Η απάντηση Μουρούτη για τα πτυχία και η συνέχεια της έρευνας

You are currently viewing Η απάντηση Μουρούτη για τα πτυχία και η συνέχεια της έρευνας

Ο “Δρ.” Μουρούτης είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τις ομιλίες, συνεντεύξεις και βιβλία πάνω σε θέματα ιατρικής. Μέχρι πρόσφατα. δήλωνε όπου βρεθεί και όπου σταθεί, πως είναι κάτοχος μιας πληθώρας επιστημονικών τίτλων, κυρίως στην ιατρική. Η έρευνά μας όμως, αποκάλυψε πως ο «γιατρός» συνεχίζει να διαφημίζει το ανύπαρκτο, σε τίτλους και περγαμηνές, βιογραφικό του. Ισχυρίζεται πως είναι μέλος διεθνών οργανισμών για να δώσει έμφαση στην επιστημονική του κατάρτιση και επάρκεια.

Είναι αλήθεια;

Ας δούμε τους οργανισμούς στους οποίους ο κ. Μουρούτης έχει όπως ισχυρίζεται, ιδιότητα μέλους, μέσα από ένα πρόσφατο δημοσίευμα, αλλά και την ιστοσελίδα biblionet.gr που πουλά τα βιβλία του.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

1) Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας (World Health Services)

Ανύπαρκτος οργανισμός. Η ομοιότητα του οποίο με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), μπερδεύει και παραπλανά τον αναγνώστη. Η μόνη αναφορά στο διαδίκτυο είναι μια υπό κατασκευή ιστοσελίδα, που με τη σειρά της, παραπέμπει στην ιστοσελίδα myfathersmission.org, φιλανθρωπική ιστοσελίδα με θρησκευτικό χαρακτήρα και έδρα το Τέξας. Ισχυρίζονται πως δρουν κυρίως στην Αφρική. Πέρα από το σάιτ τους, η δράση τους δεν αναφέρεται πουθενά αλλού στο διαδίκτυο. Στη καλύτερη των περιπτώσεων, πρόκειται για έναν ασήμαντο οργανισμό, άνευ κύρους.

2) Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή (Scientific Advisory Board)

Το πλησιέστερο που βρήκαμε είναι το Scientific Advisory Board της Unesco, επιτροπή αποτελούμενη από 26 καταξιωμένους επιστήμονες-μέλη, στην οποία, ο κ. Μουρούτης δεν έχει παρουσία.

3) Διεθνής Επιτροπή για την Εντιμότητα στην Ιατρική (International Association for Honesty in Medicine)

Ανύπαρκτος οργανισμός. Δεν υπάρχει κανένα σχετικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.

4) Ιατροί για Διεθνή Ζωή (Doctors for Life International)

Υπαρκτός οργανισμός, με πιθανές ακραίες θρησκευτικές επιρροές. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος, ασχέτως επιστημονικού υποβάθρου. Το δικό μας αίτημα έγινε αμέσως δεκτό.

5) Ερευνητική Κοινωνία για ΨυχοΝευροΑνοσιολογία (Research Society for PsychoNeuroImmunology)

Υπαρκτός οργανισμός, που οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος. Και εδώ, γίναμε μέλη:

6) Διεθνής Οργανισμός για Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Association for Schizophrenia Alzheimer’s)

Ανύπαρκτος οργανισμός. Το πλησιέστερο που βρήκαμε είναι το Alzheimer’s Association. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτός που αναφέρει ο κ. Μουρούτης.

7) Διεθνές Forum για την Σχιζοφρένεια και Αλτσχάιμερ (International Forum for Schizophrenia Alzheimer’s)

Το πλησιέστερο που βρήκαμε είναι το alzforum.org, αλλά η ονομασία διαφέρει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος:

8) Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία

Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος.

9) Γιατροί του Κόσμου

Ομοίως, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος.

10) Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος (World Medical Association)

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος, όπως και εμείς:

11) Βρετανική Ακαδημία για Κυτταρική Βιολογία (British Society for Cell Biology)

Με μια απλή καταχώρηση email, γίνεστε μέλος:

12) Αμερικανική Κοινωνία για Εξέλιξη της Επιστήμης (American Association for Advancement in Science)

Με τη δημιουργία λογαριασμού και καταβολή συνδρομής, οποιοσδήποτε γίνεται μέλος.

13) Βρετανική Επιστημονική κοινωνία (British Science Association)  

Συνδρομητική κυριότητα μέλους. Εύκολα μπορεί να γίνει κάποιος με απλή σύσταση παλαιότερου μέλους.

Σύνοψη

Από τους συνολικά 12 διεθνείς και έναν ελληνικό οργανισμό στους οποίους ο κ. Μουρούτης ισχυρίζεται πως έχει κυριότητα μέλους, ορισμένοι είναι ανύπαρκτοι και οι υπόλοιποι προσβάσιμοι από τον οποιονδήποτε. Οπότε η αναφορά σε αυτούς για την επίδειξη επιστημονικού κύρους, είναι τουλάχιστον παραπλανητική.

Η απάντηση του κ. Μουρούτη στο άρθρο για τα ανύπαρκτα πτυχία

Ο «Δρ» Μουρούτης, έσπευσε να «απαντήσει» στο παραπάνω άρθρο με το κάτωθι μακροσκελές κείμενο μέσω facebook, χωρίς ουσιαστικά να πει τίποτα για τη «ταμπακιέρα».

Σε ένα συναισθηματικό και φορτισμένο κείμενο, ξέχασε τις παλιές απειλές για μηνύσεις και αυτοπαρουσιάζεται ως “μάρτυρας” υπό δίωξη από το «κατεστημένο». Αναφορικά με τα πτυχία του, τα αποποιείται και ο καθένας μπορεί να καταλάβει το γιατί. Με αυτό το τρόπο, επιβεβαιώνει πλήρως την έρευνα μας, καθώς οποιοσδήποτε επιστήμονας που έχει πτυχία, θα έσπευδε αμέσως να τα παρουσιάσει για να αμφισβητήσει την έρευνα του οποιουδήποτε “κακόβουλου” ερευνητή και δεν θα “απάνταγε” γενικά και αόριστα.

…θα επιθυμούσα να κατανοησετε το ΓΙΑΤΙ και με ΠΟΙΟ τρόπο ,επιχειρείται η συστεμική,μεθοδικά και αυξανομενα καταστρεπτικη, αποδόμηση οχι ενος ανθρωπου( αυτο που συμβαινει προς το προσωπο μου το τελευταιο διαστημα,αποτελει πλεον μορφη οχι δυσφημισης αλλα προσβολης και διαταραχής προς τη προσωπική ,οικογενειακή μου ζωή..) 

Ο κ. Μουρούτης, προσπαθεί να αποσπάσει τη προσοχή από την ουσία, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως διωκόμενο. Επιχειρεί να παρουσιάσει τη δημοσιογραφική έρευνα, ως προσπάθεια εξόντωσής του από “σκοτεινά κέντρα”. Ο ίδιος, ωστόσο, γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, πως οι έρευνές μας, ουδέποτε στοχοποίησαν τον ίδιο, την οικογένειά του, τη πίστη του στην Εκκλησία των Αντβεντιστών κτλ, αλλά τους ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς του.

Greek-Mission-2011-Adventist-Online-Yearbook2

Αυτο που επιχειρειται μεθοδευμενα ειναι η διαπομπευση στα ΛΕΓΟΜΕΝΑ και στην ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ του απλου κόσμου.στην πραγματική αναγκαιοτητα στην καθημερινη τους ζωή..Οσοι θελουν να σταματησουν κατι σε μενα ειναι στο ΤΙ λεω και γραφω και οχι τιποτε αλλο ..απλα υποσκελιζεις το “μηνυτη” και εξαφανιζεις το “μηνυμα”..Το κινητρο και σκοπος τους διαφαινεται τοσο απο το υφος αλλα και απο τους τροπους που προσπαθουν να το πραξουν.. 

Αναφέρεται στο άτομό του ως “μηνυτή”, κεκαλυμμένα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως “εκλεκτό” και το “μήνυμα” του, ως κάτι το ιερό.

Αν φιλε μου δεν εχεις βρει κατι που να ΑΞΙΖΕΙ να πεθανεις..δεν αξιζει και να ζεις!
Χαιρετισματα στους “νεκρους” ερευνητες” σας και
ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα γουναράδικα!

Οι “νεκροί ερευνητές” είναι απλοί άνθρωποι, που ουδέποτε πληρώθηκαν για αυτό που κάνουν. Η αναφορά στα “γουναράδικα”, κλείνει με ύφος που δε ταιριάζει σε επιστήμονα που κατέχει… τρία διδακτορικά.

Δε διεκδικησα το “αλαθητο” ,εχω σφαλει πολλακις ,ειμαι επιρεπης στο λαθος και μερικες φορες ως ανθρωπος εχω τις δικες μου αδυναμιες και ελαττωματα..Οχι ομως προς ζημια των αλλων..ποτέ!!Εκεινοι που ερχονται σε μενα ..ερχονται οχι για τα “πτυχια” ( πληρης αποποιηση.) ,ουτε για τις εναλλακτικες μεθοδους ( δεν υπαρχουν),μα ουτε και για προσηλυτισμο( αυτο ειναι το κρεσεντο..) αλλα μπορει γιατι διακρινουν ( οσοι εχουν ακομη νοηση και οχι μετριοκρατια..) κατι πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ χωρις αλλο ωφελος ..
Απλα για την ανθρωπια..

Αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, αναφέροντας πως ποτέ δεν έκανε κακό σε κανέναν. Η “αποποίηση” των ανύπαρκτων πτυχίων του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την έρευνά μας. Αρνείται πως υπάρχουν “εναλλακτικές θεραπείες”, αλλά παράλληλα, μέσα από βιβλία, εκπομπές, ομιλίες και σεμινάρια, καλεί τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Τέλος, αρνείται τα περί προσηλυτισμού στην αίρεση των Αντεβεντιστών της 7ης Ημέρας (ουδέποτε κατηγορήθηκε για αυτό), τη στιγμή που η “θεοβιολογία” του, είναι παρμένη από αυτούς.

Εδω και 3 ετη επι νομικου προσωπου , εχω πληρως αποποιηθει καθε ειδους τιτλοφορηση,επιστημονική διακριση και οτι αλλο εχει επισωρευθει στο προσωπο μου..Περιτρεχω το κοσμο ως σκύβαλο..

Για δεύτερη φορά, αποποιείται κάθε τιτλοφόρηση (ως γιατρός) και κάθε επιστημονική διάκριση, επιβεβαιώνοντας ξανά την έρευνά μας. Ισχυρίζεται πως τα 3 τελευταία χρόνια, δεν είναι γιατρός, δεν είναι καν επιστήμονας. Ο τίτλος του γιατρού όμως, εξακολουθεί να κοσμεί την ιστοσελίδα του. Σε δεκάδες παρουσίες του σε ομιλίες αυτό το διάστημα, αυτοσυστήνεται ως “φυσίατρος-νευροεπιστήμων” και δίνει ιατρικές συμβουλές.

Ο μοναδικος, Ανωτατος ΤΙΤΛΟΣ σπουδων και διακρισεων που μου εχει απονεμηθει ειναι πλεον μονο ετουτος.. Ως ενα παιδι του Θεου..που με αρκετα ελατωματα..αγωνιζεται να φανερωσει το Μεγαλειο του Θεου και της Αγαπης Του επι της γης..Αυτα κυριοι ειναι τα “νομιμα διαπιστευτηρια ” μου ..για αυτα διωκομαι και για αυτα ειμαι και χαρουμενος που πασχω και ετοιμος να τελευτησω..

Και βέβαια παραδέχεται (επιτέλους!) ότι ο μόνος τίτλος σπουδών που του έχει απονεμηθεί είναι αυτός του «αγωνιστή» για τη φανέρωση του… μεγαλείου του Θεού.

Συμπεράσματα

Η επίδειξη κυριότητας μέλους σε ανύπαρκτους “διεθνείς οργανισμούς”, ή “οργανισμούς” με μηνιαία συνδρομή, δεν είναι απόδειξη κύρους και επιστημονικής επάρκειας.

Η ανακοίνωση του κ. Μουρούτη στο facebook μετά το άρθρο για τα ανύπαρκτα πτυχία, αποτελεί παραδοχή της έρευνας μας. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από το πραγματικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από την επιστημονική επάρκεια, την εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει αυτοανακηρυχθεί γιατρός για πάσαν νόσο…

Θάνος Επαχτίτης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Αλικάκος

Константинос Мурутис