Ο ανύπαρκτος Βαγγέλης Μερισιώτης εξακολουθεί να “στοιχειώνει” το Facebook

Υπάρχει μια εικόνα που στοιχειώνει το ελληνικό Facebook τα τελευταία χρόνια και αναφέρει πως ένας νέος άνθρωπος με το όνομα Βαγγέλης Μερισιώτης, χρειάζεται 40 φιάλες αίματος επειδή πρέπει να κάνει μεταμόσχευση ήπατος και έχει μία με δύο εβδομάδες ζωής,

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε αυτή η ανάρτηση στο Facebook, με εκατοντάδες κοινοποιήσεις:

Όπως διαβάζουμε στα Ελληνικά Hoaxes, η ιστορία του Βαγγέλη Μερισιώτη, κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο από το 2009.

«Από τις αρχές του έτους κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του Διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δίχως να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση… Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν…», λέει στην «Ε» ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει:

«Είναι εμφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες».

Ο κ. Σταθόπουλος κάνει έκκληση προς τους αποδέκτες του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή της είδησης να μην τη λαμβάνουν στα σοβαρά καθώς είναι απάτη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΡΙΣΙΩΤΗΣ

One thought on “Ο ανύπαρκτος Βαγγέλης Μερισιώτης εξακολουθεί να “στοιχειώνει” το Facebook

  1. “έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν”…..το οτι υπαρχουν νοσοκομεια που σε περιπτωσεις πχ καλοκαιριου δεν εχουν σταγονα αιμα την εχει σκεφτει αυτη την πιθανοτητα? σαν να λεει, μην δινετε αλλο αιμα, υπαρχει αφθονο στο νοσοκομειο. δεν πειραζει, ας κανει λιγο την παπια μπας και ξεκινησει κοσμος να δινει, γιατι μονο σε αναγκες δινουν καποιοι και αυτο μονο οταν κινδυνευει η ζωη συγγενη τους.

Comments are closed.