Ελλιπής πληροφόρηση για τον αριθμό ακολούθων φωτορεπόρτερ από τη Γάζα, σε σχέση με αυτούς του Αμερικανού προέδρου

You are currently viewing Ελλιπής πληροφόρηση για τον αριθμό ακολούθων φωτορεπόρτερ από τη Γάζα, σε σχέση με αυτούς του Αμερικανού προέδρου

Κυκλοφόρησε ισχυρισμός πως ένας Παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ από τη Γάζα έχει περισσότερους ακόλουθους στο Instagram σε σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο ισχυρισμός ωστόσο παρουσιάζεται με ελλιπές περιεχόμενο.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η αμήχανη στιγμή όπου περισσότεροι ακολουθούν έναν φωτορεπόρτερ από τη Γάζα, παρά τον πλανητάρχη…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Τζο Μπάιντεν έχει δυο λογαριασμούς στο Instagram. Τον προσωπικό με οριακά λιγότερους ακολούθους σε σχέση με τον Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ και τον επίσημο (ως πρόεδρος των ΗΠΑ), με περισσότερους. Ο ισχυρισμός στερείται περιεχομένου και είναι παραπλανητικός.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε στην Ελλάδα από τους δημοσιογράφους Ντίνα Βαγενά και Κώστα Βαξεβάνη. Κάνουν λόγο για τον Μοτάζ Αζάιζα, ένα δημοφιλή Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Αζάιζα, φέρεται να έχει περισσότερους ακόλουθους στο Instagram, σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Μοτάζ Αζάισα, διατηρεί λογαριασμό στο Instagram, με 17,4 εκατομμύρια ακόλουθους.

Από την άλλη, ο Αμερικανός πρόεδρος διατηρεί δυο λογαριασμούς στο Instagram. Έναν προσωπικό και έναν επίσημο, ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο προσωπικός λογαριασμός έχει 17,2 εκατομμύρια ακόλουθους, ενώ ο επίσημος έχει 19,3 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο προσωπικός λογαριασμός του Τζο Μπάιντεν
Ο επίσημος προεδρικός λογαριασμός του Τζο Μπάιντεν

Σε απόλυτους αριθμούς, ο Τζο Μπάιντεν έχει πάνω από 37 εκατομμύρια ακόλουθους, αν και θα πρέπει να θεωρήσουμε πως πολλοί εξ αυτών είναι τα ίδια άτομα.

Οι ηγέτες με τον μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων στο Instagram. Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην τρίτη θέση με πάνω από 37 εκατομμύρια ακόλουθους (στοιχεία μέχρι 1η Μαΐου 2023). Πηγή

Συμπέρασμα

Ο Τζο Μπάιντεν έχει δυο λογαριασμούς στο Instagram. Τον προσωπικό με οριακά λιγότερους ακολούθους σε σχέση με τον Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ και τον επίσημο (ως πρόεδρος των ΗΠΑ), με περισσότερους. Ο ισχυρισμός στερείται περιεχομένου και είναι παραπλανητικός.