Παραπληροφόρηση για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο Ανεσί της Γαλλίας

You are currently viewing Παραπληροφόρηση για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο Ανεσί της Γαλλίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο δράστης που μαχαίρωσε τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες στη γαλλική πόλη Ανεσί, είναι μουσουλμάνος και ονομάζεται Mohammad Salouan ή Selwan Madj. Αυτό ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις διαθέσιμες έως τώρα πληροφορίες.

Παραδείγματα του ισχυρισμού:

Τι ισχύει

Στις 8 Ιουνίου 2023, έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά ηλικίας από 22 έως 36 μηνών, τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις. Συνελήφθη και κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκαν στον 31 ετών Σύρο πρόσφυγα. Η Εισαγγελέας ανακοίνωσε πως τα θύματα πλέον δεν κινδυνεύουν αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο κοντά στην Γκρενόμπλ.

Ο ύποπτος, ονόματι Αμπνταλμασίχ Χ., εξετάστηκε από ψυχιάτρους που έκριναν ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει κατηγορίες. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα αλλά έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως στη διάρκεια της επίθεσης φώναζε τα ονόματα της γυναίκας και της κόρης του καθώς και του Ιησού Χριστού. Γεννημένος το 1991, έφθασε τον περασμένο Οκτώβριο σ’ αυτή την ειρηνική πόλη της Άνω Σαβοΐας, στην καρδιά των Άλπεων. Δεν ήταν γνωστός από καμιά υπηρεσία πληροφοριών και δεν είχε γνωστά ψυχιατρικά προηγούμενα.

Είναι γνωστό γι’ αυτόν ότι είναι πιθανότατα χριστιανός, ότι έχει ένα παιδί τριών ετών και ότι πήρε διαζύγιο πέρυσι έπειτα από χρόνια οικογενειακής ζωής. Η πρώην σύζυγός του είναι πρόσφυγας από τη Συρία, όπως και ο ίδιος. Σύμφωνα με τις Αρχές, τα κίνητρα της επίθεσης δεν σχετίζονται με τρομοκρατική ενέργεια.

Συμπέρασμα

Συνεπώς, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τα κίνητρα του δράστη δεν σχετίζονται με τρομοκρατική επίθεση.