Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από το Cyprus Pride

You are currently viewing Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από το Cyprus Pride

Κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα να κρατά εικόνα της Παναγίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο φωτοστέφανο και με τον ισχυρισμό πως προέρχεται από την Κύπρο.

Τι ισχύει

Το Σάββατο 27 Μαΐου, το Accept – LGBTI Cyprus, διοργάνωσε την πορεία Cyprus Pride.

Στις 28 Μαΐου, δηλαδή μια ημέρα μετά το Cyprus Pride, κυκλοφόρησε η υπό εξέταση φωτογραφία, με τον ισχυρισμό πως προέρχεται από την εκδήλωση στην Κύπρο.

Ωστόσο, κατόπιν αντίστροφης αναζήτησης της συγκεκριμένη εικόνας, διαπιστώνουμε πως προέρχεται από τη Σερβία και συγκεκριμένα το Βελιγράδι και τραβήχτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η “είδηση”, είχε κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, με πολλά δημοσιεύματα να την “επενδύουν” με ομοφοβικούς τίτλους.

Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Nik Jovčić-Sas και ανάρτησε ανάλογη φωτογραφία στο προφίλ του στο Twitter, στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέρεται να έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, καθώς και μηνύσεις για δήθεν υποκίνηση μίσους και μισαλλοδοξίας εναντίον θρησκευτικών κοινοτήτων.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, είναι σαφές πως η φωτογραφία του άνδρα με την εικόνα της Παναγίας, που φέρει φωτοστέφανο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, τραβήχτηκε το 2019 στο Βελιγράδι και όχι στο φετινό Pride της Κύπρου στη Λευκωσία.