Τι γνωρίζουμε για τη σχέση του Στήβεν Χώκινγκ με τον Τζέφρι Έπσταϊν

You are currently viewing Τι γνωρίζουμε για τη σχέση του Στήβεν Χώκινγκ με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ώρες σχετικά με τον Βρετανό φυσικό Στήβεν Χώκινγκ και τη σχέση του με το παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Stephen Hawking αποκαλυφθηκε οτι ηταν στην λιστα του #Epstein και επαιρνε μερος σε οργια με παιδακια στο νησι του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Τζέφρι Έπσταϊν, σε email προς την Γκισλέιν Μάξγουελ, της ζήτησε να προσφέρει χρήματα σε φίλους και γνωστούς ενός από τα θύματά του, της Βιρτζίνια Τζιούφρε, για να βοηθήσουν να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί πως ο Στίβεν Χωκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα. Το email δεν ανέφερε πως όντως ο Χώκινγκ συμμετείχε σε τέτοιες πράξεις. Η Τζιούφρε έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό πως της ζήτησαν να συνευρεθεί με τον Χώκινγκ. Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δημόσια δεδομένα, δεν προκύπτει πως ο Στήβεν Χώκινγκ είχε οποιαδήποτε ανάρμοστη σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Παρεμφερής ισχυρισμός εμφανίστηκε και στην ιστοσελίδα eleftherotypos.gr, σε δημοσίευμα με τίτλο “Ντοκουμέντα «φωτιά» από τον Τζέφρι Έπσταϊν- Ανέφερε ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες“.

Τι γνωρίζουμε

Ο Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου 2019, κατηγορούμενος για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη. Βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου 2019. Ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι ο θάνατός του ήταν από αυτοκτονία με απαγχονισμό. Οι δικηγόροι του διαφώνησαν με την απόφαση, και υπήρξε σημαντική δημόσια αμφισβήτηση για τον πραγματικό λόγο του θανάτου του, προκαλώντας πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Όμως η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης και η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε πράγματι αυτοκτονήσει και πως ο θάνατος αυτός «δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας». Και τον περασμένο Ιούνιο το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε «τα συμπεράσματα του FBI όσον αφορά την απουσία εκληματικών πράξεων στο θάνατο του Επστάιν». Καθώς ο θάνατος του Έπσταϊν απέκλεισε τη δυνατότητα δικαστικών κατηγοριών εναντίον του, ένας δικαστής απέρριψε όλες τις ποινικές κατηγορίες στις 29 Αυγούστου 2019. Ο Έπσταϊν σχετίζοταν επί δεκαετίες με τη βρετανίδα Γκίσλεϊν Μάξγουελ, η οποία καταδικάστηκε το 2021 για σεξουαλική εκμετάλλευση και συνωμοσία για τη βοήθειά της στον Έπσταϊν να αποκτήσει κορίτσια, συμπεριλαμβανομένης μιας 14χρονης, για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, ήταν πρόθυμος να ανταμείψει φίλους του θύματος του αν μπορούσαν να «αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς», συμπεριλαμβανομένου το ισχυρισμού πως ο Στήβεν Χώκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες.

Ο Χώκινγκ συνάντησε τον Έπσταϊν στις αρχές του 2006. Ήταν ένας από τους πολλούς επιστήμονες που κλήθηκαν να παρευρεθούν σε ένα συνέδριο για τη βαρύτητα στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο νησί Σεντ Τόμας στην Καραϊβική, που χρηματοδοτήθηκε από τον Έπσταϊν. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Έπσταϊν προσκάλεσε τους επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένου του Χώκινγκ, στο Λιτλ Σεντ Τζέιμς, που τότε άνηκε στον Έπσταϊν. Όλα τα προαναφερθέντα νησιά ανήκουν στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Tim Stewart, News Limited

Η φωτογραφία του Χώκινγκ στο νησί του Έπσταϊν είναι αληθινή. Τραβήχτηκε τον Μάρτιο του 2006, λίγους μήνες πριν ο Έπσταϊν κατηγορηθεί για σεξουαλικές πράξεις με ανήλικο. Δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο όμως σε ποιο νησί έχει τραβηχτεί, αν και ο Indepedent υποστηρίζει πως είναι στο Λιτλ Σεντ Τζέιμς. Η φωτογραφία δεν ήρθε στη δημοσιότητα πρόσφατα, αλλά κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2015.

Το 2015 η Βιρτζίνια Τζιούφρε μήνυσε την Γκισλέιν Μάξγουελ, στενή φίλη και ερωμένη του Έπσταϊν, για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Μάξγουελ είχε αποκαλέσει την Τζιουφρε «ψεύτρα» για τους ισχυρισμούς της ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως ανήλικη. Το 2017 η υπόθεση αυτή διευθετήθηκε και τα σχετικά έγγραφα σφραγίστηκαν. Η Ζισλέν Μάξγουελ εκτίει από το 2022 ποινή 20ετούς κάθειρξης.

Σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού της Νέας Υόρκης Λορέτα Πρέσκα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, τα ονόματα 177 ατόμων που συνδέονται με τον Επστάιν και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτούς θα δημοσιοποιηθούν, όπως και έγινε στις 3/1/2024.

Στις 943 σελίδες των εγγράφων, παρατίθεται ένα email που έστειλε ο Έπσταϊν στη Μάξγουελ, στις 12 Ιανουαρίου 2015 και το οποίο αναφέρει:

Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις [Αμερικανικές] παρθένες νήσους ότι ο Στίβεν Χωκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα.

Sky News

Το 2018, η Βιρτζίνια Τζιούφρε αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ότι ο Στήβεν Χώκινγκ δεν την κακοποίησε ποτέ. Η ανάρτησή της ήταν απάντηση σε tweet της Κίρμπι Σόμερς, μια συγγραφέας που υποστήριξε ότι η Τζιούφρε διατάχθηκε από τον Έπσταϊν να “κάνει χαρούμενο” τον Στήβεν Χωκινγκ. Η Σόμερς έχει διαγράψει το επίμαχο tweet στο οποίο απάντησε η Τζιούφρε.

Συμπέρασμα

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, σε email προς την Γκισλέιν Μάξγουελ, της ζήτησε να προσφέρει χρήματα σε φίλους και γνωστούς ενός από τα θύματά του, της Βιρτζίνια Τζιούφρε, για να βοηθήσουν να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί πως ο Στίβεν Χωκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα. Το email δεν ανέφερε πως όντως ο Χώκινγκ συμμετείχε σε τέτοιες πράξεις. Η Τζιούφρε έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό πως της ζήτησαν να συνευρεθεί με τον Χώκινγκ. Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δημόσια δεδομένα, δεν προκύπτει πως ο Στήβεν Χώκινγκ είχε οποιαδήποτε ανάρμοστη σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν.