Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ δείχνει την Ντ. Μπακογιάννη σε μασονική τελετή

You are currently viewing Αυτή η φωτογραφία ΔΕΝ δείχνει την Ντ. Μπακογιάννη σε μασονική τελετή

Σχεδόν 125 χιλιάδες θεάσεις έχει ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) με φωτογραφία της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη σε δήθεν μασονική τελετή απόδοσης αξιώματος.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η Ντόρα Μπακογιάννη σε μασονική τελετή

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η φωτογραφία είναι από το 2009 και δείχνει την Ντόρα Μπακογιάννη να αναγορεύεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τι ισχύει

Κάνοντας αντίστροφη αναζήτηση της παραπάνω εικόνας στην Google, οδηγούμαστε σε αποτελέσματα που περιλαμβάνουν την υπό εξέταση ανάρτηση, αλλά και δημοσίευμα της Le Figaro, με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακηρύχθηκε η πρώτη αλλοδαπή γυναίκα εταίρος της Γαλλικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η ιδιότητά της ως μέλους της Ακαδημίας έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η σχετική είδηση αναφέρθηκε εκείνη την εποχή από πολλά ΜΜΕ (παράδειγμα εδώ, εδώ και εδώ).

Οι κριτές εξέλεξαν την Ελληνίδα πολιτικό για να καταλάβει τη θέση που χήρευσε ύστερα από τον θάνατο του Γερμανού φιλοσόφου και φυσικού Καρλ Φρίντριχ φον Βάιτσεκερ, αδελφό του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ. Η τελετή έγινε στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου της Γαλλίας (La Coupole) παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του πολιτικού και του επιστημονικού χώρου, καθώς και του χώρου των γραμμάτων. Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η πρώτη γυναίκα που παίρνει θέση στα έδρανα των συνδεδεμένων ξένων μελών.

Συμπέρασμα

Η φωτογραφία είναι από το 2009 και δείχνει την Ντόρα Μπακογιάννη να αναγορεύεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών.