ΔΕΝ ισχύει πως κορυφαίος επιστήμονας ανατρέπει τα δεδομένα θεραπεύοντας το καρκίνο χωρίς χημειοθεραπείες

You are currently viewing ΔΕΝ ισχύει πως κορυφαίος επιστήμονας ανατρέπει τα δεδομένα θεραπεύοντας το καρκίνο χωρίς χημειοθεραπείες

Είναι γνωστό πως στο Facebook, υπάρχουν “εναλλακτικές” ομάδες κατά των εμβολίων, των χημικών φαρμάκων κτλ. Πέρα από τους τσαρλατάνους που κατά καιρούς “αλιεύουν” πελατεία μέσα από αυτές, υπάρχουν και αυτοί που “αλιεύουν” κλικς. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η παρακάτω, όπου βλέπουμε μια απόπειρα προώθησης ψευδοεπιστημονικού δημοσιεύματος σε ομάδα για την εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου.

Σε “εναλλακτική” ομάδα για τη θεραπεία του καρκίνου στο Facebook, είδαμε το παρακάτω:

Στο ellaniapili.blogspot.gr, διαβάζουμε:

Όπως καταλαβαίνουμε από το σχετικό δημοσίευμα, ο “κορυφαίος επιστήμονας” δεν είναι άλλος από τον Δρ. Χάμερ.

Ποιος ήταν όμως ο Δρ. Χάμερ;

Ο Δρ. Ryke Geerd Hammer (απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο) αποτελούσε μια ξεχωριστή περίπτωση θεραπευτή διότι απολαμβάνει παγκοσμίου φήμης με τα κατορθώματά του. Ήταν ο εφευρέτης της Νέας Γερμανικής Ιατρικής. Ισχυρίζεται πως η συμβατική αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι μέρος μιας σιωνιστικής συνωμοσίας για την εξολόθρευση των μη εβραϊκών πληθυσμών! Εκτός από οπαδός ναζιστικών αντιλήψεων, υποστηρίζε πως οι Εβραίοι, δε παθαίνουν από καρκίνο. Το πόσο αστείος είναι αυτός ο ισχυρισμός, το αποδείξαμε με το άρθρο: »Γιατί οι Εβραίοι δεν έχουν καρκίνο;».

Ο Hammer έγινε γνωστός για την εναλλακτική μέθοδο θεραπείας του καρκίνου που λανσάρισε ο ίδιος και κατατάχθηκε στον χώρο της ψευδοιατρικής. Το 1986 ανακλήθηκε η άδεια του να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα όμως ο ίδιος συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα.Φυλακίστηκε για απάτη και παράνομη εξάσκηση επαγγέλματος.Το 2007 οι Ισπανοί γιατροί τον καθιστούν υπεύθυνο για δεκάδες θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν,ο  Dr Ryke Geerd Hammer ζούσε στην Ισπανία εκείνη την περίοδο.

Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την υπόθεση της 6χρονης τότε Olivia Pilhar από την Αυστρία η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γονείς της φοβούμενοι τις συμβατικές μεθόδους ιατρικής κατέφυγαν στον Dr Ryke Geerd Hammer.

Όμως αντί η μικρή να καλυτερεύει,παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που ζητούσε ο Dr Ryke Geerd Hammer από τους γονείς της η υγεία της χειροτέρευε και ο όγκος είχε μεγαλώσει επικίνδυνα, η ζωή της μικρής τέθηκε σε άμεσο  κίνδυνο καθώς είχε γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιακής κοιλότητας και πίεζε τους πνεύμονες.

Με παρέμβαση της Αυστριακής κυβέρνησης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονέων της μικρής οι οποίοι επέμεναν στη θεραπεία του Dr Ryke Geerd Hammer, η μικρή μεταφέρθηκε ξανά την Αυστρία όπου οι κανονικοί γιατροί με τις συμβατικές μεθόδους κατάφεραν να σώσουν την ζωή της μικρής και να την θεραπεύσουν παρά το μικρό ποσοστό,μόλις 10%,που έδιναν για να ζήσει η μικρή και αυτό εξαιτίας της εναλλακτικής θεραπείας του Dr Ryke Geerd Hammer.

149 περιπτώσεις θανάτων έχουν γίνει γνωστές και συνδέονται με τον Dr Ryke Geerd Hammer όπως φαίνεται και στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.ariplex.com/ama/ama_ham2.htm

Οι γονείς της μικρής τιμωρήθηκαν με ποινή 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή.
http://www.independent.co.uk/news/world/parents-on-trial-for-cancer-treatment-refusal-1357672.html

Ο Dr Ryke Geerd Hammer άρχισε να αναπτύσσει και θεωρίες συνωμοσίας καθώς υποστηρίζει πως οι Εβραίοι δεν παθαίνουν καρκίνο και ότι οι υποδόριες βελόνες που χρησιμοποιούνται στην χημειοθεραπεία περιέχουν δηλητήριο το οποίο ενεργοποιείται μέσω δορυφόρων για να σκοτώσει τους ασθενείς.

http://ellinikahoaxes.gr/2014/06/02/καταρρίπτεται-ο-δρ-χάμερ-καρκινοσ-τε/

http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/29/new-german-medicine/

Παραδόξως και με βάση όλα τα ανωτέρω, στο ελληνικό Facebook υπάρχει μια σελίδα και ένα γκρουπ αφιερωμένα στον Χάμερ.

Είναι προφανές πως η “ιατρική” του Δρ. Χάμερ είναι ψευδοεπιστημονική και έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα από το διαδίκτυο.