Ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του Κ. Μητσοτάκη να γελάει σε περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά

You are currently viewing Ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του Κ. Μητσοτάκη να γελάει σε περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά

Μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως είναι πρόσφατη και τον δείχνει να γελάει σε σημείο που έχει καεί, κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Παράδειγμα ανάρτησης:

Tι ισχύει

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η φωτογραφία δεν είναι πρόσφατη. Έχει τραβηχτεί στις 14 Αυγούστου 2019 στην Εύβοια. Ο πρωθυπουργός μαζί με τον τότε απερχόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη και τον τότε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είχαν πάει προς το χωριό Μακρυμάλλη, για να κάνουν αυτοψία στις περιοχές που κάηκαν.

Ακολουθούν βίντεο από την επίσκεψη:

Όσον αφορά τις υπό εξέταση αναρτήσεις, η φωτογραφία έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, για να τονιστεί πως ο πρωθυπουργός δήθεν γελάει.

Παραδείγματα επεξεργασμένων φωτογραφιών

Ακολουθούν καρέ από το πρώτο βίντεο:

Στο παρακάτω βίντεο, αποτυπώνονται οι ίδιες στιγμές από διαφορετική γωνία λήψης:

Από τα ανωτέρω βίντεο, αλλά και τα στιγμιότυπα που παρατέθηκαν, γίνεται σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γελούσε κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια. Επιπλέον, η φωτογραφία δεν είναι πρόσφατη αλλά από τον Αύγουστο του 2019.