Λογαριασμοί στο Χ παρουσιάζουν παραποιημένη ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη

You are currently viewing Λογαριασμοί στο Χ παρουσιάζουν παραποιημένη ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη

Μια ανάρτηση του πρωθυπουργού στο X σχετικά με το επίδομα μητρότητας έχει τροποποιηθεί με την προσθήκη άσχετης εικόνας με σκοπό να παραπλανηθεί ο αναγνώστης.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ανάρτηση του πρωθυπουργού για το επίδομα μητρότητας με φωτογραφία ομόφυλου ζευγαριού με μωρό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποστεί επεξεργασία και η αρχική εικόνα έχει αντικατασταθεί με μια φωτογραφία που δείχνει έναν transgender άντρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που γέννησε το Σεπτέμβριο του 2018.

Παραδείγματα αναρτήσεων:

Στις 18 Απριλίου 2024, άνοιξε η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr, για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον και αυτή η κατηγορία δικαιούχων θα λαμβάνει μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ, για εννέα μήνες. Δηλαδή συνολικά 7.470 ευρώ. Το επίδομα μητρότητας λαμβάνουν και τα ομόφυλα ζευγάρια αφού δηλωθεί ο δικαιούχος της ειδικής παροχής με κοινή δήλωση των συζύγων προς τον e-ΕΦΚΑ.

Η παροχή του επιδόματος και σε ομόφυλα ζευγάρια προκάλεσε ομοφοβικές αντιδράσεις στα ΜΚΔ, με πολλούς να επικρίνουν αυτή την απόφαση με σκωπτικό τρόπο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο επίδομα μέσω αναρτήσεων στα ΜΚΔ. Ακολουθεί η πραγματική ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο X:

Η φωτογραφία του ζευγαριού δείχνει τον Wyley Simpson, έναν transgender άντρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που γέννησε το Σεπτέμβριο του 2018. Ο Wyley βρισκόταν στη διαδικασία της μετάβασης από θηλυκό σε αρσενικό όταν έμεινε έγκυος.

Συμπέρασμα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υποστεί επεξεργασία και η αρχική εικόνα έχει αντικατασταθεί με μια φωτογραφία που δείχνει έναν transgender άντρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που γέννησε το Σεπτέμβριο του 2018.