Ο ιός HIV δεν επιβεβαιώθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας

You are currently viewing Ο ιός HIV δεν επιβεβαιώθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας

Με αφορμή ισχυρισμούς πως “ο ιός HIV δεν επιβεβαιώθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας”, θα δούμε εάν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ εμβολίων και πρόκλησης AIDS.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο ιός HIV δεν επιβεβαιώθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός προέρχεται από άτομο που έχει καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για υγειονομική απάτη. Καμία έρευνα δεν έχει δείξει πως ιός HIV βρέθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας, ή πως τα εμβόλια προκαλούν οποιαδήποτε μορφή ανοσοεπάρκειας.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός προέρχεται από τον Richard M. Fleming, ο οποίος καταδικάστηκε για “απάτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης” και “ταχυδρομική απάτη” στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009. Το 2018 και το 2023, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αρνήθηκε το αίτημα του Fleming για ακρόαση, με βάση τη νομοθεσία Federal Food, Drug, and Cosmetic Act και το γεγονός πως είναι καταδικασμένος για δυο απάτες εναντίον ασφαλιστικών εταιριών και μιας εταιρίας παρασκευής τροφίμων.

Πρόκειται για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ΜΚΔ του εξωτερικού με χιλιάδες θεάσεις και κατόπιν εμφανίστηκε και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τα εμβόλια κατά της Covid-19 περιέχουν ή μπορούν να προκαλέσουν HIV, δηλαδή τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας. Πολλοί ειδικοί εμπειρογνώμονες έχουν σημειώσει πως οι κλινικές δοκιμές που δοκιμάζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και των δεδομένων της Covid-19 από τη χορήγηση των εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν έχουν βρει ότι τα εμβολιασμένα άτομα είναι πιο ευαίσθητα να κολλήσουν HIV, ούτε πως τα εμβόλια προκαλούν HIV ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ανοσοανεπάρκειας.

O Fleming επικαλείται τον Luc Montagnier, ο οποίος πριν από το θάνατό του υποστήριξε διάφορες αντιεπιστημονικές θεωρίες γύρω από την πανδημία Covid-19 και τα εμβόλια. Όσον αφορά τον επίμαχο ισχυρισμό, δεν βρήκαμε καμία συνέντευξη ή δημοσίευση στην οποία είχε συμβουλεύσει ανθρώπους που είχαν λάβει εμβόλια κατά της Covid-19 να τα αποφύγουν διότι δήθεν προκαλούν HIV, ή ότι βρέθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας.

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός προέρχεται από άτομο που έχει καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για υγειονομική απάτη. Καμία έρευνα δεν έχει δείξει πως ιός HIV βρέθηκε στην πρωτεΐνη ακίδας, ή πως τα εμβόλια προκαλούν οποιαδήποτε μορφή ανοσοεπάρκειας.