Γάλλος πολίτης και όχι “λαθρομετανάστης” ο δράστης της επίθεσης σε 73χρονη και την εγγονή της

You are currently viewing Γάλλος πολίτης και όχι “λαθρομετανάστης” ο δράστης της επίθεσης σε 73χρονη και την εγγονή της

Σε άρθρο της επίσημης ιστοσελίδας του κοινοβουλευτικού κόμματος “ΕΛΑΜ” στην Κύπρο, παρουσιάστηκε βίντεο μιας επίθεσης ενός άνδρα σε με γυναίκα και την εγγονή της, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για “λαθρομετανάστη”. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Στο άρθρο διαβάζουμε:

Τα θεμέλια της Ευρώπης «έπεσαν» – Η Κύπρος ακολουθεί…
Το βίντεο που παρουσιάζει την επίθεση που δέχθηκε μια 73χρονη γιαγιά με την εγγονή της στο Μπορντό της Γαλλίας, την ώρα που έμπαιναν στο σπίτι τους, αποδεικνύει ότι το μοντέλο ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών στην κοινωνία, που κάποιοι οραματίζονται, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Είναι ευρέως παραδεκτό πλέον ότι η Ευρώπη «έπεσε», από τις αποτυχημένες πολιτικές αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Τον ίδιο δρόμο ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακολουθεί και η Πατρίδα μας, αφού όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Ευρώπη, κάποια τα είδαμε να διαδραματίζονται στην Κύπρο, ενώ σίγουρα τα υπόλοιπα θα τα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον.
Για να προστατεύουμε τους πολίτες, για να επιστρέψει το χαμένο αίσθημα της ασφάλειας στην κοινωνία, επιβάλλεται να υιοθετηθεί το μοντέλο αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής που προτείνει ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την πρώτη μέρα ίδρυσης του.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)\

Στιγμιότυπα οθόνης από το επίμαχο βίντεο:

Η είδηση κυκλοφόρησε εκτενώς και στην Ελλάδα, με άρθρα να υποστηρίζουν πως ο δράστης είναι “…φερόμενος μετανάστης αφρικανικής καταγωγής”.

Τι ισχύει

Στις 20 Ιουνίου 2023, κυκλοφόρησε η είδηση πως μία 73χρονη γυναίκα και η εγγονή της υπέστησαν άγρια επίθεση από έναν άνδρα, στο Μπορντό της Γαλλίας. Το περιστατικό, που συνέβη στις 19/6, έλαβε μεγάλη έκταση στα κοινωνικά δίκτυα, με το βίντεο να συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως ο δράστης είναι μετανάστης.

Το βίντεο προέρχεται από την κάμερα στο θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας που διαμένει η 73χρονη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται τις τοπικές αρχές, ο δράστης είναι ένας 29χρονος άνδρας, γεννημένος στις 12 Ιουλίου 1993 στο Μπορντό, Γάλλος υπήκοος και άστεγος. Μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική Charles Perrens.

Το περιστατικό προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση στη Γαλλία, με την ακροδεξιά Μαρί λε Πεν να δηλώνει πως “Αυτές οι επιθέσεις είναι καθημερινές και η ανασφάλεια, που επιδεινώνεται από το μεταναστευτικό χάος, γίνεται ενδημική“.

Με αφορμή την αντιπαράθεση, η οικογένεια των θυμάτων προχώρησε σε δήλωση μέσω της δικηγόρου της που αποστάλθηκε στο AFP:

Η οικογένεια των θυμάτων “είναι αγανακτισμένη από την πολιτική εργαλειοποίηση αυτού του περιστατικού”. Η οικογένεια καταγγέλλει επίσης “τη χρήση των εικόνων τους στα ΜΜΕ χωρίς τη ρητή συμφωνία τους και χωρίς τον παραμικρό σεβασμό για την ταυτότητα των θυμάτων ή την ιδιωτική τους ζωή”.

Σύμφωνα με το FranceTVinfo.fr, η δικηγόρος είπε επίσης:

Είναι απολύτως απρεπές να χρησιμοποιείται αυτή η είδηση για να γίνεται επίκληση στην εθνική προέλευση ή να δικαιολογηθούν ποινικές ή μεταναστευτικές μεταρρυθμίσεις.

Συμπέρασμα

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον της 73χρονης και της εγγονής της, δεν είναι “λαθρομετανάστης”, αλλά Γάλλος υπήκοος, γεννημένος στη Γαλλία. Η οικογένεια των θυμάτων, κατήγγειλε την πολιτική εργαλειοποίηση του περιστατικού.