Δεν ισχύει πως στη Γαλλία επιβάλλουν 45.000 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια φυλακή για κριτική στα εμβόλια mRNA

You are currently viewing Δεν ισχύει πως στη Γαλλία επιβάλλουν 45.000 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια φυλακή για κριτική στα εμβόλια mRNA

Μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και Κύπρο είχε ο ισχυρισμός πως θα θεωρείται ποινικό αδίκημα στη Γαλλία η κριτική στα εμβόλια mRNA, και αυτό θα μπορούσε να κλείσει στη φυλακή τους επικριτές.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Γαλλία 45.000 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια φυλακή για κριτική στα mRNA εμβόλια

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το νομοσχέδιο στοχεύει στην προστασία των πολιτών από παραπληροφόρηση σχετικά με τις θεραπείες για την υγεία τους, αλλά δεν ποινικοποιεί συγκεκριμένα την κριτική στα εμβόλια mRNA. Στοχεύει στην απειλητική για την υγεία χειραγώγηση και επιρροή, επιτήδειων ατόμων εναντίον πολιτών.

Τι ισχύει

Οι αναρτήσεις στα ΜΚΔ και σε διάφορες ιστοσελίδες, βασίζουν τον ισχυρισμό σε αυστριακό δημοσίευμα της ιστοσελίδας tkp.at, στις 15/2/2024.

Ο σχετικός νόμος (για την ακρίβεια νομοσχέδιο), αναφέρεται στην προστασία των ατόμων από άλλα άτομα ή ομάδες, που εκμεταλλευόμενες την ελευθερία του λόγου, υπονομεύουν ή θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, μέσω χειραγώγησης. Όσοι με απατηλό τρόπο προκαλούν σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες, θα έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Με λίγα λόγια, ο νόμος στοχεύει εκείνους που παρασύρουν ασθενείς στο να εγκαταλείψουν την εγκεκριμένη επιστημονικά ιατρική τους φροντίδα, με την απατηλή υπόσχεση πως θα προφυλαχθεί η υγεία τους, ή θα θεραπευτούν.

Οι υπό εξέταση ισχυρισμοί επικαλούνται το Άρθρο 4 του νόμου:

Η παράγραφος 4 αναφέρει:

Όταν το κάλεσμα (σ.σ. για την αποφυγή εγκεκριμένης ιατρικής φροντίδας) που προβλέπεται στις δύο πρώτες παραγράφους ακολουθείται από αποτελέσματα (σ.σ. βλάβη), οι ποινές αυξάνονται σε τρία χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ.

Το Άρθρο 4 ορίζει ως αδίκημα την υποκίνηση για εγκατάλειψη ή αποφυγή θεραπευτικής ή προληπτικής ιατρικής περίθαλψης, όταν αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική ή ψυχική υγεία. Σε κανένα σημείο του κειμένου δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στα εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

Συμπέρασμα

Το νομοσχέδιο στοχεύει στην προστασία των πολιτών από παραπληροφόρηση σχετικά με τις θεραπείες για την υγεία τους, αλλά δεν ποινικοποιεί συγκεκριμένα την κριτική στα εμβόλια mRNA. Στοχεύει στην απειλητική για την υγεία χειραγώγηση και επιρροή, επιτήδειων ατόμων εναντίον πολιτών.