H “γιατρός” που θεραπεύει μέσω selfie ζητά βοήθεια επειδή “μίλησε για τα εμβόλια”, αλλά ποιος θα βοηθήσει εμάς από τα ψέμματά της;

You are currently viewing H “γιατρός” που θεραπεύει μέσω selfie ζητά βοήθεια επειδή “μίλησε για τα εμβόλια”, αλλά ποιος θα βοηθήσει εμάς από τα ψέμματά της;
Syringe and Ampoule --- Image by © Radius Images/Corbis

Είναι αλήθεια πως στην αναζήτηση “εναλλακτικών θεραπευτών” η κα Κορίνα Λυμνιούδη, πρώην γιατρός, νύν ομοιοπαθητικός και διοργανώτρια “αφυπνισμένων” σεμιναρίων, κατέχει περίοπτη θέση στο “πάνθεον” των εγχώριων ψευδοεπιστημόνων. Το τελευταίο της κατόρθωμα είναι η δημόσια επίκληση σε γνωστούς και φίλους για υπεράσπιση στο πόλεμο που δέχεται για όσα έχει πει κατά των εμβολίων και τη στοχοποίησή της από… ξέρετε ποιους.

Και μερικά χαρακτηριστικά σχόλια κάτω από την ίδια ανάρτηση…

Η κα Λυμνιούδη (η οποία έχει χάσει την ιατρική της άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου), φρόντισε να δημοσιεύσει το μανιφέστο της (που αφορά αυτό το άρθρο) στις μεγαλύτερες αντιεμβολιαστικές ομάδες.

Ας θυμηθούμε που είναι η κα Κορίνα Λυμνιούδη

Η κα Λυμνιούδη, υπέπεσε για πρώτη φορά στην αντίληψη μας, πριν 1,5 χρόνο, όταν ισχυρίστηκε πως θεράπευσε νήπιο που εμφάνισε δηλητηρίαση από υδράργυρο που υπήρχε σε εμβόλιο, χορηγώντας το ομοιοπαθητικό φάρμακο Μερκούριους. Φυσικά επρόκειτο για προσπάθεια παραπλάνησης.

Ο ισχυρισμός της «γιατρού», καταρρίφθηκε πανηγυρικά από τον παιδίατρο Αντώνιο Δαρζέντα, ο οποίος εξέθεσε τον απαράδεκτο ισχυρισμό της κας Λυμνιούδη με μια ανάρτηση στο facebook.

Λίγο αργότερα θα τη δούμε να προσφέρει θεραπεία μέσω φωτογραφίας (μάλλον selfie κατά προτίμηση) υποστηρίζοντας  πως «γίνεται θεραπεία στο μηχάνημα (βιοσυντονισμού) εξ αποστάσεως – μέσω φωτογραφίας ή μέσω δείγματος αίματος!»

Πιο πρόσφατα, ανακαλύψαμε μια σελίδα στο Facebook, που αντιστοιχεί σε ιστοσελίδα που πραγματώνει σεμινάρια και διαλογισμούς αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, με την υπόσχεση αποκόμισης χρημάτων από αυτή τη διαδικασία, στα οποία συμμετέχει η κα Λυμνιούδη με τον υπόδικο στις ΗΠΑ πρώην συνεργάτη του Αρτέμη Σώρρα, Εμμανουήλ Λαμπράκη.

 

Και φτάνουμε στο σήμερα

Η κ. Λυμνιούδη δε φτάνει που πιάστηκε να λέει ψέμματα πως θεράπευσε μωρό δηλητηριασμένο από υδράργυρο έπειτα από εμβολιασμό, στο μανιφέστο της υποστηρίζει πως “Τον πολεμο τον ξεκινησαν επειδη εβγαλα περιστατικο στο οποιο ανετρεψα αυτισμο μεσω αντιδοτησης εμβολιου πραγμα που αποδικνυει ουσιαστικα τι το εμβολιο δημιουργουσε τον αυτισμο.” Με λίγα λόγια, η κα Λυμνιούδη, που υπόσχεται θεραπείες μέσω selfie και χρήματα μέσω υπνωτισμού, υποστηρίζει πως πέτυχε αυτό που δεν έχει καταφέρει σύσσωμη η ιατρική κοινότητα, δηλαδή να θεραπεύσει τον αυτισμό (ο οποίος στους κύκλους των αντιεμβολιαστών προκαλείται από τα εμβόλια – κάτι που φυσικά δεν ισχύει).

Αυτό που ακολουθει στη συνέχεια του “μανιφέστου”, είναι ένας συνδυασμός συνωμοσιολογίας  “Ο κυριος που γραφει το παραπανω αρθρο εχω ακουσει οτι πληρωνεται απο το συστημα“, με μπόλικη από fake news. Ακόμη και τα ονόματα των γιατρών που υποτίθεται ότι προέβησαν σε αποκαλύψεις για τα εμβόλια είναι λάθος (Bill Tomsom αντί William Thompson), ενώ οι “αποκαλύψεις περί μεγαλύτερης συχνότητας αυτισμού κατά 340%(!) σε εμβολιασμένα έναντι ανεμβολίαστων παιδιών (για την ακρίβεια, 340% αυξημένος κίνδυνος αυτισμού σε παιδιά αφροαμερικανικής καταγωγής που έλαβαν το MMR), είναι καθόλα ψευδής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια έρευνα που κρίθηκε δόλια και ανακλήθηκε από το περιοδικό που είχε δημοσιευτεί. Όλες οι ανωτέρω πληροφορίες που μας παραθέτει η κα Λυμνιούδη για να μας “αφυπνίσει” για τους κινδύνους των εμβολίων, προέρχονται από το ντοκιμαντέρ VAXXED, το οποίο έχουμε αναλύσει εκτενώς εδώ.

Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος θα σώσει τη κα Λυμνιούδη από το πόλεμο που (δεν) δέχεται για αυτά που έχει πει για τα εμβόλια, αλλά ποιος θα σώσει όλους τους υπόλοιπους από τα ψέμματά της.