Παραπληροφόρηση: Καμία σύνδεση Κ. Μητσοτάκη με Έπσταϊν

You are currently viewing Παραπληροφόρηση: Καμία σύνδεση Κ. Μητσοτάκη με Έπσταϊν

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνδέεται με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ – ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ “ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ” ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ – ΜΙΑ 13ΧΡΟΝΗ(!!) ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από μια γυναίκα το 2018, που ισχυρίστηκε, χωρίς να παραθέσει στοιχεία, πως σε ηλικία 13 χρονών, είχε πουληθεί στον Τομ Χανκς. Κατόπιν, άρχισαν να διαδίδονται ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας για τον Αμερικανό ηθοποιό και την φερόμενη εμπλοκή του σε κυκλώματα παιδεραστίας, αλλά και σύνδεσής του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Όλοι οι σχετικοί ισχυρισμοί ελέγχθηκαν και αποδείχτηκαν ψευδείς. Ο Τομ Χανκς, ουδέποτε έχει ερευνηθεί για κάποια τέτοια υπόθεση, ούτε έχει υπάρξει το παραμικρό στοιχείο που να τον συνδέει με τέτοιες δραστηριότητες. Το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει τον Τομ Χανκς, δεν σημαίνει πως σχετίζεται με τον Έπσταϊν.

Το υπό εξέταση εξώφυλλο με τον ισχυρισμό και σχετική δημοσίευση στο makeleio.gr:

Ο ισχυρισμός που αναρτήθηκε και στην πλατφόρμα X:

Τι ισχύει

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του πρωθυπουργικού ζεύγους και του Τζέφρι Έπσταϊν, επειδή ο τελευταίος είχε φέρεται να είχε σχέσεις με τον ηθοποιό Τομ Χανκς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τυχαίνει να γνωρίζουν τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του, διότι έχουν συναντηθεί στο παρελθόν.

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου 2019. Ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι ο θάνατός του ήταν από αυτοκτονία με απαγχονισμό. 

Σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, τα ονόματα 177 ατόμων που συνδέονται με τον Επστάιν και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτούς θα δημοσιοποιηθούν, όπως και έγινε στις 3/1/2024. Η αναφορά των ονομάτων, δεν σημαίνει πως βρέθηκε κάτι μεμπτό εναντίον τους. Έκτοτε, άρχισαν να κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίας για διάφορους διάσημους και τις φερόμενες σχέσεις τους με τον παιδόφιλο Έπσταϊν. Παράδειγμα εδώ. Σύμφωνα με τον οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων “Maldita“, ο όνομα του Τομ Χανκς, δεν υπάρχει σε κανένα από τα έγγραφα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Το όνομα του Τομ Χανκς έχει αυθαίρετα συνδεθεί με παιδοφιλικές δραστηριότητες, ήδη από το 2018, όταν μια γυναίκα, η Sarah Ruth Ashcraft, ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησής της στο Twitter στις 23 Ιουλίου 2018, πως όταν ήταν 13 ετών, ο Τομ Χανκς την αγόρασε από τον πατέρα της ως κούκλα για σεξ και έλεγχο μυαλού.

Ουδέποτε προσκόμισε οποιαδήποτε απόδειξη για τον ισχυρισμό, τον οποίο ωστόσο συνέχισε να αναπαράγει, ενώ δεν είχε διστάσει να κατηγορήσει και τη Χίλαρι Κλίντον. Ο ισχυρισμός εξακολουθεί να αναπαράγεται μέχρι πρόσφατα, από σελίδες που δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.

Η Ashcraft αναδημοσίευε τακτικά θεωρίες συνωμοσίας, εμπνευσμένες από το “κίνημα” QAnon, όπως για παράδειγμα το Pizzagate. Οι υποστηρικτές του QAnon, ισχυρίζονται πως υπάρχει μια ομάδα κανιβάλων, σατανιστών παιδόφιλων, που ανήκουν στην “ελίτ” (πολιτικοί, ηθοποιοί κτλ) που εμπορεύονται παιδιά για σωματεμπορία και αδενοχρώμιο και συνωμοτούν εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Όσον αφορά το Pizzagate, διαδόθηκε αρχικά μέσω Twitter το 2016, πως ένα κύκλωμα παιδεραστών που συνδέεται με μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, συναντιόντουσαν στο υπόγειο μιας πιτσαρίας στην Ουάσιγκτον. Εξ αιτίας αυτών των φημών, ένας ένοπλος εισέβαλε στην πιτσαρία αναζητώντας τον υποτιθέμενο χώρο, για να συλληφθεί λίγο αργότερα από την αστυνομία, χωρίς δεν είχε βρει τίποτα. Οι αναρτήσεις της Ashcraft, που μεταξύ άλλων υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν υπάρχουν πλέον στην πλατφόρμα Χ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2020, είχε κυκλοφορήσει ο ψευδής ισχυρισμός πως ο Τομ Χανκς απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα, επειδή η παιδοφιλία στην Ελλάδα θεωρείται αναπηρία. Η παιδοφιλία δεν θεωρείται “αναπηρία” στην Ελλάδα. Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό είχε ερευνήσει και διαψεύσει το USA Today. Είχε συνδεθεί επίσης με τον ισχυρισμό πως συχνά ταξίδευε αεροπορικώς στο νησί του Έπσταϊν, κάτι που είχε ελέγξει και διαψεύσει το τμήμα ελέγχου γεγονότων του Reuters.

Όσον αφορά το makeleio.gr και την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, πρόκειται για ένα μέσο που τακτικά δημοσιεύει ψευδείς ισχυρισμούς, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το λινκ.

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από μια γυναίκα το 2018, που ισχυρίστηκε, χωρίς να παραθέσει στοιχεία, πως σε ηλικία 13 χρονών, είχε πουληθεί στον Τομ Χανκς. Κατόπιν, άρχισαν να διαδίδονται ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας για τον Αμερικανό ηθοποιό και την φερόμενη εμπλοκή του σε κυκλώματα παιδεραστίας, αλλά και σύνδεσής του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Όλοι οι σχετικοί ισχυρισμοί ελέγχθηκαν και αποδείχτηκαν ψευδείς. Ο Τομ Χανκς, ουδέποτε έχει ερευνηθεί για κάποια τέτοια υπόθεση, ούτε έχει υπάρξει το παραμικρό στοιχείο που να τον συνδέει με τέτοιες δραστηριότητες. Το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει τον Τομ Χανκς, δεν σημαίνει πως σχετίζεται με τον Έπσταϊν.