ΔΕΝ είναι αλήθεια πως13 χώρες και 80 γιατροί υπέγραψαν ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο

You are currently viewing ΔΕΝ είναι αλήθεια πως13 χώρες και 80 γιατροί υπέγραψαν ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο

Αληθεύει πως 13 χώρες και 80 γιατροί υπέγραψαν ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τα παιδιά;

Στο bioathens.com, διαβάζουμε:

 

Η επίμαχη έρευνα

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ο αρθρογράφος που μετάφρασε το άρθρο, καλό θα ήταν να μάθει καλύτερα αγγλικά. »Ο Δρ. Julie Gerberding» που αναφέρει το άρθρο είναι γυναίκα. Η αρχική πηγή είναι το naturalnews.com που »εξειδικεύεται» σε θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν την υγεία. Τα ανωτέρω φυσικά είναι ψιλά γράμματα.

Επί της ουσίας

Ο πυρήνας του παραπάνω άρθρου είναι η διαβόητη 8σέλιδη (!) έρευνα Cal‐Oregon Project που διαπίστωσε πως τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο από τα ανεμβολίαστα στη παρουσίαση κάποιων σοβαρών ασθενειών. Η έρευνα έχει δημοσιευτεί και στα ελληνικά από τον οργανισμό με τον υπερφίαλο αλλά άνευ ουσία τίτλο »Διεθνές Συμβούλιο Εμβολιασμών» – vaccinationcouncil.org. Όπως θα διαπιστώσετε πατώντας στο παρακατω λινκ, η ελληνική γλώσσα »βιάζεται» ασύστολα.

archive.is/pUiqh

Όσον αφορά την ταμπακιέρα, δηλαδή την έρευνα αυτή κάθε αυτή, πριν τη λάβετε σοβαρά υπόψιν, πρέπει να γνωρίζετε κάποιες »λεπτομέρειες».

1ον: Η έρευνα ήταν τηλεφωνική, δηλαδή μη ελεγχόμενη. »Generation Rescue commissioned an independent opinion research firm, SurveyUSA of Verona NJ, to conduct a telephone survey in nine counties in California and Oregon». Μτφ: »Η Generation Rescue ανέθεσε στην εταιρία ερευνών SurveyUSA με έδρα τη Verona NJ, τηλεφωνική έρευνα σε εννέα κομητείες της Καλιφόρνια και του Όρεγκον».

2ον: Οι υπογράφοντες ιατροί ανήκουν σε ένα ευρύτατο φάσμα ειδικοτήτων. Μεταξύ άλλων, ομοιοπαθητικοί (πχ Sherri Nakken) και χειροπρακτικοι (!) όπως η Renee Tocco. Η πλειοψηφία τους είναι γνωστοί οπαδοί του αντιεμβολιαστικού κινήματος (Rashid Buttar, Harold Buttram,   Mayer Eisenstein, Boyd Haley, Suzanne Humphries κτλ).

3ον: Διεθνές Συμβούλιο Εμβολιασμών, πρώην Medical Voices Vaccine Information Center – wisvic.org. Αρχικά βρισκόταν στη λίστα του Health on Net (HON), όπου καταχωρούνται όλες οι έγκυρες ιατρικές σελίδες. Ύστερα από καταγγελίες, αφαιρέθηκε.

Καταγραφή

4ο και σημαντικότερο: Η έρευνα υποστηρίζει πως τα εμβολιασμένα αγόρια έχουν 146% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν αυτισμό. Στη ανάλυση των δεδομένων όμως αυτοδιαψεύδεται. Για παράδειγμα, στο θέμα του αυτισμού, ελέγχθηκαν (τηλεφωνικά) 7736 πλήρως εμβολιασμένα αγόρια και 906 μερικώς εμβολιασμένα. Τα ποσοστά αυτισμού ήταν 3% και 7% αντίστοιχα. Το συνολικό ποσοστό παιδιών στις ΗΠΑ που αναπτύσσουν αυτισμό φτάνει μετά βίας το 1,5%. (Πηγή: CDC). Σύμφωνα με τη μελέτη λοιπόν, τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτισμό από τα μερικώς εμβολιασμένα! Επιπλέον, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα των ΗΠΑ, η διαφορά στα κρούσματα αυτισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Η πρώτη εικόνα δείχνει τα στατιστικά της έρευνας των αντιεμβολιαστών και η δεύτερη τα επίσημα στατιστικά κρουσμάτων αυτισμού στις ΗΠΑ. Οι διαφορές είναι αμελητέες και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί η εκτίμηση πως τα εμβολιασμένα παιδιά έχουν 146% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν αυτισμό.

2 - Αντιγραφή

12

Σύνοψη για τον αυτισμό

Αγόρια και κορίτσια που ανέπτυξαν αυτισμό (ποσοστο % επί του συνόλου):

Μη εμβολιασμένα 2%

Μερικώς εμβολιασμένα 7%

Πλήρως εμβολιασμένα 3%

Πλήρως και μερικώς εμβολιασμένα 4%

Συμπέρασμα: Είναι 4% πιο πιθανό ένα μερικώς εμβολιασμένο παιδί να αναπτύξει αυτισμό από ένα πλήρως εμβολιασμένο (!). Εάν είναι πλήρως εμβολιασμένο, η πιθανότητα να εμφανίσει αυτισμό προσεγγίζει το 3% που είναι μόλις 1 μονάδα παραπάνω απ’ ότι ένα ανεμβολίαστο παιδί. Μπορεί δηλαδή κάλλιστα να εμπίπτει στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ας δούμε μια ακόμη διαταραχή που η έρευνα συνδέει με τα εμβόλια:

Σύνδρομο Άσπεργκερ 

Μη εμβολιασμένα: 1%

Μερικώς εμβολιασμένα 2%

Πλήρως εμβολιασμένα 1%

Συνδυασμός πλήρως και μερικώς εμβολιασμένων 2%

Συμπέρασμα: Είναι κατά 1% πιο πιθανό να πάθει ένα παιδί Σύνδρομο Άσπεργκερ εάν είναι μερικώς εμβολιασμένο παρά πλήρως εμβολιασμένο. Εάν είναι εμβολιασμένο, οι πιθανότητες είναι ακριβώς ίδιες με το να είναι ανεμβολίαστο.

Προσοχή: Τα στοιχεία για τον αυτισμό και το Άσπεργκερ που μόλις σας παραθέσαμε προέρχονται από την επίμαχη έρευνα που υποστηρίζει πως τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών. Το συμπέρασμα αυτό αυτοδιαψεύδεται από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας!

Και κάτι τελευταίο

Σε μια μικρή παράγραφο της μελέτης στην ιστοσελίδα της generationrescue.org, διαβάζουμε το εξής disclaimer: »Generation Rescue is not representing that our study proves that the U.S. vaccine schedule has caused an epidemic in neurological disorders amongst our children». Μτφ: »Η Generation Rescue δεν υποστηρίζει πως η μελέτη μας αποδεικνύει οτι το εμβολιαστικο πρόγραμμα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει επιδημία διαταραχών μεταξύ των παιδιών μας». Με απλά ελληνικά: »Αποποιούμαστε κάθε ευθύνης από τις ενέργειες που θα κάνετε εάν πιστεψετε στην έρευνα μας…»

113

Ο ισχυρισμός πως 13 χώρες και 80 “γιατροί” υπέγραψαν ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο, καταρρίπτεται

http://ellinikahoaxes.gr/2016/07/28/autism-vaccines/