ΔΕΝ ισχύει πως ανησυχητικός αριθμός εμβολιασμένων αναπτύσσει AIDS, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση

You are currently viewing ΔΕΝ ισχύει πως ανησυχητικός αριθμός εμβολιασμένων αναπτύσσει AIDS, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση

Κυκλοφορούν άρθρα (παράδειγμα εδώ και εδώ), με τον ισχυρισμό “Βόμβα της γερμανικής κυβέρνησης: ‘Ανησυχητικός αριθμός εμβολιασμένων αναπτύσσει AIDS'”. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν:

Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι ένας “ανησυχητικός αριθμός” εμβολιασμένων ατόμων εμφανίζει “συμπτώματα που μοιάζουν με το AIDS”.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσαν οι γερμανικές αρχές, η Γερμανία παρουσίασε πάνω από 102 χιλιάδες υπερβολικούς θανάτους το 2022, δηλαδή 276% αύξηση σε σχέση με τους υπερβολικούς θανάτους που καταγράφηκαν το 2020.

Η συνέχεια εδώ.

Τι ισχύει

Τα ελληνικά άρθρα, που διαδόθηκαν και στην Κύπρο, επικαλούνται ως πηγή, άρθρο της συνωμοσιολογικής ιστοσελίδας “Expose News” (The Exposé). Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που κατά κανόνα δημοσιεύει fake news (παραδείγματα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Εν ολίγοις, πρόκειται για μια αναξιόπιστη πηγή.

Όσον αφορά τον κύριο ισχυρισμό, δηλαδή τη δήθεν παραδοχή της γερμανικής κυβέρνησης πως ανησυχητικός αριθμός εμβολιασμένων αναπτύσσει AIDS, αποτελεί συνέχεια παλαιότερου άρθρου του The Exposé, με ημερομηνία 2/1/2022, που χρησιμοποίησε λανθασμένα στοιχεία και κατόπιν τα διαστρέβλωσε.

Στις 31/12/2021, το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), δημοσίευσε λανθασμένα στοιχεία που ανέφεραν πως μόνο 186 μη εμβολιασμένοι Γερμανοί είχαν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον. Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο του The Exposé. Ωστόσο, αυτό το νούμερο διορθώθηκε άμεσα, στις 5 Ιανουαρίου 2022 από 186 μη εμβολιασμένους με Όμικρον σε 1.097. Τα επίσημα ενημερωμένα στοιχεία μπορούν να βρεθούν εδώ. Σύμφωνα με το Full Fact, το The Exposé, εξισώνοντας αυθαίρετα τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου με την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια κατά τις Covid-19, θα γίνουν 100% λιγότερο αποτελεσματικά και, με τη σειρά τους, θα “μεσολαβήσουν” στην πρόκληση AIDS.

Το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS), προκαλείται από τον ιό HIV και όχι από κάποιο εμβόλιο κατά της Covid-19. Ο ιός καταστρέφει σταδιακά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μειώνει την ανοσία σε άλλες λοιμώξεις και στους καρκίνους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δεν υπάρχει καμία μελέτη που να σχετίζει τα εμβόλια κατά της Covid-19, με την πρόκληση AIDS, ή οποιαδήποτε είδους ανασοανεπάρκεια.

Αναφορικά με το ερώτημα αν τα εμβόλια για την Covid-19 αυξάνουν τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος HIV, το αμερικανικό CDC αναφέρει:

Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων κατά τις Covid-19 και του κινδύνου για λοίμωξη από τον ιό HIV. Τα εμβόλια για την Covid-19 βελτιώνουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αποτρέψει την Covid-19 και να προστατεύει τους εμβολιασμένους ανθρώπους από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της Covid-19.

Έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες ανυπόστατοι ισχυρισμοί που επιχειρούν να συνδέσουν τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19, με τον ιό HIV. Ωστόσο, όλοι έχουν καταρριφθεί. Σχετικά παραδείγματα μπορείτε να δείτε στο εργαλείο Fact Check Tools, της Google.

Συμπέρασμα

Ο συσχετισμός μεταξύ των εμβολίων κατά της Covid-19 με το AIDS, ξεκίνησε από λανθασμένα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch, που διορθώθηκαν άμεσα. Κατόπιν, τα λανθασμένα στοιχεία, έγιναν αντικείμενο διαστρέβλωσης από το συνωμοσιολογικό “The Expose”. Επίσημοι οργανισμοί, διαψεύδουν οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του ιού HIV και των εμβολίων κατά της Covid-19. Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη που να στηρίζει τον ισχυρισμό.