Θαυματουργό ποτό (ΔΕΝ) σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

You are currently viewing Θαυματουργό ποτό (ΔΕΝ) σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!

Είναι αλήθεια πως ο κ. Seto είχε καρκίνο του πνεύμονα και θεραπεύτηκε από ένα ποτό που του σύστησε Κινέζος βοτανολόγος;

 

Στο nataleme.gr, tromaktiko.blogspot.gr πρόσφατα και στο dikaiologitika.grattikanea.blogspot.grcrashonline.gr κτλ, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η ιστορία του κ. Seto που θεράπευσε το καρκίνο του με χυμό παντζαριού, μήλου και καρότου, κυκλοφορεί από το 2012, μέσα από μια σειρά άρθρων, κυρίως σε ιστοσελίδες που προωθούν τον “ολιστικό” τρόπο ζωής.

Ο χυμός του “κ. Seto”, βασίζεται στη διαβόητη δίαιτα Gerson που υποτίθεται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτοξινώνει τον οργανισμό (για το μύθο της αποτοξίνωσης, δείτε εδώ) και στο χυμό του Rudolf Breuss που υποτίθεται πως θεράπευε το καρκίνο με χυμό παντζαριών, καρότου, σελινόριζας και πατάτας, μέσα σε 42 ημέρες, κάτι το οποίο είναι ψευδές.

Τα παντζάρια δεν θεραπεύουν και δε προλαμβάνουν το καρκίνο και το ίδιο ισχύει για το καρότο. Υπάρχουν ενδείξεις πως τα φλαβονοειδή του μήλου, μπορεί να έχουν προληπτική δράση ενάντια στο καρκίνο, αλλά δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα.

Εν κατακλείδι, ο χυμός που θεραπεύει το καρκίνο, είναι μια ακόμη ανυπόστατη ιστορία που μας έρχεται από το εξωτερικό και δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα.