Η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση ΔΕΝ είναι αδερφή του τρομοκράτη Τσουτσουβή

You are currently viewing Η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση ΔΕΝ είναι αδερφή του τρομοκράτη Τσουτσουβή

Σύμφωνα με ένα meme που κυκλοφορεί στο Facebook και έχει γίνει viral, η πρώην σύζυγος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, είναι αδερφή του τρομοκράτη Χρήστου Τσουτσουβή που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς το 1985.

Τι ισχύει;

Ο Χρήστος Τσουτσουβής υπήρξε στέλεχος ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η «Αντικρατική Πάλη». Στις 15 Μαΐου 1985, ο Τσουτσουβής σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στου Γκύζη. Πριν πέσει νεκρός ο ίδιος, σκότωσε τρεις αστυνομικούς (Γιώργο Δουγένη, Bασίλη Μπούρα, Γιώργο Γεωργίου).

Ο ισχυρισμός πως η πρώην σύζυγος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, είναι αδερφή του Τσουτσουβή, ξεκίνησε από την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter με ημερομηνία 6/6/2019.

Στην πραγματικότητα όμως, το όνομα της πρώην συζύγου του κ. Βούτση δεν είναι “Τσουτσουβή”, αλλά Σοφία Βογιατζή.

Οι μοναδικές αναφορές στον ισχυρισμό που θέλει την πρώην σύζυγο του κ. Βούτση να είναι αδερφή του Χρήστου Τσουτσουβή, βρίσκονται μόνο στο meme που έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, δεν προκύπτει από κανένα δημοσίευμα που κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο, και δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό.

Επιπλέον, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο για θέματα τύπου και ενημέρωσης του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής, κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως ο ισχυρισμός ότι η πρώην σύζυγος του κ. Βούτση είναι αδερφή του Τσουτσουβή, είναι απόλυτα ψευδής.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός ότι “η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση είναι αδερφή του τρομοκράτη Τσουτσουβή” είναι ψευδής και καταρρίπτεται.