Γάλλος και όχι “μουσουλμάνος πρόσφυγας” ο άνδρας που σπρώχνει μία Βελγίδα μπροστά από ένα τρένο

You are currently viewing Γάλλος και όχι “μουσουλμάνος πρόσφυγας” ο άνδρας που σπρώχνει μία Βελγίδα μπροστά από ένα τρένο

Σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας φαίνεται σε βίντεο να σπρώχνει μια γυναίκα στις ράγες ενός τρένου.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Βρυξέλλες – κατατρεγμένος μουσουλμάνος πρόσφυγας (σύμφωνα με τις αρχές) σπρώχνει μία Βελγίδα μπροστά από ένα τρένο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο δράστης είναι ένας 23χρονος Γάλλος, γνωστός ως “Benjamin P.” Συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκε για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε αρχικά στο προφίλ του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη και κατόπιν εμφανίστηκε στο pronews.gr και στο happenednow.gr.

Τι ισχύει

Για να διαπιστώσουμε την εγκυρότητα του ισχυρισμού, αποκόψαμε καρέ του βίντεο και πραγματοποιήσαμε αντίστροφη αναζήτηση εικόνας.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Ιανουαρίου 2022. Ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια 55χρονη γυναίκα και την έριξε στις γραμμές του συρμού, στον σταθμό Rogier του μετρό στις Βρυξέλλες. Ο οδηγός του συρμού σταμάτησε εγκαίρως και η γυναίκα υπέστη ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο δράστης ονομάζεται “Benjamin P.” και είναι 23χρονος Γάλλος από την περιοχή Nancy. Συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό και η εισαγγελία παρήγγειλε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο δράστης είναι γνωστός στις γαλλικές αρχές για «κλοπή και πράξεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά» και δεν είχε γνωστή διεύθυνση στο Βέλγιο. Δεν είχε καμία σχέση με το θύμα. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως δεν θυμάται το περιστατικό.

Φωτογραφίες του δράστη κυκλοφόρησαν σε διάφορα δημοσιεύματα. Παράδειγμα εδώ και εδώ.

Συμπέρασμα

Ο δράστης είναι ένας 23χρονος Γάλλος, γνωστός ως “Benjamin P.” Συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκε για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.