Αντιεμβολιαστική παραφιλολογία

Ο «Δρ» Μουρούτης είναι γνωστός αντιεμβολιαστής όπως παραδέχεται ο ίδιος σε σχετικές του ομιλίες αλλά (κυριως) στο βιβλίου που έχει γράψει με τίτλο «Όλη η αλήθεια για τα εμβόλια”.  Η αντιεπιστημονικότητα των ισχυρισμών του έχει καταρριφθεί επανειλημμένως από δεκάδες έρευνες και μεταναλύσεις, ωστόσο, ο «Δρ» Μουρούτης με τους 3 «διδακτορικούς τίτλους», επιμένει να διαδίδει ισχυρισμούς που εκτός από ψευδοεπιστημονικοί είναι και επικίνδυνοι. Ενημερωτικά η φετινή επιδημία ιλαράς στην Ευρώπη που αποδίδεται στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λόγω εμβολιοφοβίας που προωθούν εντελώς ανεύθυνα διάφοροι στο διαδίκτυο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 17 παιδιά τους τελευταίους μήνες, ενώ για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο, 134.000 άνθρωποι πέθαναν από ιλαρά, μια εύκολα αντιμετωπίσιμη μέσω εμβολιασμού ασθένεια. Περισσότερα εδώ.

Ανάλογες αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες θέσεις φέρεται να έχει και για τη πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου:

Καταγγελίες

Η δράση του κου Μουρούτη έχει ενοχλήσει αρκετούς συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί αρκετές καταγγελίες, τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας (Η έδρα του κου Μουρούτη είναι στη Κατερίνη), όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Αποτέλεσμα; Κανένα! Ο «Δρ.» Μουρούτης γυρνά την Ελλάδα, τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο, διαδίδει αντιεπιστημονικές ιατρικές φήμες και προωθεί την “θεοβιολογία” της αίρεσης των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας. Ο φάκελος του (που συντάχθηκε από τον Ι. Σ. Πιερίας) πηγαίνει από τον Άννα (Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας) στο Καϊάφα (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Επιθεώρηση Υγείας κοκ) και πίσω. Η πολιτεία έχει παραδώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους την εξέταση τέτοιων ζητημάτων για τη προστασία του πολίτη, ωστόσο οι υπεύθυνοι, φαίνεται να ολιγωρούν και να μη δίνουν τη πρέπουσα σημασία σε ανάλογες υποθέσεις.

Καταγγελία πολιτών σε Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με υπογραφή του προέδρου κ. Πατούλη που παραπέμπει το θέμα στον αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

(Ο όρος εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιείται για να περιγράψει πρακτικές που δεν έχουν αποδειχτεί μέσω της επιστημονικής μεθόδου και δεν είναι αναγνωρισμένες από την επίσημη ιατρική).

Παρά τη σχεδόν δεκαετή δράση του κ. Μουρούτη σε όλη την Ελλάδα και παρά τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί, το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Υπόσχεται μέχρι και “αλλαγή” σεξουαλικού προσανατολισμού

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο “Δρ” Μουρούτης, υπόσχεται πως “θεραπεύει” την ομοφυλοφιλία, αλλάζοντας το σεξουαλικό προσανατολισμό, σε ένα παιδί, έντεκα ετών. Την ίδια στιγμή, ισχυρίζεται όπου βρεθεί και σταθεί, πως δεν ασκεί την ιατρική.

Προφανώς οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι απασχολημένοι με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η διοργάνωση ημερίδων για τη ψευδοεπιστήμη της ομοιοπαθητικής και δεν βρήκαν λίγο χρόνο να εξετάσουν εάν τα διαπιστευτήρια του κάθε «Δρ Μουρούτη» είναι αληθινά ή μη. Περισσότερα για τα «κατορθώματα» ορισμένων ιατρικών συλλόγων εδώ και εδώ.

Περί προελεύσεως των ιατρικών ισχυρισμών του «Δρ» Μουρούτη. Αντβεντισμός και “θεϊκά” οράματα

Αν και ο κος Μουρούτης δεν αναφέρει πουθενά την αίρεση των Αντβεντιστών, τα βιωματικά του προγράμματα, τα σεμινάρια και οι ομιλίες ανά την Ελλάδα, είναι εμφανώς επηρεασμένα από τη θεολογία τους. Εξάλλου και ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως ανήκει στην Εκκλησία των Αντβεντιστών. Η επίκληση στην Ellen White όμως είναι αρκετά συχνή (αν και πουθενά δεν αναφέρει την ιδιότητά της ως ιδρύτρια των Αντβεντιστών), ενώ το πρόγραμμα NEWSTART που με τόση επιμονή προωθεί ως προληπτικό-θεραπευτικό μοντέλο διάφορων ασθενειών, ανάγει τη προέλευσή του σε «θεϊκό όραμα» της White. Επομένως τα περί επιστημονικής βάσης των ισχυρισμών του δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσίαση προσωπικών θρησκευτικών αντιλήψεων και η προώθησή τους ως πρόληψη-θεραπεία, είναι δυνητικά επικίνδυνη. Περισσότερα εδώ.

Περί οικονομικού οφέλους

Ο «Δρ» Μουρούτης ορθά ισχυρίζεται πως δεν εισπράττει χρήματα από τις ομιλίες του διότι είναι ανοιχτές στο κοινό. Όταν όμως τις χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα ψευδοεπιστημονικά του βιβλία, μπορεί να μην παρανομεί νομικά, αλλά συνιστά μείζον ηθικό θέμα.

Semeli Resort

Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο διοργανώνονται προγράμματα ιατρικού τουρισμού υπό την επίβλεψη του κου Μουρούτη. Από την ιστοσελίδα τους διαβάζουμε:

»The staff at Dr.Konstantinos Mouroutis NEWSTART Center aspires to offer healing and restoration to those people afflicted with cancer and other debilitating diseases by providing vital information about the cause and prevention of the diseases, and how can healing occur by adopting and integrating NEWSTART Lifestyle into their everyday life».

Μτφ: Το προσωπικό του κέντρου NEWSTART του Δρ. Κωνσταντίνου Μουρούτη, φιλοδοξεί να προσφέρει ‘ίαση και αποκατάσταση σε αυτούς που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες, παρέχοντας ζωτικές πληροφορίες για το αίτιο και τη πρόληψη των ασθενειών, και πως η ίαση μπορεί να επιτευχθεί, υιοθετώντας και ενσωματώνοντας το τρόπο ζωής NEWSTART, στη καθημερινή τους ζωή.

Άραγε, το Semeli Resort, έχει πληροφορηθεί για τη πρόσφατη ανακοίνωση του κου Μουρούτη σχετικά με την άσκηση ιατρικής και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτή προβλέπεται; Γιατί συνεχίζουν να τον διαφημίζουν και να μιλάμε για «ιατρικό τουρισμό» και «θεραπεία καρκίνου;»

Ο κος Μουρούτης με όλα τα παραπάνω διαπιστευτήρια, είναι παντελώς άγνωστος στην επιστημονική κοινότητα. Καμία δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό, καμία συμμετοχή σε ερευνητικό έργο, καμία αναφορά στο όνομά του σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του εξωτερικού. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο για κάποιον που ισχυρίζεται πως έχει τόσο εκτεταμένο επιστημονικό υπόβαθρο. Αυτό από μόνο του θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο τους άλλους πολίτες, αλλά και τους αρμόδιους, για το κύρος και την αξιοπιστία των ισχυρισμών του σχετικά με τις θεραπείες που πρέπει να ακολουθήσουν ασθενείς και γενικά πάνω στην ιατρική. Πάντως η δράση του είναι «καταιγιστική» και έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε διάφορα κανάλια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνισή του ακόμη και σε εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ όπου φυσικά συστήθηκε ως φυσίατρος-νευροεπιστήμονας, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει θεραπεία για σοβαρές παθήσεις, χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή:

Ο κ. Μουρούτης είναι ακούραστος και γυρνά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, μιλώντας σε σεμινάρια υγείας, τηλεοράσεις και περιοδικά.

ΜΟΥΡΟΎΤΗΣ-ΣΕ-ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Ο κος Μουρούτης δεν είναι ο μοναδικός

Υπάρχουν δεκάδες ακόμη “θεραπευτές” που είτε μέσω “διαλέξεων”, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, διατείνονται πως προλαμβάνουν ή θεραπεύουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές θεραπείες. Κάποιοι εξ αυτών, είναι ή ήταν αληθινοί γιατροί, κάποιοι άλλοι έχουν σπουδάσει σε “σχολές” εναλλακτικής ιατρικής που σκανδαλωδώς λειτουργούν και στην Ελλάδα και μερικοί ακόμη, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο.

Τα παραδείγματα πολλά: ογκολόγος που θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς (δείτε εδώ και εδώ), διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που έγινε βιοσυντονιστής, θεραπευτής Αγιουβέρδα με πτυχία εξ αποστάσεως από Ινδία και δεκάδες άλλοι. Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε και τους εκατοντάδες γιατρούς που ασπάστηκαν την ομοιοπαθητική, καθαρά για οικονομικούς λόγους, καταπατώντας κάθε έννοια του Όρκου του Ιπποκράτη.

Η αμήχανη στιγμή όταν Ιατρικοί Σύλλογοι αναγνωρίζουν a priori την ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική: Τα δεδομένα χωρίς αραίωση

Η ομοιοπαθητική πιο αποτελεσματική από τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο – Καταρρίπτεται

Ομοιοπαθητική: οριστικά στον κάλαθο των άχρηστων στις ΗΠΑ

Ρωσική Ακαδημία Επιστημών: Ψευδοεπιστήμη η ομοιοπαθητική

Ψευδοεπιστημονικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Η κλίμακα του σύμπαντος και η ομοιοπαθητική

Τι κάνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι για όλους τους ανωτέρω; Όχι μόνο δεν ασχολούνται, όχι μόνο ολιγωρούν, αλλά διοργανώνουν και ημερίδες εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων!  Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι και κανείς δε κάνει κάτι για αυτό.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό για να αδιαφορούν οι αρμόδιοι και η πολιτεία επειδή αφορά τη προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά της υγείας μικρών παιδιών. Η καταλληλότητα των ισχυρισμών του κάθε “Δρ.” Μουρούτη, μπορεί σχετικά εύκολα να εξεταστεί από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από επίσημους φορείς του κράτους.

Αντί επιλόγου

Αξίζει να δείτε τα βίντεο από το κανάλι The Mad Scientist στο Youtube, όπου καταρρίπτονται δεκάδες αντιεπιστημονικοί ισχυρισμοί του «Δρ» Μουρούτη.

Διαβάστε επίσης:

Κων/νος Μουρούτης ιατρική και «Θεοβιολογία»

«Δρ» Μουρούτης: Κεκαλυμμένη και δυνητικά επικίνδυνη προώθηση θρησκευτικών πεποιθήσεων

Έρευνα:

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης (ellinikahoaxes.gr – διαχειριστής factchecker.gr)

Θοδωρής Δανιηλίδης (διαχειριστής ellinikahoaxes.gr)

Στάμος Αρχοντής (ellinikahoaxes.gr)

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Αλικάκος

Ευχαριστούμε τον Δρ. Ανδρέα Καρατζά του Reading University, για τη πολύτιμη βοήθειά του.

Константинос Мурутис

Программа “New Life”

26 thoughts on “Έρευνα: «Δρ.» Μουρούτης και ΠΛΑΣΤΑ πτυχία – Update

 1. Καταπληκτική δουλειά! Σε ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο σου και τη συμβολή σου στην απομυθοποίηση των ηλιθίων!

 2. Τον Μουρούτη τον εχω παρακολουθήσει και εχω δει τι λέει. Όσον αφορά τα θέματα προλήψεις ασθενειών με βάση την διατροφή δεν λέει τίποτα τα κακό η περίεργο και μάλιστα βασίζονται σε πυθαγορειες θεωρίες καθώς και σε άλλες διδασκαλίες της Ανατολής. Βέβαια σε καμια περίπτωση δεν θα τον άφηνα να μου κανει εγχείρηση η κάποιου άλλου είδους θεραπεία.
  Όσος αφορά την ομοιοπαθητική εάν δεν την εφάρμοσα θα ήμουν τωρα με ποσοστό αναπηρίας καθώς έπασχα απο χρόνια ασθένεια (ημουν ίσως στα πρόθυρα κωλεοστομιας) και ευτυχώς εδώ και 9 χρόνια (περιπου ) είμαι, όχι απλά υγειής αλλα χωρίς καμια θεραπεία (συντηρησης) και ζω σαν να μην έπασχα ποτέ, απόλυτα υγειής.
  Δεν κατηγορώ καμια ιατρική μέθοδο απλά θεωρώ πως το κάθε τι πρέπει με σύνεση και λογική να προσεγγίζεται χωρίς παρωπίδες και χωρίς υποβάθμιση καμίας πρακτικής γιατί λόγο της ξεχωριστής ιδιαιτερότητας τους κάθε ανθρώπου το κάθε ένα μπορεί να έχει θετική εφαρμογή. Αυτο βέβαια προϋποθέτει σωστή γνώση του εαυτού μας
  Δεν υποστηρίζω κανέναν, δεν εχω κανένα όφελος απο την εφαρμογή καμίας ιατρικής πρακτικής (κλασικής,συμβατικής ολιστικής ), είμαι απλά ένας ιδιώτης και σας μεταφέρω τις προσωπικές μου εμπειρίες έξω απο κάθε ιδιοτελή κ εγωιστικό κίνητρο.
  Το όνομα μου ειναι Αμανατιδης Γεώργιος και είμαι στην διάθεση του καθενός για κάθε εξήγηση και στοιχείο για την δικιά μου εμπειρία.

  1. Συγχαρητήρια για την έρευνα σας,πολύ διεξοδική και εμπεριστατωμένη μου φαίνεται.Επειδή όμως από γιατρούς με πτυχία και δεν ξέρω τι άλλο,η εμπειρία μου είναι απολύτως αρνητική,θα παρακαλούσα την ομάδα σας να ψάξει και για τους πτυχιούχους με πολλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά,που μόνο στόχο έχουν την αύξηση της περιουσίας τους και την στήριξη φαρμακοβιομηχανιών,ενώ τους ασθενείς τους στέλνουν σε κάθε είδους βάσανο και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των προτεινόμενων μεθόδων…Προσωπικά το 2011 ,έμεινα από το σοκ γνωμάτευσης,που διαβεβαίωνε την κόρη μου, προφορικά ,ότι στους επόμενους μήνες,θα έμενα παράλυτη…έμεινα 8 μήνες στο κρεβάτι μου ,χωρίς να βγαίνω,χωρίς να μπορώ να περπατήσω και σηκώθηκα όταν είδα στην τηλεόραση, μια περίπτωση σαν την δική μου,που περίμενε κάποιος 6 χρόνια και το κακό δεν συνέβαινε…τότε κατάλαβα ότι ο αγύρτης ,όσα μου είπε είχαν σαν στόχο να εισπράξει σε μόνιμη βάση,όσα περισσότερα μπορούσε,αφού μου έδωσε φάρμακα βαρύτατα και πρακτικές που δεν χρειαζόμουν..έκοψα μόνη μου τα φάρμακα με αργούς ρυθμούς και βγήκα έξω ξανά.Σήμερα περπατάω , ασκούμαι και είμαι μια χαρά.

   1. Όντως, πολλοί γιατροί κάνουν λάθη, είτε εσκεμμένα είτε ακούσια λόγω ασχετοσύνης. Αυτό δεν δικαιολογεί τους απατεώνες εκ πεποιθήσεως με κανέναν τρόπο βέβαια. Άλλωστε και αυτοί αν ήταν γιατροί, απλά θα ανήκαν στην κατηγορία αυτών που κάνουν λάθη εσκεμμένα.

 3. Μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε , ένας λόγος που μας κάνει να μην πιστεύουμε τα παραπάνω είναι διότι ασχολείστε πάρα πολυ μαζί του, από τα δήθεν αποκαλυπτικά σας φαίνετε ξεκάθαρα πως τον πολεμάτε. Ο άνθρωπος αυτός δεν λέει κάτι το οποίο είναι βλαβερό για την υγεία , υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν πως τα εμβόλια κάνουν κακο στον άνθρωπο, μιας και το έχετε τονίσει αυτό Καλά με κόκκινα γράμματα. Εσάς λυπάμαι , γιατί δεν αντεχεται ένας άνθρωπο που υποστηρίζει την αλήθεια και δεν έχει κανένα προσωπικό όφελος. Και η αξιοπρέπεια του και οι ηθικές αρχές του είναι τόσο ψηλά που κανείς δε μπορεί να τον φτάσει. Όσο για τα Εμαιλ που ισχυρίζεστε πως επικοινωνείσατε με διάφορα ιδρύματα , κανένας καθηγητής σοβαρός δεν δίνει τέτοιες προσωπικές πληροφορίες!! Καλή σας ημέρα , και παραθέτοντας , μέχρι στιγμής στης ζωή μου δεν έχω βρει κάποια έρευνα που να λέει για την υγεία των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί και αυτόν που δεν έχουν.

  1. “ένας λόγος που μας κάνει να μην πιστεύουμε τα παραπάνω είναι διότι ασχολείστε πάρα πολυ μαζί του”
   Άμα είσαι σοβαρό άτομο και έχεις στιβαρά επιχειρήματα, αυτό δεν κρύβεται. Με έπεισες ότι ο Μουρούτης είναι εξίσου σοβαρός με το επιχείρημά σου.Με άλλα λόγια… η λογική απέθανε ζήτω η παράνοια κι οι απατεώνες της υγείας.

 4. MD δεν είναι Bachelor όπως ισχυρίζεσθε.

  PhD= Philosophiae Doctor= Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
  MD=Medicinae Doctor=Διδάκτωρ Ιατρικής

  1. ΣΕ Αγγλοφωνες χωρες οποιος τελειωνει ιατρικη σχολη φερνει τον τιτλο του MD.Δεν διδασκει.Για να διδαξει πρεπει να εχει PhD,δηλαδη διδακτορικο

  2. Γενικά είναι το Bachelor’s

   The Doctor of Medicine (Latin: Medicinae Doctor, meaning “teacher of medicine,” abbreviated M.D.) is a terminal medical degree for practitioners of medicine. The meaning of the degree varies between different countries. In countries that follow the United States system, the M.D. denotes a first professional graduate degree awarded upon initial graduation from medical school.[1] I

 5. Καποιος στα Γιαννενα που ειναι Πνευμονολογος,λεει οτι ανακαλυψε μεθοδο οπου βρισκει τι φταιει στον οργανισμο του αλλου και στερωντας το τον αδυνατιζει.Τους βαζει λεει σε καρακλα και κρατανε κατι μεταλλικες μπαλες! Αν μπορειτε ερευνηστε το.Νομιζω λεγεται Νικολοπουλος.Ειναι σιγουρα απατη.

 6. Εύχομαι να λύσετε και τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει ο πολίτης και επίσης κάντε και μια αναζήτηση κύριοι δημοσιογράφοι να μας απαλλαξετε και από τους πολιτικούς .Επισης για την ελεύθερη ώρα σας σας προτείνω να βρείτε κανένα μ…..ι να περνάει η ώρα σας ευχάριστα γιατί χανόμαστε . Ευτυχώς προσφέρεται έργο στην κοινωνία….

 7. Τον Μουρούτη δε τον ξέρω. Αλλά μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί αγαπητέ αρθρογράφε, έλεος… Έκανα ομοιοπαθητική όταν δε μπορούσα να περπατήσω λόγω αρθρίτιδας στο ισχίο και η κλασική Ιατρική μου έδωσε τελεσίγραφο-θα κούτσαινα και θα πονούσα μέχρι πια να μην αντέχω, και θα έκανα αρθροπλαστική. Πλέον περπατώ κανονικά, τρέχω και χορεύω. Και οι αλλοιώσεις σταμάτησαν, και επανήλθε μερικώς η άρθωση στα κανονικά της. Επίσης, με ρεφλεξολογία σηκώθηκα από λουμπάγκο άμεσα την ίδια κιόλας ώρα, αλλά και με βοήθησε με βαριά προβλήματα του πεπτικού μου συστήματος. Οπότε, επειδή μερικοί ταξιτζήδες είναι κλέφτες, δε σημαίνει πως είναι όλοι, έτσι και μερικοί εναλλακτικοί είναι απατεώνες, αλλά σαφώς δεν είναι όλοι. Μη λέμε ότι θέλουμε, σας παρακαλώ πολύ.
  Φιλικά.

  1. Αυτό που δεν λένε οι χειρούργοι, γιατί γενικά κοιτάνε να χειρουργήσουν και γιατί το δείγμα τους είναι μόνο αυτοί που παρέμειναν με το πρόβλημα, είναι οτι πχ σε προβλήματα που οφείλονται σε κοίλες, το 75% γίνεται ασυμπτωματικό μέσα ένα χρόνο, σε αρθρίτιδες ένα σημαντικό ποσοστό τους οφείλεται σε διάφορες αιτίες όχι αυτοάνοσων συνδρόμων (τροφικές δηλητηριάσεις πχ) που επίσης κατα συντριπτικό ποσοστό φεύγουν μόνες τους κτλ.

   Οι πιθανότητες είναι οτι αν ρωτήσουμε 100 με τα προβλήματα που περιγρέφετε, στους 70 1-2 χρόνια μετά τα προβλήματα θα έχουν φύγει μόνα τους. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η ομοιοπαθητική, και γενικά η οποιαδήποτε ιατρική, και η κλασσική δηλαδή, δεν έχει γι αυτούς τους 70 κάνει τίποτα παραπάνω απο ότι θα γινόταν μόνο του.

   Μιλάω ως ομοιοπαθής παρεμπιπτόντως, με προβλήματα που οφείλονταν σε κοίλες που “έπρεπε να χειρουργηθούν” και αρθρίτιδα στο γόνατο. Όλα περάσαν με το χρόνο και αργότερα γυμναστική, μέσα σε μια διετία το καθένα.

 8. Στον υποτιθέμενο διδακτορικό τίτλο του Πανεπιστημίου του Graz υπάρχουν τρία ορθογραφικά λάθη! Πράγμα αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό Πανεπιστήμιο. Τα ουσιαστικά στα γερμανικά γράφονται πάντα με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα. Έτσι οι λέξεις funktionsfähigkeit = λειτουργική ικανότητα και organismen = οργανισμοί έπρεπε να είναι γραμμένες με F και Ο κεφαλαία. Επίσης αντί menschlichen = ανθρώπινοι σε πτώση γενική και στον πληθυντικό αριθμό είναι γραμμένο menEchlichen. Tέτοια λάθη έχω δει και σε άλλους πλαστούς τίτλους, που έτυχε να δω κρεμασμένους στους τοίχους γραφείων και όταν τα επεσήμανα είδα τους κατόχους τους να αλλάζουν χρώματα και στο τέλος να ομολογούν ότι πράγματι οι τίτλοι αυτοί είναι πλαστοί. Μάλιστα με τον έναν που αποπειράθηκα να μιλήσω στα γερμανικά, βλέποντας ότι έχει γερμανικό τίτλο σπουδών, δεν ήξερε ούτε λέξη.

 9. Εξαιτίας του μουρουτη μια γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο λόγο διατροφής που δεν έπρεπε να κάνει αλλα ο Μουρούτης της είπε να την κάνει και τελικά πέθανε….. ας τον κλείσουν μέσα να ηρεμήσουμε

  1. Κ.Γιωργο ειστε διατεθιμενος να τα πεις αυτα σε δικαστηριο αν ποτε παραστει αναγκη;

 10. Με την ευκαιρία προειδοποίησης που έλαβα από φίλους, απαντώ.
  Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς για το ενδιαφέρον και την ενημέρωση, όμως σε πρόλαβαν κι άλλοι καλοί φίλοι που είμαι σίγουρος πως εκείνοι θέλουν το καλό μου, όμως δεν έχει σημασία γιατί κάτι τέτοιο το περίμενα από καιρό.
  Όταν κάποιος πάει κόντρα στο σάπιο καθεστώς – σύστημα, το ξέρει κι ο ίδιος πως κάποια στιγμή θα τον επιτεθούν.

  Εκείνο που ξέρω ο ίδιος για τον Δρ Μουρούτη είναι τα αποτελέσματα στην δική μου υγεία, με την εφαρμογή των όσων έμαθα στο σεμινάριό του και μερικά από αυτά μπόρεσα να ενσωματώσω στην καθημερινότητά μου, η υγεία μου από τότε βελτιώθηκε σημαντικά και εξακολουθεί να συμβαίνει.
  Εξάλλου αυτά που λέει αυτός ο γιατρός είναι αποτελέσματα έγκυρων ιατρικών ερευνών και όχι δικές του ιδέες.
  Στο σεμινάριο πρώτα μας παρουσίαζε τις δημοσιεύσεις των ερευνών και μετά τις σχολίαζε.
  (με την ευκαιρία να αναφέρω πως σε πρόσφατη μέτρηση που έκανα σε ένα σύγχρονο μηχάνημα που σκανάρει όλο το σώμα και τα όργανα, με βρήκε κατά πολύ νεότερο της ηλικίας μου και είμαι σίγουρος πως οφείλετε στον Δρ Μουρούτη..

  Μην είστε πολύ βιαστικοί να βγάζετε συμπεράσματα από κάποιες δημοσιεύσεις (προφανώς ύποπτες στα κίνητρά τους).
  Μετά τις διαλέξεις συνήθιζα να είμαι κοντά του για να ακούω τις απαντήσεις του όταν ο κόσμος τον πλησίαζε για κάθε είδους διαφορετικό θέμα. Ο τρόπος που απαντούσε και οι ορολογίες που χρησιμοποιούσε με τόση άνεση, έδειχναν ότι γνώριζε το κάθε ένα από αυτά τα θέματα σε βάθος.

  Προσωπικά δεν έχω κανένα συμφέρον να τον υποστηρίξω, (εξάλλου δεν συμφωνώ μαζί του σε μερικά άλλα θέματα, εκτός ιατρικής βέβαια) είναι όμως μεγάλο κεφάλαιο για την υγεία και την πατρίδα μας να έχουμε μια τόσο αγνή προσωπικότητα με βαθιά γνώση του μηχανισμού της υγείας μας στην υπηρεσία μας σχεδόν δωρεάν.
  Η δράση του όμως και η φήμη του έχουν εξαπλωθεί πολύ και άρχισαν να τους ενοχλούν.

  Εύχομαι να πάτε ΟΛΟ & ΚΑΛΥΤΕΡΑ διαρκώς σ’ όλα..

  Υγεία Ειρήνη & Ευλογία σε σένα κι όλο τον κόσμο.

 11. Μετά την ανάγνωση του άρθρου πέρνω αφορμή να παραθέσω τον λόγο του Βίλχεμ Ραϊχ στο έργο του “ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ¨
  <>

  Και ο νοών νοείτω…
  Αγαπάτε αλλήλους…

   1. Ή όταν ο ερευνητής έχει μόλις ανακαλύψει για ποιόν λόγο οι άνθρωποι πεθαίνουν απο καρκίνο μαζικά και εσύ, Ανθρωπάκο, τυχαίνει να είσαι καθηγητής ογκολογίας με σταθερό μισθό, λες ότι ο ερευνητής είναι απατεώνας.ή ότι δέν ξέρει τίποτα για τά αερόβια μικρόβια ή ότι ξοδεύει και λαμβάνει υπερβολικά κονδύλια για τις ερευνές του ή ρωτας άν ειναι Εβραίος η αλλοδαπός ή επιμένεις ότι έχεις το δικαίωμα να εξετάσεις τη δουλειά του προκειμένου να διαπιστώσεις αν διαθέτει τα απαιτούμένα προσόντα για να ασχοληθεί με την ασθένεια του καρκίνου την οποία θεωρείς αποκλειστικά δικό σου πεδίο, μία ασθένεια που εσυδεν μπορείς να θεραπεύσεις ή προτιμάς να δεις να πεθαίνουν χιλιάδες ασθενείς από καρκίνο απο το να παραδεχθεις ότι καποιος αλλος ανακάλυψε αυτό που χρειάζεσαι απεγνωμένα για να σωσεις τους ασθενεις σου.Για σένα η επαγγελματικη σου αξιοπρέπεια , ο τραπεζικός σου λογαριασμός ή οι διασυνδέσεις σου με τη βιομηχανία ραδιοισοτόπων εχουν μεγαλύτερη σημασία απο την αλήθεια και τη γνώση.
    Γι αυτό εισαι μικρός και μίζερος ανθρωπάκο.

 12. Επαχτίτη και Δεληγιαννίδη, πληρωμένοι από τις φαρμακοβιομηχανίες
  Γιατί δεν ρωτάτε το σύλλογο των Αντβεντιστών αν έχουν κάποιο μέλος που λέγεται Μουρούτης και ο οποίος υποστηρίζει την αίρεση τους, να δούμε τι απάντηση θα πάρετε. Βλέπεις σε κανένα από τα δέκα βιβλία του (9 στα Ελληνικά και 1 στα Αγγλικά) να υποστηρίζει καμία άιρεση
  Αυτές τις μαϊμού “απαντήσεις” που δήθεν πήρατε από τα πανεπιστήμια τις γνωρίζουμε. Κανένα πανεπιστήμιο δεν σου δίνει καμία πληροφορία για κανέναν και μάλιστα με ένα απλό email.
  Γιατί ρε κοπρίτη Επαχτίτη δεν έρχεσαι σε μια ομιλία του Μουρούτη και μπροστά σε κόσμο, στο λαό ζωντανά δεν λες τις αντιστηρίσεις σου να σε ακούσουμε και εμείς και να σε κρίνουμε. Κρύβεσαι σαν τα ποντίκια πίσω από μια πλατφόρμα του Ιντερνετ και βγάζεις έτσι και λεφτά.
  Όταν θα αρρωστήσεις από καρκίνο, να δούμε σε ποιόν θα πας να σε κάνει καλά…
  Τότε θα συναντηθούν οι δρόμοι μας…

  1. Χαρη τι λογια ειναι αυτα? Τετοια “χριστιανικα” σας μαθαινει ο “δασκαλος?” Δωστου χαιρετισματα οταν ξαναπατε για καφε και ριξε και μια εξομολογηση για τις κακες κουβεντουλες που λες. http://www.factchecker.gr/wp-content/uploads/2017/04/Greek-Mission-2011-Adventist-Online-Yearbook2.pdf

   (Ο Δεληγιαννίδης, ποιος ειναι? φανταστικος φιλος?)

  2. Λοιπόν βλάκα, μια χαρά τα πανεπιστήμια δίνουν στοιχεία για το αν κάποιος φοίτησε. Άσε τις μπούρδες… (κ. Επαχτίτη κάντε αν ευκαιρείτε ένα ερώτημα σε πανέπιστημια για διάφορους άλλους επιστήμονες και τρίψτε τις απαντήσεις στη μούρη αυτού του γελοίου).

   Ο φίλος σου ο Μαυρούτης γιατί δεν μας τα δείχνει για να μας το βουλωσει; Α ναι ξέχασα επειδή είναι απατεώνας και ψεύτης και δεν έχει τίποτα.

   Άντε γιατί θα σε πετύχω στην Κατερινη και θα δεις πως γίνεται τ’ αντάρτικο του Ολύμπου, που λέει κ ο φίλος σου ο απατεώνας. Ή μήπως ορθότερα να πω ηθικός αυτουργός σε σωματικές βλάβες ή ακόμα και θανάτους συνανθρώπων μας.

   Πολύ θα θελα πάντως ρε Γρηγοριάδη να σε δω να του πηγαίνεις τηλεκάρτες στη φυλακή. Γιατί ήρθε η ώρα. Πάνε αυτά που ξέρατε..

 13. Πόσο μου αρέσει το ότι πήραν φόρα όλα τα πληρωμένα και απεγνωσμένα παπαγαλάκια για να υποστηρίξουν τον «δάσκαλο» τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν το ποιόν του. Συνεχίστε, μας διασκεδάζετε.

 14. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την έρευνα που κάνατε και για τα στοιχεία που έχετε δημοσιεύσει.
  Χρησιμοποίησα αρκετά από αυτά στο ποστ μου:
  Κ.ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ-Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

Comments are closed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν μια ιστοσελίδα έχει έδρα στην Ε.Ε ή απευθύνεται στους κατοίκους της, πρέπει να δηλώνει στους χρήστες, ότι χρησιμοποιεί cookies (οι περισσότερες χρησιμοποιούν). Επίσης πρέπει να δικαιολογεί το σκοπό της χρήσης τους και να ζητά την άδεια του χρήστη για την δημιουργία των cookies στο σύστημα του. Έτσι, σύμφωνα με την Οδηγία (2009/136/ΕΚ), και τον αντίστοιχο ελληνικό νόμο (4070/2012), κάθε σάιτ στη χώρα μας οφείλει να ζητεί τη συγκατάθεση των χρηστών για τα cookies που θα αποθηκευτούν στις συσκευές τους. Ο νόμος αυτός απευθύνεται σε όλους τους δικτυακούς ιστότοπους που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, οι οποίοι οφείλουν να το σεβαστούν. Όταν μια ιστοσελίδα δεν συμμορφώνεται, επιβάλλονται κυρώσεις και κατ' επέκταση κάποιο πρόστιμο. Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο