Ομοιοπαθητικός, προσφέρει θεραπεία μέσω selfie…

You are currently viewing Ομοιοπαθητικός, προσφέρει θεραπεία μέσω selfie…

Η περίπτωση της γιατρού που θα αναφερθούμε στο παρόν άρθρο, φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο ψευδοεπιστημονισμού. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό όνομα στο χώρο των εναλλακτικών “θεραπειών” που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ομοιοπαθητική, το βιοσυντονισμό και τις “ενεργειακές θεραπείες”. Το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από καταστροφικό.

Ο λόγος για τη κα Κορίνα Λυμνιούδη, που διατηρεί ιατρείο στη Χίο.

Η κα Λυμνιούδη, υπέπεσε για πρώτη φορά στην αντίληψη μας, πριν μερικούς μήνες, όταν ισχυρίστηκε πως θεράπευσε νήπιο που εμφάνισε δηλητηρίαση από υδράργυρο που υπήρχε σε εμβόλιο, χορηγώντας το ομοιοπαθητικό φάρμακο Μερκούριους.

Ο ισχυρισμός της “γιατρού” όμως, καταρρίφθηκε πανηγυρικά από τον παιδίατρο Αντώνιο Δαρζέντα, ο οποίος εξέθεσε τον απαράδεκτο ισχυρισμό της κας Λυμνιούδη με μια ανάρτηση στο facebook.

Για την ιστορία, κανένα παιδικό εμβόλιο στην Ελλάδα δεν περιέχει υδράργυρο (θειομερσάλη), εκτός από ορισμένα εμβόλια γρίπης σε συσκευασίες πολλαπλών δόσεων. Καμία έγκυρη επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει συσχέτιση μεταξύ της θειομερσάλης στα παλιά εμβόλια και του αυτισμού. Περισσότερα εδώ.

Θεραπεύοντας εξ αποστάσεως

Η κα Λυμνιούδη, εκτός από ομοιοπαθητικός, είναι και βιοσυντονίστρια. Με πρόσφατη ανάρτησή της στο facebook, υποστηρίζει πως “γίνεται θεραπεία στο μηχάνημα (βιοσυντονισμού) εξ αποστάσεως – μέσω φωτογραφίας ή μέσω δείγματος αίματος!

Ο βιοσυντονισμός είναι μια εναλλακτική (δλδ μη αναγνωρισμένη), μέθοδος θεραπείας, που υποστηρίζει πως η χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες.

Κατά τη συμβατική επιστημονική θεώρηση, ο Βιοσυντονισμός είναι μια ακόμη ψευδοεπιστήμη που μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια εκ του σύνεγγυς, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως, μέσω φωτογραφίας ή δείγματος αίματος. Ενδεικτικά, ο βιοσυντονισμός υποτίθεται ότι δουλεύει με τη χρήση συσκευών που είτε είναι πολύ κοντά, είτε ακουμπούν το σώμα, για να ανιχνεύσουν μια ποικιλία από ασθένειες και να τις θεραπεύσουν. Επομένως, η κα Λυμνιούδη ανήγαγε τη ψευδοεπιστήμη του βιοσυντονισμού σε άλλο επίπεδο, υποστηρίζοντας πως μπορεί να θεραπεύσει εξ αποστάσεως!

Πριν κλείσουμε, ας δούμε μερικές ακόμη αναρτήσεις της κας Λυμνιούδη, όπου ενημερωνόμαστε για μαγικά ραβδιά και φυλακτά, βιβλιοθεραπεία, θεραπεία αυτισμού με ύπνωση και last but not least, ομαδικές συνεδρίες υλοποίησης πλούτου!

Εάν μετά από όλα τα ανωτέρω, θεωρείτε πως οι “εναλλακτικές” μέθοδοι της κας Λυμνιούδη μπορούν να σας θεραπεύσουν, δεν έχετε παρά να τραβήξετε μια selfie με το κινητό σας και να της την στείλετε…

Αντί Επιλόγου, ένα σχετικό βίντεο από τον The Mad Scientist: