Παραπληροφόρηση για την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη

You are currently viewing Παραπληροφόρηση για την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η Σακελλαροπούλου κάνει βόλτες με λεφτά του ελληνικού λαού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το βίντεο με την άμαξα προέρχεται από την άφιξη της Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο χώρο που παρέθεσε δείπνο ο Παναγιώτης Τσάκος, όπου παρακάθισε και ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Luis Alberto Lacalle de Herrera. Αυτές οι δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ουρουγουάη και δεν αποτελούν προσωπική δραστηριότητα της ΠτΔ.

Το είδαμε στο newsbrake.gr, happenednow.gr, voicenews.gr, meaculpa.gr, hellasultras.gr

Ο ισχυρισμός κυκλοφόρησε εκτενώς στο X (πρώην Twitter):

Τι ισχύει

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη από τις 21 έως τις 23 Απριλίου όπου θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας, Λουίς Λακάγια Πόου. Θα ακολουθήσει τριήμερη επίσκεψη στη Χιλή από τις 24 έως τις 26 Απριλίου μετά από πρόσκληση του ομολόγου της, Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε Πόου.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ουρουγουάη, επισκέφθηκε το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», όπου την υποδέχθηκε ο Παναγιώτης Τσάκος και της παρουσίασε το έργο του ιδρύματος. Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, στόχος της οποίας είναι η διάδοση του Ελληνικού και Κυπριακού πολιτισμού στην Ουρουγουάη. Παράλληλα με τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, το Ίδρυμα επιδίδεται συστηματικά, και με μέθοδο, στη διάδοση των διαφόρων εκφάνσεων του αρχαίου, του νεώτερου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Στις 21 Απριλίου, ο Παναγιώτης Τσάκος παρέθεσε στο κτήμα του «Estancia Orembaé» γεύμα προς τιμήν της Προέδρου και της ελληνικής αποστολής, στο οποίο παρακάθισε και ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Luis Alberto Lacalle de Herrera. Αυτό επιβεβαιώνεται από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο βίντεο φαίνεται η άφιξη της ΠτΔ στο χώρο του δείπνου, σε άμαξα με τον Παναγιώτη Τσάκο.

Η επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο «Estancia Orembaé», όπου συναντιέται με τον πρόεδρο της Ουρουγουάης:

Σε πρώτο πλάνο, αριστερά ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Luis Alberto Lacalle de Herrera, στη μέση ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και δεξιά η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συμπέρασμα

Το βίντεο με την άμαξα προέρχεται από την άφιξη της Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο χώρο που παρέθεσε δείπνο ο Παναγιώτης Τσάκος, όπου παρακάθισε και ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Luis Alberto Lacalle de Herrera. Αυτές οι δραστηριότητες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ουρουγουάη και δεν αποτελούν προσωπική δραστηριότητα της ΠτΔ.