Η γερμανική κυβέρνηση ΔΕΝ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε πανδημία

You are currently viewing Η γερμανική κυβέρνηση ΔΕΝ παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε πανδημία

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι ΠΟΤΕ δεν υπήρξε πανδημία

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός προέρχεται από σελίδα που παραπληροφορεί. Κατόπιν, μεταφράστηκε στα Ελληνικά από άτομο που ασχολείται με την ψευδοεπιστήμη της εκκρεμοσκοπίας. Ο ισχυρισμός βασίζεται στην εσκεμμένη παρερμηνεία των πρακτικών του Robert Koch Institute που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές Μαρτίου 2020.

Το είδαμε στο katohika.gr, ksipnistere.com, tzafnews.gr, amazonios.net.

Τι ισχύει

Προέλευση του ισχυρισμού

H πηγή του ισχυρισμού, προέρχεται από άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22/10/2023, στην ιστοσελίδα thepeoplesvoice.tv, που δημοσιεύει άρθρα που παραπληροφορούν συστηματικά τους αναγνώστες. Πρόκειται για μια “μετεξέλιξη” (ίδιοι συντελεστές) του News Punch και του YourNewsWire, ιστοσελίδων που δημοσιεύουν αποκλειστικά ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Media Bias/Fact Check, το The Peoples Voice χαρακτηρίζεται από:

Εξαιρετική προκατάληψη (ακροδεξιό περιεχόμενο), συνεπής προώθηση προπαγάνδας/θεωριών συνωμοσίας, δεν παραθέτει αξιόπιστες πηγές, έχει πλήρη έλλειψη διαφάνειας και δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις, με σκοπό το κέρδος ή την άσκηση επιρροής.

Έχουμε διαψεύσει και άλλους ισχυρισμού που προήλθαν από αυτή την ιστοσελίδα και έφτασαν στην Ελλάδα. Όλοι οι ισχυρισμοί που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ψευδείς.

Η απόδοση στα ελληνικά στα εξεταζόμενα άρθρα (απομαγνητοφώνηση και μετάφραση), φέρει την υπογραφή της Ξένια Ιωαννίδου, που δηλώνει “Δασκάλα Εναλλακτικών Θεραπειών”. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της διαβάζουμε τα εξής:

Η Ξένια Ιωαννίδου ξεκίνησε το μεταφυσικό θεραπευτικό της μονοπάτι όταν έμαθε την χρήση του εκκρεμούς (pendulum dowsing) παρακολουθώντας τα σεμινάρια εκκρεμοσκοπίας SRT & SpR τον Μάρτιο του 2007.
Ιδρυτής της GrecoDow® Educational Systems

Σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας της (εδώ, εδώ και εδώ) αναφέρει:

Η εκκρεμοσκοπία είναι πρωτίστως επιστήμη, όπως οτιδήποτε άλλο, και ως εκ τούτου, απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση και θέληση να τηρούνται σωστές διαδικασίες.
Η μέθοδος ανίχνευσης, καθαρισμού και θεραπείας της αρνητικής ενέργειας μέσω του εκκρεμούς ή των ράβδων, λέγεται εκκρεμοσκοπία, ραβδοσκοπία, ραδιαισθησία ή dowsing, στην πιο γνωστή ανά τον κόσμο μορφή του. Οι χρήστες εργαλείων ραδιαισθησίας λέγονται στα αγγλικά dowsers ή diviners (από το divining) και στα ελληνικά εκκρεμοσκόποι αν χρησιμοποιούν εκκρεμές και ραβδοσκόποι αν χρησιμοποιούν ράβδους.
Τα αποτελέσματα εκκρεμοσκοπίας της θεραπευτικής μεθόδου GrecoDow® έχουν βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ζήσουν μια άνετη και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Κατά τη διάρκεια της πολυετοϋς πείρας με την θεραπεία της GrecoDow®, είδα σπουδαία αποτελέσματα τα οποία αναγράφονται με λεπτομέρεια στην υποσελίδα μας «Οφέλη Θεραπειών». Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η θεραπεία ήταν ακαριαία αποτρέποντας τους ανθρώπους από την αυτοκτονία, θεραπεύοντας τις καταθλίψεις ή εξαρτήσεις τους και ανασυνδέοντας τους με μέλη της οικογένειας με τα οποία δεν μιλούσαν για πολύ καιρό και πολλά άλλα.

Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί πως η εκκρεμοσκοπία, η ραβδοσκοπία και η ραδιαισθησία δεν είναι επιστήμη ή επιστήμες, αλλά ψευδοεπιστήμη. Στους περισσότερους είναι γνωστή ως μια (ψευδή) μέθοδος ανεύρεσης νερού ή διαφόρων αντικειμένων με τη χρήση μιας ράβδου ή ενός εκκρεμούς, αλλά είναι πολλοί και εκείνοι που ισχυρίζονται πως μπορούν να την εφαρμόσουν και σε “ενεργειακό” επίπεδο για θεραπεία και ευεξία του ανθρώπου. Δεν έχει καμία επιστημονική, ερευνητική ή πρακτική αξία και δεν είναι αναγνωρισμένη από οποιονδήποτε επιστημονικό φορέας. Φυσικά, οι ισχυρισμοί για τη θεραπεία σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως η κατάθλιψη, μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνοι, διότι δεν υφίσταται κάποιος αποδεδειγμένος θεραπευτικός μηχανισμός. Οι πολίτες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοιους ισχυρισμούς με ισχυρή δυσπιστία.

Επιστρέφοντας στον υπό εξέταση ισχυρισμό, το The Peoples Voice παραθέτει ως απόδειξη ανάρτηση στο X του οικονομολόγου Stefan Homburg, γνωστού για τις αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του για την COVID-19. O Homburg παραθέτει μια σειρά από 2000 έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από σχετική αίτηση δημοσιοποίησης πληροφοριών.

Πρόκειται για έγγραφα που προέρχονται από το κρατικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (Robert Koch Institute / RKI) και ο Homburg εστιάζει στο σημείο πως “Ο υψηλός κίνδυνος υγείας” δεν προέρχεται από τα δεδομένα, αλλά ήταν μια πολιτική απόφαση. Σε αυτό το σημείο στηρίζεται και ο ισχυρισμός πως η πανδημία δεν ήταν υπαρκτή, αλλά πολιτική απόφαση.

To RKI ωστόσο προχώρησε σε σχετικές διευκρινήσεις επί των πρακτικών των τότε συζητήσεων που έχουν εσκεμμένα παρερμηνευτεί, αναφέροντας πως αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα εκείνης της εποχής (16 Μαρτίου 2020), λίγο μετά την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 11 Μαρτίου 2020.

Για να ταξινομηθεί το πρωτόκολλο από τις 16 Μαρτίου 2020, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αριθμός των λοιμώξεων στη Γερμανία αυξήθηκε πολύ απότομα (βλ. αναφορές καθημερινής κατάστασης και ειδικότερα τις δύο εκθέσεις από τις 15 και 16 Μαρτίου 2020 – Εικόνα 3 “Επιδημιολογική καμπύλη”) , ότι η πανδημία κηρύχθηκε στις 11 Μαρτίου, ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 στο Μπέργκαμο τον Φεβρουάριο/Μάρτιο, ότι αρκετές χώρες επέβαλαν την απαγόρευση εισόδου λίγο πριν (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ), ότι αρκετές χώρες έκλεισαν τις δημόσιες δραστηριότητες (Ισπανία, Ιταλία).
Διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν υποθέσει ότι η αναβάθμιση της αξιολόγησης κινδύνου δεν έγινε ανεξάρτητα. Αυτό είναι λάθος. Αντίθετα, είναι αλήθεια ότι ένας υπάλληλος του RKI είναι υπεύθυνος για το σβήσιμο (σ.σ. του ονόματος) στην πρόταση “η εκτίμηση κινδύνου θα δημοσιευθεί μόλις (το όνομα ΣΒΗΣΤΗΚΕ) δώσει σήμα”.

Το σβήσιμο ονομάτων όταν δημοσιεύονται εσωτερικά πρακτικά στο κοινό είναι κοινή πρακτική και χρησιμεύει στην προστασία των εργαζομένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την tagesschau.de, που επικαλείται τον Hajo Zeeb, καθηγητή επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, είναι παραπλανητικό να παρουσιάσουμε αυτή την αυξημένη αξιολόγηση κινδύνου σαν να μην υπήρχε καμία απόδειξη εκείνη τη στιγμή. Ο αριθμός των λοιμώξεων COVID-19 αυξήθηκε ραγδαία τον Μάρτιο του 2020. Στις 4 Μαρτίου, μόνο 262 κρούσματα αναφέρθηκαν στη Γερμανία. Στις 16 Μαρτίου, σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, υπήρχαν ήδη 6.012 περιπτώσεις κρουσμάτων. “Εκείνη την εποχή υπήρξαν τα πρώτα σημάδια της κλασικής εκθετικής αύξηση (σ.σ. των κρουσμάτων) στη Γερμανία”, είπε ο Emanuel Wyler, μοριακός βιολόγος στο Max Delbrück Center for Molecular Medicine (MDC). “Ως εκ τούτου, η απόφαση του RKI δεν ήταν αποτέλεσε έκπληξη.”

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός προέρχεται από σελίδα που παραπληροφορεί. Κατόπιν, μεταφράστηκε στα Ελληνικά από άτομο που ασχολείται με την ψευδοεπιστήμη της εκκρεμοσκοπίας. Ο ισχυρισμός βασίζεται στην εσκεμμένη παρερμηνεία των πρακτικών του Robert Koch Institute που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές Μαρτίου 2020.