Δεν υπάρχει θεραπεία του καρκίνου εδώ και 42 χρόνια

You are currently viewing Δεν υπάρχει θεραπεία του καρκίνου εδώ και 42 χρόνια

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: «ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η θεραπεία καρκίνου του Stanislaw Burzynski, με αντινεοπλαστόνια ανήκει στο χώρο της ψευδοεπιστήμης και μπορεί να έχει σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες.

Το είδαμε στο katohika.gr, sinomosiologos.blogspot.com, ksipnistere.com, oparlapipas.gr, lumi-news.gr

Τα άρθρα αναφέρουν:

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να διαγνώστηκε με καρκίνο αυτή την εβδομάδα, αξίζει να ξαναδούμε την ιστορία ενός γιατρού ονόματι Stanislaw Burzynski. Δεν μπορεί να τον άφηναν να θεραπεύσει τον καρκίνο, γιατί αυτό θα αφαιρούσε όλα τα κέρδη! Ορίστε λοιπόν η σύντομη ιστορία… είχαν τη θεραπεία για 42 χρόνια.

Τι ισχύει

Ο Stanislaw Burzynski είναι ένας πολωνο-αμερικανός ιατρός και ερευνητής που έγινε γνωστός για την εργασία του στον τομέα της αντικαρκινικής θεραπείας. Ειδικότερα, είναι γνωστός για τη χρήση της θεραπείας που ανέπτυξε, γνωστή ως “Antineoplaston Therapy“, η οποία χρησιμοποιεί ορισμένες οργανικές ενώσεις για τη θεραπεία του καρκίνου. Δεν έχει όμως καταφέρει να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία έχει προειδοποιήσει ήδη από το 1983 πως η μέθοδος είναι αναποτελεσματική και συνιστά αποφυγή εξαιτίας του κινδύνου για σοβαρές παρενέργειες.

Τα αντινεοπλαστόνια είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται κανονικά στο αίμα και τα ούρα. Αποτελούνται από αμινοξέα και πεπτίδια. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Τα πεπτίδια αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα.

Ο Burzynski έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα. Υπάρχουν οπαδοί που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του, ωστόσο δεν υπάρχουν αποδείξεις που να πιστοποιούν την επιστημονική της βάση και αποτελεσματικότητα.

Τα αντινεοπλαστόνια δεν έχουν λάβει έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για οποιαδήποτε ένδειξη. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες, αξιόπιστες κλινικές μελέτες και δοκιμές που να δείχνουν αποτελεσματικότητα των αντινεοπλαστονίων. Ωστόσο, οι παρενέργειες αυτής της θεραπείας μπορούν να περιλαμβάνουν σοβαρή νευρολογική τοξικότητα.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η θεραπεία αυτή είναι πολύ αμφιλεγόμενη και δεν έχει αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα. Ισχυρίζεται, χωρίς να το έχει αποδείξει, πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο με αντινεοπλασματικά σκευάσματα στην κλινική του, χωρίς ωστόσο να έχει ουδέποτε καταφέρει να αποδείξει επιστημονικά την αξία της μεθόδου του. Για να λάβει κάποιος τη θεραπεία του, θα έπρεπε να πληρώσει (το 2008) $30.000 έως $60.000.

Συμπέρασμα

Η θεραπεία καρκίνου του Stanislaw Burzynski, με αντινεοπλαστόνια ανήκει στο χώρο της ψευδοεπιστήμης και μπορεί να έχει σοβαρές και επικίνδυνες παρενέργειες.