Η Ουκρανία δεν επικήρυξε ούτε έβαλε σε λίστα θανάτου τον Τ. Κάρλσον λόγω της συνέντευξης με τον Β. Πούτιν

You are currently viewing Η Ουκρανία δεν επικήρυξε ούτε έβαλε σε λίστα θανάτου τον Τ. Κάρλσον λόγω της συνέντευξης με τον Β. Πούτιν

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Ουκρανοί «επικήρυξαν» τον Τάκερ Κάρλσον λόγω της συνέντευξης με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν – Mπήκε σε «λίστα θανάτου»!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Τάκερ Κάρλσον δεν έχει επικηρυχθεί ούτε έχει μπει σε “λίστα θανάτου”. Το όνομά του βρίσκεται στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας Myrotvorets τουλάχιστον από τις 6 Ιουνίου 2023, με την περιγραφή ότι διεξάγει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας. Δεν γίνεται καμία αναφορά ή προτροπή για δολοφονία του.

Το είδαμε στο pronews.gr, makeleio.gr, katohika.gr, triklopodia.gr, oparlapipas.gr, defencenet.gr, ksipnistere.com, el.gr, happenednow.gr, tzafnews.gr, patriotiko.gr

Τι ισχύει

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη στον Αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον που μεταδόθηκε την Πέμπτη 8/2/2024 το απόγευμα στις ΗΠΑ (01:00 της επομένης ώρα Ελλάδας). Κατά τις 2 ώρες της συνέντευξης, ο Πούτιν σχεδόν έκανε μονόλογο, κάνοντας και διαστρεβλώνοντας ιστορικές αναφορές και διατυπώνοντας ψευδείς ισχυρισμούς, όπως ότι η Ουκρανία προκάλεσε τη ρωσική εισβολή το 2022.

Ο Κάρλσον είναι γνωστός για την προώθηση ακροδεξιών ιδεών στην κυρίαρχη πολιτική σκηνή και το δημόσιο διάλογο. Έχει προωθήσει θεωρίες συνωμοσίας σε θέματα όπως η δημογραφική αντικατάσταση του πληθυσμού, η επίθεση στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 6 Ιανουαρίου και τα υποτιθέμενα ουκρανικά βιολογικά όπλα. Δεκάδες ισχυρισμοί του έχουν καταρριφθεί κατά καιρούς.

Τα άρθρα που εξετάζουμε, υποστηρίζουν πως ο Κάρλσον έχει μπει στην ουκρανική λίστα δολοφονιών “Myrotvorets” (“Миротворець” στα Ουκρανικά, “Ειρηνοποιός” στα Ελληνικά). Το Myrotvorets είναι ένας ιστότοπος με έδρα το Κίεβο, ο οποίος δημοσιεύει μια λίστα ανθρώπων που θεωρούνται από τους συντάκτες του ιστότοπου “εχθροί της Ουκρανίας.” Ο ιστότοπος περιλαμβάνει μερικές φορές προσωπικές πληροφορίες για αυτά τα άτομα. Η ιστοσελίδα έχει κατηγορηθεί πως στελεχώνεται από άτομα των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών. Ωστόσο, τα ονόματα που δημοσιεύει, δεν στοχοποιούνται για δολοφονίες. Στα ονόματα που περιέχει, περιλαμβάνονται άτομα όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ακόμη και ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ.

Κάνοντας αναζήτηση του ονόματος του Τάκερ Κάρλσον (Tucker Carlson) στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας Myrotvorets, διαπιστώνουμε ότι όντως συμπεριλαμβάνεται σε αυτή, ωστόσο δεν καταχωρήθηκε εξαιτίας της συνέντευξης που πήρε από το Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά υπάρχει τουλάχιστον από τις 8 Ιουνίου 2023.

Στο κόκκινο βέλος η ημερομηνία καταχώρησης του Κάρλσον. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το όνομά του προστέθηκε διότι διεξάγει πολεμική προπαγάνδα εναντίον της Ουκρανίας. Δεν γίνεται αναφορά ή προτροπή σε δολοφονία του (Το κείμενο της εικόνας έχει μεταφραστεί μέσω Google Translate από τα Ουκρανικά στα Αγγλικά).

Επιβεβαιώσαμε την ημερομηνία καταχώρησης (8/6/23) στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μέσω παραμετροποιημένης αναζήτησης στην Google:

Συμπέρασμα

Ο Τάκερ Κάρλσον δεν έχει επικηρυχθεί ούτε έχει μπει σε “λίστα θανάτου”. Το όνομά του βρίσκεται στη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας Myrotvorets τουλάχιστον από τις 6 Ιουνίου 2023, με την περιγραφή ότι διεξάγει προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας. Δεν γίνεται καμία αναφορά ή προτροπή για δολοφονία του.