Ανύπαρκτες δηλώσεις για τους μετανάστες και τις επιθέσεις που δέχεται αποδίδονται ψευδώς στον Δ. Καιρίδη

You are currently viewing Ανύπαρκτες δηλώσεις για τους μετανάστες και τις επιθέσεις που δέχεται αποδίδονται ψευδώς στον Δ. Καιρίδη

Σύμφωνα με ανάρτηση στο X (Twitter), ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, στοχοποιεί λογαριασμούς στο Twitter που τον λένε “ανθέλληνα”, εξαιτίας της στάσης του στο μεταναστευτικό.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Δ. Καιρίδης: Στο Twitter υπάρχουν λογαριασμοί που με λένε Ανθέλληνα επειδή είμαι αλληλέγγυος με τα εκατομμύρια μεταναστών που φέρνω. Η κυβέρνηση να βρει αυτούς που τα λένε και να τους βάλει πρόστιμο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρόκειται για ανύπαρκτες “δηλώσεις” που έχουν κατασκευαστεί από χρήστη του Χ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέχεια. Η “ιστοσελίδα” που μεταφέρει την “είδηση” είναι ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτες είναι και οι δηλώσεις σε οποιαδήποτε άλλη αξιόπιστη πηγή.

Τι ισχύει

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Έλληνας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2019. Υπηρετεί ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Ιούνιο του 2023.

Σε σχόλιο στην ίδια ανάρτηση, ο δημιουργός της παραδέχεται πως τα “δημοσιεύματα” που φτιάχνει είναι πλαστά:

Ωστόσο, η ανάρτηση είχε γίνει ήδη πιστευτή από πολλούς χρήστες του Χ. Παραδείγματα:

Κάποιοι άλλοι λογαριασμοί την αναπαρήγαγαν ως αληθινή:

Ωστόσο, δεν υπάρχει ιστοσελίδα με το όνομα “scroogekifissia.gr“. Επιπλέον, κατόπιν αναζήτησης των “δηλώσεων” στη Google, δεν εμφανίζεται κάποιο αποτέλεσμα, πέρα από τις υπό εξέταση αναρτήσεις στο Χ, πράγμα που σημαίνει πως είναι ανύπαρκτες.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για ανύπαρκτες “δηλώσεις” που έχουν κατασκευαστεί από χρήστη του Χ, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέχεια. Η “ιστοσελίδα” που μεταφέρει την “είδηση” είναι ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτες είναι και οι δηλώσεις σε οποιαδήποτε άλλη αξιόπιστη πηγή.