Αυτοί οι χάρτες ΔΕΝ προέρχονται από έκθεση των ΗΠΑ που παρουσιάζει «διαφιλονικούμενα» ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

You are currently viewing Αυτοί οι χάρτες ΔΕΝ προέρχονται από έκθεση των ΗΠΑ που παρουσιάζει «διαφιλονικούμενα» ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που επικαλούνται χάρτες από το εξώφυλλο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, υποστηρίζουν πως αυτοί προέρχονται από έκθεση των ΗΠΑ που παρουσιάζει «διαφιλονικούμενα» ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Δημοσίευμα: Έκθεση-«ΒΟΜΒΑ» των ΗΠΑ που παρουσιάζει «διαφιλονικούμενα» ελληνικά νησιά στο Αιγαίο – ΦΩΤΟ
Γίνονται αυτά από την κυβέρνηση…”Μπαϊντενόπουλου”;;;
Έντονη κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά το θέμα τον εξοπλισμό της Τουρκίας με F-16 από τις ΗΠΑ και τις εύθραυστες ισορροπίες στο Αιγαίο.
Επώνυμο κυριακάτικο δημοσίευμα μάλιστα στον ελληνικό τύπο έρχεται να βάλει “φωτιά” στις…μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
Γίνεται λόγος για μία έκθεση-«βόμβα» από το αμερικανικό Κογκρέσο η οποία περιλαμβάνει χάρτες με ελληνικά νησιά και βραχονησίδες ως “διαφιλονικούμενες περιοχές” ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία!!!
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που παρουσιάζει την έκθεση, νησιά όπως η Γαύδος θεωρούνται “αδέσποτα”, χωρίς δηλαδή ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ως εκ τούτου δίνεται το πράσινο φως στην Τουρκία να διεξάγει επιχειρήσεις εκεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα νέα F-16 που θα λάβει εκτός απροόπτου από τις ΗΠΑ!
Θυμίζουμε πως ο κύριος όρος που θέτει ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, για την παραχώρηση των F-16 στην Τουρκία είναι αυτά να επιχειρούν σε περιοχές “out of NATO aera”, εκτός δηλαδή περιοχής που ανήκει στο ΝΑΤΟ.
Άραγε αυτό παίζει κάποιον ρόλο στην διαφαινόμενη προσπάθεια “ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗΣ” μίας ολόκληρης περιοχής στο νοτιοανατολικό και νότιο Αιγαίο;;;
Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις θα δείξουν τι πραγματικά ισχύει:

Το πρωτοσέλιδο που επικαλούνται τα δημοσιεύματα

Το ίδιο άρθρο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, που φέρει την υπογραφή της Κύρας Αδάμ, επικαλείται και η ιστοσελίδα eretikos.gr, σε άρθρο με τίτλο “Αμερικανική έκθεση “βόμβα” σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας”.

Τι ισχύει

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για “Έκθεση-ΒΟΜΒΑ των ΗΠΑ”, υπονοώντας πως πρόκειται για επίσημη έκθεση και θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακολουθούν οι χάρτες από την εφημερίδα “Δημοκρατία”:

Το επίμαχο απόσπασμα με τους χάρτες, από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία”

Στην πραγματικότητα όμως, οι δυο χάρτες, δεν προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό γίνεται σαφές από τα παρακάτω, παρά την αλλοίωση των χρωμάτων τους και τη χαμηλή ποιότητα.

Ο πρώτος χάρτης (αριστερά), δημοσιεύτηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στις 9 Ιουνίου 2022 (χάρτης 14) και αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Χάρτης 14

Ο δεύτερος χάρτης, προέρχεται από την ιστοσελίδα του βρετανικού περιοδικού “The Economist”.

Συμπέρασμα

Οι επίμαχοι χάρτες, δεν προέρχονται από κάποια επίσημη έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρώτος δημοσιεύτηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο δεύτερος από το βρετανικό “The Economist”.