Ο ανύπαρκτος Βαγγέλης Μερισιώτης εξακολουθεί να “στοιχειώνει” το Facebook

You are currently viewing Ο ανύπαρκτος Βαγγέλης Μερισιώτης εξακολουθεί να “στοιχειώνει” το Facebook

Υπάρχει μια εικόνα που στοιχειώνει το ελληνικό Facebook τα τελευταία χρόνια και αναφέρει πως ένας νέος άνθρωπος με το όνομα Βαγγέλης Μερισιώτης, χρειάζεται 40 φιάλες αίματος επειδή πρέπει να κάνει μεταμόσχευση ήπατος και έχει μία με δύο εβδομάδες ζωής,

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε αυτή η ανάρτηση στο Facebook, με εκατοντάδες κοινοποιήσεις:

Όπως διαβάζουμε στα Ελληνικά Hoaxes, η ιστορία του Βαγγέλη Μερισιώτη, κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο από το 2009.

«Από τις αρχές του έτους κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του Διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δίχως να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση… Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν…», λέει στην «Ε» ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει:

«Είναι εμφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες».

Ο κ. Σταθόπουλος κάνει έκκληση προς τους αποδέκτες του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή της είδησης να μην τη λαμβάνουν στα σοβαρά καθώς είναι απάτη.

http://ellinikahoaxes.gr/2013/05/17/%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83/