Fake news από Βελόπουλο για τα γεγονότα στην Κύπρο

You are currently viewing Fake news από Βελόπουλο για τα γεγονότα στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, Κυριάκος Βελόπουλος, εμφάνισε στο προφίλ του στο Twitter, ένα βίντεο με τον ισχυρισμό πως δείχνει αλλοδαπούς να κρατάνε πέτρες και ξύλα στην Κύπρο.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν εικόνες μόνο Κυπρίων και όχι εικόνες σαν και… αυτές ;Εδώ βλέπουμε στα χέρια πέτρες ξύλα και άλλα “οικοδομικά” υλικά!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το βίντεο έχει τραβηχτεί στο Τελ Αβίβ και δείχνει συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών από την Ερυθραία.

Ακολουθεί το βίντεο που παρουσίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος (ανεβασμένο στον λογαριασμό μας στο Twitter για να μη χαθεί):

Αναζητώντας την πηγή του βίντεο, εστιάσαμε στο λογότυπο “INTELLI NEWS”, πάνω δεξιά. Πρόκειται για άτομο ή άτομα που διαχειρίζονται λογαριασμούς με αυτό το λογότυπο στο TikTok και στο Telegram. Πρόκειται για κανάλια που γράφουν στη ρωσική γλώσσα και σύμφωνα με την περιγραφή, μεταδίδουν υλικό από το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή.

Το αρχικό κείμενο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά με Google Translate

Βρήκαμε το βίντεο (αρχειοθετημένο λινκ) στο κανάλι τους στο Telegram, συνοδευόμενο από μια σειρά άλλων βίντεο και με την επιγραφή πως δείχνει επεισόδια και συμπλοκές στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Στην περιγραφή του βίντεο διαβάζουμε: Беспорядки в Тель Авиве продолжаются, που σημαίνει: Οι ταραχές στο Τελ Αβίβ συνεχίζονται

Χθες (2/9) σημειώθηκαν συμπλοκές στο Τελ Αβίβ, μεταξύ μεταναστών που προέρχονται από την Ερυθραία. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της κυβέρνησης της Ερυθραίας.

Times of Israel

Συμπέρασμα

Το βίντεο προέρχεται από συγκρούσεις μεταναστών από την Ερυθραία στο Τελ Αβίβ και δεν σχετίζεται με τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο.