Γνωστοί δημοσιογράφοι αναπαράγουν ψευδές βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν

You are currently viewing Γνωστοί δημοσιογράφοι αναπαράγουν ψευδές βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν

Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Ψάλτης και Μαρία Δεναξά, αναπαρήγαγαν ένα κατασκευασμένο βίντεο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται σε μια “άβολη” στιγμή:

Ο λογαριασμός “Πολυλογάς” στο Twitter, ανήκει στον δημοσιογράφο του REAL FM, Γιώργο Ψάλτη. Ο κ. Ψάλτης αναπαρήγαγε το παρακάτω βίντεο, νομίζοντας ότι είναι αληθινό:

Σε αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος ακούγεται να πέρδεται. Το αρχικό βίντεο που αναρτήθηκε από τον λογαριασμό Dr. Jebra Faushay, στις 8 Ιουλίου 2023 και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια θεάσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, το ηχητικό έχει προστεθεί ψηφιακά.

Στην πραγματικότητα, το βίντεο προέρχεται από συνέντευξη τύπου του Αμερικανού προέδρου στις 7 Ιουλίου 2023. Στο επίμαχο σημείο, ο Τζο Μπάιντεν λέει:

Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είναι μεγάλη υπόθεση. Και πρέπει να ευχαριστήσω το προσωπικό μου – και το εννοώ αυτό ειλικρινά – που εστιάζουν στο κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης. Δεν ήξερα κάποια από αυτά. Νόμιζα ότι ήξερα πάρα πολλά για την υγειονομική περίθαλψη και- (γέλιο)- όχι, είμαι ένα ση…– (μικροφωνισμός)- συγνώμη. (Γέλια.) Είμαι ένας σημαντικός καταναλωτής, και η οικογένειά μου έχει επίσης.

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης τύπου και το επίμαχο σημείο:

Ο Τζο Μπάιντεν αποτελεί συχνά στόχο συντηρητικών κύκλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, αλλά και της ρωσικής προπαγάνδας που προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως ανίκανο πρόεδρο λόγω της ηλικίας του και της πνευματικής του κατάστασης.

Συμπέρασμα

Το βίντεο του Αμερικανού προέδρου είναι κατασκευασμένο. Ο ήχος στην πραγματικότητα προέρχεται από μικροφωνισμό.