Ο Τζο Μπάιντεν δεν πιάστηκε σε βίντεο να μιλάει απρεπώς σε παιδί

You are currently viewing Ο Τζο Μπάιντεν δεν πιάστηκε σε βίντεο να μιλάει απρεπώς σε παιδί

Μεγάλη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα σε Ελλάδα και Κύπρο έχουν αναρτήσεις που συνοδεύονται από βίντεο και υποτίθεται πως δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, να παρενοχλεί παιδί με σεξουαλικά υπονοούμενα.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Joe Biden ηχογραφήθηκε να λέει σε παιδί “Άσε με να σου πω ένα μυστικό, είσαι ένα σέξι παιδί- μην το πείς στη μαμά σου αυτό που σου είπα!!”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το βίντεο έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία. Στο αρχικό βίντεο που ανέβασε η μητέρα, δεν ακούγεται ο Τζο Μπάιντεν να μιλάει απρεπώς στο παιδί της.

Παραδείγματα αναρτήσεων:

Το βίντεο όπως εμφανίστηκε σε λογαριασμούς του εξωτερικού:

Τι ισχύει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει γίνει συχνά στόχος για δήθεν ακατάλληλες συμπεριφορές προς παιδιά. Ωστόσο πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμία βάση.

Αναζητώντας μέσω Google άλλα βίντεο, χρησιμοποιήσαμε τη φράση “Let me tell you a secret Don’t tell your mom what I told you” (χωρίς το “you are one SEXY kid“), για να βρούμε που αλλού έχει αναρτηθεί.

Το εντοπίσαμε στο TikTok και αυτή τη φορά έχει αφαιρεθεί η φράση “you are one SEXY kid” και έχει τοποθετηθεί ηχητικό όπου δήθεν ακούγεται ο Τζο Μπάιντεν να μυρίζει το παιδί. Αυτό όμως που μας είναι χρήσιμο από αυτό το βίντεο, είναι η περιγραφή “so I met the president of the United States today“.

Πληκτρολογήσαμε στην μπάρα αναζήτησης του TikTok τη συγκεκριμένη φράση και το πρώτο αποτέλεσμα ήταν αυτό της δημιουργού του βίντεο:

To βίντεο δημιουργήθηκε από τη χρήστρια “saucedofamily” που είναι και η μητέρα του παιδιού, στις 9/6/2023 και δείχνει σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο. Σε κανένα σημείο του βίντεο δεν ακούγεται ο Τζο Μπάιντεν να μιλάει απρεπώς στο παιδί, ή να το “μυρίζει”.

Συμπέρασμα

Το βίντεο έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία. Στο αρχικό βίντεο που ανέβασε η μητέρα, δεν ακούγεται ο Τζο Μπάιντεν να μιλάει απρεπώς στο παιδί της.