Συνεργάτης των Ναζί ο παππούς του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά;

You are currently viewing Συνεργάτης των Ναζί ο παππούς του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά;

Είναι αλήθεια πως ο παππούς του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ήταν συνεργάτης των Ναζί, όπως προκύπτει από σχετική φωτογραφία;

Στο pentapostagma.grmagnesia247.gr κτλ και katohika.grtriklopodia.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Αρχική πηγή της είδησης, φαίνεται να είναι άρθρο στο iokh.gr (11/6/2016 – έχει κατέβει), καθώς και σχετικό δημοσίευμα στο makeleio.gr (13/6/2016 – που επικαλείται το iokh.gr), αλλά και το παρακάτω πρωτοσέλιδο του “Μακελειού”, με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, το Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα κάνει χρήση των νόμιμων μέτρων ως απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» με θέμα τον παππού του Νίκου Κοτζιά:

“Μετά από σειρά άθλιων αποτυχημένων προσπαθειών που στοχεύουν να πλήξουν το πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, αποκαλύφθηκε, σήμερα, ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας αναπαράγοντας τις αθλιότητες των Τσάμηδων.

Το προσβλητικό και ψευδές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» επιχειρεί με χοντροειδέστατο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών που αποκάλυψε και εξέθεσε δημόσια τη συνεργασία των Τσάμηδων με τους ναζιστές και φασίστες κατακτητές. Το άθλιο δημοσίευμα προσβάλει κατάφωρα και σπιλώνει τη μνήμη του παππού του κ. Νίκου Κοτζιά, Ανδρόνικου Κοτζιά, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το Μεταξικό Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Κοτζιά.

Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της χυδαίας αυτής επιχείρησης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Υπουργού Εξωτερικών και προσβολής της μνήμης του Ανδρόνικου Κοτζιά.”

Οι σχετικές φήμες για το παππού του Νίκου Κοτζιά, φαίνεται να ξεκίνησαν από αλβανικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου του 2016, μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αλβανία. Ορισμένα από αυτά, έχουν πλέον κατέβει.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” με ημερομηνία 9/12/1951, μαθαίνουμε πως ο Κώστας Κοτζιάς που σύμφωνα με τα άρθρα που εξετάζουμε, παρουσιάστηκε ως πατέρας του Νίκου Κοτζιά, είχε τρια παιδιά. Μια θυγατέρα που δεν κατονομάζεται και δυο γιους, τον Παναγιώτη και το Γεώργιο. Κανείς εξ αυτών δεν είχε γιο με το όνομα Νίκος. Ο Υπουργός Εξωτερικών γεννήθηκε το 1950 και ο πατέρας του λεγόταν Ανδρόνικος.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως ο παππούς του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ήταν ο Κώστας Κοτζιάς που φέρεται να ήταν συνεργάτης των Ναζί, δεν ισχύουν και καταρρίπτονται.