Η καταδίκη Γερμανίδας πολιτικού δεν αφορά στατιστικές που δημοσίευσε και που φέρεται να δείχνουν ότι οι Αφγανοί διαπράττουν περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις

You are currently viewing Η καταδίκη Γερμανίδας πολιτικού δεν αφορά στατιστικές που δημοσίευσε και που φέρεται να δείχνουν ότι οι Αφγανοί διαπράττουν περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η Γερμανίδα πολιτικός του AFD, Marie-Therese Kaiser καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο €6.000. Το έγκλημά της; Δημοσίευσε στατιστικές που δείχνουν ότι οι Αφγανοί λαθρομετανάστες διαπράττουν περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Marie-Therese Kaiser καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με βάση το Γερμανικό Ποινικό Κώδικα και όχι επειδή δημοσίευσε στατιστικές που δείχνουν ότι οι Αφγανοί διαπράττουν περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Το είδαμε στο bankingnews.gr, newsfire.gr, conserva.gr, enternow.gr. Ο ισχυρισμός κυκλοφόρησε και στο X και αναπαράχθηκε από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Τι ισχύει

Η πολιτικός Marie-Therese Kaiser, ανήκει στο “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ένα λαϊκιστικό, εθνικιστικό και συντηρητικό πολιτικό κόμμα στη Γερμανία. Χαρακτηρίζεται από ευρωσκεπτικισμό και αντιμεταναστευτική ρητορική.

Ο ισχυρισμός πως καταδικάστηκε επειδή κοινοποίησε στατιστικές που δείχνουν πως οι Αφγανοί μετανάστες κατέχουν δυσανάλογο ποσοστό διάπραξης σεξουαλικών επιθέσεων, απέκτησε μεγαλύτερη απήχηση όταν αναδημοσιεύτηκε από τον Ίλον Μασκ. Στην αναδημοσίευσή του, ο Μασκ ρωτά εάν όντως της επιβλήθηκε πρόστιμο για την παρουσίαση επίσημων στατιστικών στοιχείων και εάν υπάρχουν ανακρίβειες σε αυτά που είπε.

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η Marie-Therese Kaiser καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους από περιφερειακό δικαστήριο του Verden στην Κάτω Σαξονία και της επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ (60 ευρώ ημερησίως για 100 ημέρες).

Σε μια ανάρτηση στο Facebook το 2021, η Kaiser συνέδεσε το τοπικό προσωπικό των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) στο Αφγανιστάν με συμμορίες βιαστών. Πρόκειται για Αφγανούς πολίτες που βοήθησαν το Γερμανικό Στρατό σε δευτερεύοντα καθήκοντα, όπως μεταφραστές. Αφορμή της ανάρτησης ήταν η δήλωση του Δήμαρχου του Αμβούργου Peter Tschentscher (του SPD), ο οποίος είχε υποστηρίξει τη διευκόλυνση υποδοχής 200 συνεργατών της Bundeswehr που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο στο Αφγανιστάν, εξαιτίας της επικράτησης των Ταλιμπάν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Kaiser υποκίνησε σε μίσος εναντίον αυτών των ανθρώπων και επιτέθηκε στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους. “Όποιος επιτίθεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να επικαλεστεί την ελευθερία έκφρασης“, δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής. Η Kaiser καταδικάστηκε στα πλαίσια του Άρθρου 130 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινές για υποκίνηση μίσους.

Συμπέρασμα

Η Marie-Therese Kaiser καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με βάση το Γερμανικό Ποινικό Κώδικα και όχι επειδή δημοσίευσε στατιστικές που δείχνουν ότι οι Αφγανοί διαπράττουν περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία.