Το Τάγμα Αζόφ δε δουλεύει για το “Μεγάλο Ισραήλ”

You are currently viewing Το Τάγμα Αζόφ δε δουλεύει για το “Μεγάλο Ισραήλ”

Με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ουκρανικού Τάγματος Αζόφ στο Ισραήλ, κυκλοφόρησαν άρθρα με τίτλο “Και το Αζόφ δουλεύει για το Μεγάλο Ισραήλ!!”

Στο dimpernews.com, katohika.gr, διαβάζουμε:

Και το Αζόφ δουλεύει για το Μεγάλο Ισραήλ!!
Η θεία Πρόνοια δεν επέτρεψε να σιωνιστικοποιηθεί η Πόλη της Παναγίας η Μαριούπολη.. Xαίρε Μαρία Χαίρε Μαριούπολη!! Και το Αζόφ δουλεύει για το Μεγάλο Ισραήλ!!!
ΠΡΟΚΛΗΣΗ Azov-ίτες πήγαν στο Ισραήλ και δήλωσαν ”η Μαριούπολη είναι η Massada μας”. Δόγμα καθεστώτος Κιέβου: Η Ουκρανία θα γίνει το μεγάλο Ισραήλ και η Μαριούπολη (Πόλη της Μαρίας -Παναγίας) είναι η Massada μας.. Xαίρε Μαρία Χαίρε Μαριούπολη!!
Μια αντιπροσωπεία του Τάγματος Azov αυτούς πήγε στο Ισραήλ και συναντήθηκε με εφέδρους κι υπευθύνους της Tsahal. Επικεφαλής της ο αξιωματικός της Azov ο Ilya Samoilenko ένας από τους ηττημένους του Azovstal μαζί του Yuliya Fedosyuk, της Ένωσης οικογενειών υπερασπιστών του Azovstal, που αιχμαλωτίστηκε από Ρώσους κι απελευθερώθηκε κατά την ανταλλαγή.

Η συνέχεια εδώ.

Τι ισχύει

Στις 15/12/2022, αντιπροσωπεία του Τάγματος Αζόφ, επισκέφτηκε το Ισραήλ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter. Η αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον Ilya Samoilenko και την Yulia Fedosyuk.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Telegram, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη βουλευτή Naama Lazimi, του εργατικού κόμματος. Μίλησαν για τα εγκλήματα πολέμου του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη και τη ρωσική προπαγάνδα εναντίον του Τάγματος Αζόφ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα Ουκρανών αιχμαλώτων του Τάγματος Αζόφ, η υπεράσπιση του Άζοφσταλ, αλλά και η επιρροή της ρωσικής προπαγάνδας στην κοινή γνώμη του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, η επίσκεψη ήταν πρωτοβουλία του οργανισμού, Ισραηλινοί Φίλοι της Ουκρανίας, με την υποστήριξη της Ουκρανικής Πρεσβείας στο Ισραήλ και το Ίδρυμα Nadav.

Ο Samoilenko και ο Fedosyuk συναντήθηκαν επίσης με εφέδρους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), συνάντησαν Ουκρανούς μέλη τους και συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των στρατιωτικών της Ουκρανίας και του Ισραήλ. Τέλος, επισκέφτηκαν την Μασάντα, παραλληλίζοντας την άμυνα των Εβραίων, εναντίον της Ρώμης το 73 μ.Χ., με την άμυνα των Ουκρανών, εναντίον των Ρώσων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, το Τάγμα Αζόφ, “δουλεύει για το Μεγάλο Ισραήλ”. Το “Μεγάλο Ισραήλ”, είναι μια αλυτρωτική αντίληψη, που συναντάται σε ακροδεξιούς κύκλους, εντός της χώρας και δεν αποτελεί επίσημη θέση του Ισραηλινού Κράτους.

Κατά τις επαφές τις αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στο “Μεγάλο Ισραήλ”, ούτε υπήρξε συνάντηση με άτομα που υποστηρίζουν αυτές τις θέσεις. Η ιδέα πως σχεδιάζεται ή επίκειται η δημιουργία του “Μεγάλου Ισραήλ”, χρησιμοποιείται στα πλαίσια αντισημιτικών ιδεολογιών, που εμφανίζονται σε άλλες χώρες.

Συμπέρασμα

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Τάγματος Αζόφ στο Ισραήλ, δε συνδέεται με ακραίους κύκλους που υποστηρίζουν την ιδέα του “Μεγάλου Ισραήλ”. Το Τάγμα Αζόφ και η Ουκρανία σαν κράτος, ουδέποτε έχουν επικροτήσει ή στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο, τη δημιουργία του “Μεγάλου Ισραήλ”.