Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν δήλωσε πως «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία»

You are currently viewing Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν δήλωσε πως «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία»

Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, υποστηρίζουν πως ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει «η Βίβλος είναι λάθος» και «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία». Αυτό όμως δεν ισχύει.

Για παράδειγμα, το είδαμε στο lumi-news.gr, triklopodia.gr, καθώς και στο Telegram.

Τα άρθρα αναφέρουν:

Ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει «η Βίβλος είναι λάθος» και «η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία»
Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε τους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας ως «άδικους» σε συνέντευξή του στο Associated Press, δηλώνοντας ότι η Αγία Γραφή κάνει λάθος να καταδικάζει το γκέι σεξ ως «αμαρτία».
Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Θεός άλλαξε γνώμη και δεν θεωρεί τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις αμαρτωλές. Εδώ γελάμε βέβαια, αλλά μήπως τελικά κάτι τέτοιες δηλώσεις είναι ο τρόπος για να ξυπνήσουν κάποια πρόβατα;; Μήπως είναι μια προσπάθεια αποδόμησης του ίδιου του θεσμού του Βατικανού στα μάτια του κόσμου;;; Τα συμπεράσματα δικά σας..

Τι ισχύει

Τα ανωτέρω άρθρα, παραθέτουν ως πηγή την ιστοσελίδα Infobae, στην οποία διαβάζουμε (στα ισπανικά και κατόπιν Google Translate στα αγγλικά), πως ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε κριτική στους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία και δήλωσε πως δεν είναι έγκλημα. Χρησιμοποιώντας στο Google τη φράση “being homosexual is not a crime pope francis”, διαπιστώνουμε πως πράγματι, στις 25 Ιανουαρίου 2023, ο Πάπας Φραγκίσκος παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Associated Press, όπου δήλωσε για την ομοφυλοφιλία:

“Δεν είναι έγκλημα. Ναι, αλλά είναι αμαρτία. Ωραία, αλλά πρώτα ας διακρίνουμε μια αμαρτία από ένα έγκλημα.”

Σε κανένα άλλο σημείο της συνέντευξής του, δεν διατύπωσε τον ισχυρισμό πως η ομοφυλοφιλία, δεν είναι αμαρτία, ή πως η Βίβλος είναι λάθος.

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος, ουδέποτε ισχυρίστηκε πως η ομοφυλοφιλία, δεν είναι αμαρτία, ή πως η Βίβλος είναι λάθος.

Ενημέρωση άρθρου, 9/2/2023:

Ο Πάπας Φραγκίσκος ερωτήθηκε από το Outreach, να εξηγήσει τι εννοούσε στη συνέντευξή του, διότι ορισμένοι κατάλαβαν πως υπονοεί ότι η ομοφυλοφιλία, δεν είναι αμαρτία. Ο Πάπας απάντησε με επιστολή της 27ης Ιανουαρίου, στην οποία δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Όταν είπα ότι είναι αμαρτία, απλώς αναφέρθηκα στην καθολική ηθική διδασκαλία, η οποία λέει ότι κάθε σεξουαλική πράξη έξω του γάμου είναι αμαρτία.”