Το Τέξας ΔΕΝ γίνεται η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει τον “αεροψεκασμό” για επηρεασμό του κλίματος

You are currently viewing Το Τέξας ΔΕΝ γίνεται η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει τον “αεροψεκασμό” για επηρεασμό του κλίματος

Αναρτήσεις αναφέρουν πως το Τέξας γίνεται η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει επίσημα τους χημικούς ψεκασμούς στην ατμόσφαιρα που γίνονται για να επηρεαστεί το κλίμα και κατ’ επέκταση η κλιματική αλλαγή.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Το Τέξας γίνεται η πρώτη πολιτεία που θα απαγορεύσει τον αεροψεκασμό για επηρεασμό του κλίματος; Ακόμη μια θεωρία συνωμοσίας, το ψέκασμα των ουρανών (& ανθρώπων), επαληθεύεται; Μήπως τα ακραία φαινόμενα οφείλονται σε πειράματα των συνωμοτών & όχι σε “κλιματική κρίση”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ισχυρισμός είναι παραπλανητικός διότι προέρχεται από συνωμοσιολόγους του εξωτερικού και αφορά μια καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απαγόρευση των αεροψεκασμών. Το ψήφισμα, εάν και όποτε παραδοθεί, δεν έχει καμία απολύτως δεσμευτική αξία για τις πολιτειακές αρχές.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός αναδημοσιεύτηκε από ανάρτηση στις 3/12/2023, στον λογαριασμό του Dr David Cartland στο Twitter, όπου έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Οι χρήστες της κοινότητας του Χ, επισήμαναν πως το λίνκ που παραθέτει, παραπέμπει σε ιστοσελίδα που με τη σειρά της παραπέμπει σε καμπάνια συλλογής υπογραφών. Το συγκεκριμένο άρθρο, φέρει ημερομηνία 20/1/2023.

Αρχικά, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενεί μεταξύ άλλων, συνωμοσιολογικά θέματα, όπως για UFO. Δεν ήταν ωστόσο η μοναδική που φιλοξένησε τον υπό εξέταση ισχυρισμό. Στις 19/1/2023, κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα thepeoplesvoice.com, που δημοσιεύει συστηματικά ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες. Έχουμε εξετάσει ξανά στο παρελθόν ισχυρισμούς που προέρχονται από αυτή την ιστοσελίδα.

Όσον αφορά την καμπάνια συλλογής υπογραφών για την παύση των αεροψεκασμών που ξεκίνησε στις αρχές του 2023, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 2.728 ηλεκτρονικές υπογραφές. Απευθύνεται στους βουλευτές στο Τέξας και “απαιτεί” την ψήφιση νομοθεσίας για την απαγόρευση των ψεκασμών. Το ψήφισμα, εάν και όποτε παραδοθεί, δεν έχει καμία δεσμευτική αξία για τις πολιτειακές αρχές.

Οι αεροψεκασμοί  (chemtrails) είναι μια θεωρία συνωμοσίας που ερμηνεύει το φαινόμενο των ιχνών συμπύκνωσης (contrails) (δηλαδή των λευκών ιχνών υδρατμών που αφήνουν τα αεροπλάνα σε μεγάλο υψόμετρο) ως μυστικά προγράμματα με χημικές και βιολογικές ουσίες που κατευθύνονται από κυβερνητικές υπηρεσίες και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τον καιρό, αλλά και τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην επιστημονική κοινότητα η θεωρία αυτή δεν έχει βάση καθώς όχι μόνο δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να τη στηρίζουν, αλλά είναι αποδεδειγμένο πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεωρία συνωμοσίας

Συμπέρασμα

Ο ισχυρισμός είναι παραπλανητικός διότι προέρχεται από συνωμοσιολόγους του εξωτερικού και αφορά μια καμπάνια συλλογής υπογραφών, για την απαγόρευση των αεροψεκασμών. Το ψήφισμα, εάν και όποτε παραδοθεί, δεν έχει καμία απολύτως δεσμευτική αξία για τις πολιτειακές αρχές.