Η πικραλίδα ΔΕΝ είναι πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία

You are currently viewing Η πικραλίδα ΔΕΝ είναι πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία

Για ένα ακόμη θαυματουργό φάρμακο κατά του καρκίνου, διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, κυκλοφορούν άρθρα που υποστηρίζουν πως η ρίζα της πικραλίδας, είναι πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία.

Στο xorisorianews.gr, hipieteepee.gr, bioathens.com κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Οι ανεκδοτικές αναφορές για την αντικαρκινική δράση της πικραλίδας (ως συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις θαυματουργών θεραπειών), μας έρχονται από το εξωτερικό και στερούνται οποιασδήποτε ιατρικής ή έστω ερευνητικής αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με το Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, αν και εργαστηριακές έρευνες έδειξαν υποσχόμενα αποτελέσματα εναντίον του καρκίνου, κλινικές μελέτες δεν κατάφεραν να αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα σε ασθενείς. Σε περιπτώσεις μάλιστα που η μορφή του καρκίνου είναι ευαίσθητη σε ορμονολογικές μεταβολές, η πικραλίδα μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Όσον αφορά την υπόθεση του ασθενή John Di Carlo, σε δημοσίευμα του cbc.ca από το 2012, διαβάζουμε πως σώθηκε από το καρκίνο, πίνοντας τσάι πικραλίδας. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως οι Καναδοί ερευνητές που ερευνούν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της πικραλίδας, έλαβαν ένα σεβαστό ποσό για να συνεχίσουν την έρευνα και  να αρχίσουν δοκιμές.

Σε άρθρο του 2015, πάλι από το cbc.ca, διαβάζουμε πως οι δοκιμές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και παραπέμπονται στο προσεχές μέλλον.

Για την ιστορία, ο John Di Carlo, απεβίωσε το 2015 σε ηλικία 75 ετών, τρία χρόνια μετά τη “θαυματουργή” θεραπεία του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη μελέτη που να αποδεικνύει οριστικά πως η πικραλίδα είναι αποτελεσματικό αντικαρκινικό φάρμακο για τους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι ανυπόστατα άρθρα που διαβάσατε στο διαδίκτυο.